A aduce Raiul pe Pamant e un deziderat prea mare?

A aduce Raiul pe Pamant e un deziderat prea mare?

Sep 22
Apreciaza postarea si da mai departe...

În aceste timpuri, noi oamenii, suntem tot mai trişti, deoarece nu mai avem speranţa că se va schimba în bine această lume.

Raiul pe Pământ a fost atunci când omul se afla în legătură directă cu Dumnezeu şi cu Creaţia Sa.

De la căderea omului în păcat, din momentul separării lui de Dumnezeu, el nu a mai fost în stare să menţină Raiul pe Pământ.

Treptat, pe măsură ce creştea egoul în om, Creaţia a fost schimonosită şi, în mare parte, distrusă de acesta.

Astăzi, cu toţii suntem, mai degrabă, convinşi că Raiul pe Pământ nu există şi nici nu ne vine a crede că a existat vreodată.

Pe alocuri, mai putem vedea Creaţia în toată splendoarea ei, însă lucrurile nu stau deloc bine.

Omul de acum, în goana lui după profit, faimă şi succes în afaceri, politică, sau în alte domenii de activitate, este tot mai distructiv cu el însuşi şi cu mediul din care face parte, fără să aibă nici un fel de mustrări de conştiinţă, ori simţ moral sau civic.

Când spun RAI pe Pământ, nu mă refer doar la frumuseţea Naturii, a Creaţiei în general, ci doresc să aduc în vedere abilităţile, talentele de care dispunem şi alegerile noastre, în calitate de fiinţe umane capabile de a face să existe Raiul pe Pământ.

Wayne Dyer spunea: “Raiul pe Pământ este o alegere pe care trebuie să o faci, nu un loc pe care să îl găseşti”.

Trăim în cultura banului şi tot ce contează este confortul personal, mai mulţi bani, mai multă avere, mai multe teritorii ocupate, mai multe excese.

Toate această lăcomie ne dezumanizează şi degradează totul în jur. Dacă nu am cere nimic la schimb şi dacă am lucra doar pentru plăcerea noastră şi pentru binele comunităţii, dacă nu ar exista megalomania şi excesele de orice fel, dacă am trăi mai simplu, fără exagerări, ţinând cont doar de priorităţi, sunt convinsă că, în aceste condiţii, am avea Raiul pe Pământ.

Mircea Eliade spunea:”Dacă fiecare ins ar activa fără gândul recompensei, Pământul ar fi un Rai.”

Din nefericire, lucrurile se prezintă astfel: 99,9% egocentrism, doar 0.01% altruism, întrucât trăim într-o societate eminamente egocentrică.

Ce am putea face noi să schimbăm ca să inversăm procentele şi 99,9% să fie altruism şi cooperare şi doar 0,01% egocentrism şi dominare?

Probabil aţi răspunde că practic este imposibil. S-a ajuns atât de departe cu egocentrismul şi dominarea încât nu sunt şanse să se inverseze procentele mai sus menţionate.

Ar putea fi posibil în condiţiile în care fiecare în parte am înţelege că ne-am încarnat pe acest Pământ să readucem Raiul pe Pământ.

Aici, pe Pământ, fiecare persoană are de jucat un rol, dispune de un puzzle pe care va trebui să îl dezlege, cu alte cuvinte, are o misiune spirituală de îndeplinit, un plan divin de realizat şi o moştenire spirituală pământească de urmat.

Putem să contribuim la binele comun, la o societate mai bună, cu talentele, abilităţile şi darurile noastre.

Mulţi consideră că trebuie să aibă anumite daruri şi capacităţi spirituale pentru a fi în serviciul umanităţii.

Ei cred că trebuie să devină celebri, ori să devină scriitori de prestigiu, sau profesori emeriţi cu mulţi discipoli, în concluzie daruri şi capacităţi care să îi diferenţieze.

Acest lucru nu este adevărat. Este important să ne folosim darurile şi talentele pe care le avem. De asemenea, nu trebuie să aşteptăm ca darurile şi talentele să vină pur şi simplu, ci să le dezvoltăm noi înşine.

Dumnezeu îi ajută pe cei care se ajută singuri. Doar aşa putem fi în folosul lui Dumnezeu şi al semenilor noştri.

Cel mai mare dar este Iubirea. Oferă iubirea ta tuturor celor pe care îi întâlneşti, iar dacă faci acest lucru de-a lungul vieţii tale, te aflii în serviciul umanităţii.

Dezvoltarea conştiinţei tale va avea un foarte mare impact asupra lumii. Energia ta benefică va avea un efect profund asupra lumii. Meditează şi linişteşte-ţi mintea!

Gândirea ta îi afectează pe toţi cei din jur şi, aşa cum spunea Yung, există o singură minte, pe care a numit-o “inconştientul colectiv”.

Fiecare dintre noi avem daruri şi talente care trebuiesc folosite şi dezvoltate.

Fiecare zodie manifestă în mod pregnant anumite talente şi abilităţi, spre exemplu:

zodiile Gemeni şi Fecioară, care au ca planetă guvernatoare Mercur, au daruri şi abilităţi de comunicare, în afaceri şi comerţ;

cei care sunt guvernaţi de planeta Venus, au îndeosebi înclinaţii spre artă şi frumos;

Marte, inspiră curaj şi acţiune nativilor în activităţi independente;

cei care sunt guvernaţi de Lună au un simţ al responsabilităţii ieşit din comun, sunt intuitivi, sensibili, introvertiţi şi îşi pot alege meserii care să le permită să-şi exprime sensibilitatea (cântăreţi, actori, poeţi, scriitori, etc);

Leul, guvernat de planeta Soare, având în vedere că el trebuie să “strălucească”, îşi alege meserii în care el trebuie să fie în prim plan, de imagine (regizor, artist, etc), pentru că este expresiv şi se poate face remarcat de toată lumea;

Scorpionii sunt guvernaţi de Pluto şi Marte şi sunt atraşi de tot ce este ocult, ezoteric şi de meserii “războinice” (armată, etc).

Săgetătorii, guvernaţi de Jupiter, au o latură spirituală pregnantă, sunt buni justiţiari, exploratori de locuri incintante;

Cei ce sunt guvernaţi de planeta Saturn (Capricornii), sunt în general, foarte disciplinaţi şi ordonaţi. Au un cult pentru muncă şi sunt prudenţi şi chibzuiţi;

Vărsătorii, care sunt guvernaţi de Uranus, sunt inventivi, vizionari şi reuşesc prin muncă tot ce îşi propun;

Peştii, care sunt guvernaţi de Neptun, sunt creativi, sensibili, altruişti şi pot lucra în meserii ce necesită creativitate (design vestimentar, design de orice fel, programator, decoraţiuni, etc).

Acestea sunt, în mare, câteva aspecte legate de talentele şi abilităţile principale ale zodiilor, dar oricine poate excela în orice.

Nu aşteptaţi ca Dumnezeu să vă spună unde să ajutaţi, ci observaţi ce talente native şi abilităţi aveţi, folosiţi-le şi dezvoltaţi-le pe acestea!

Folosiţi-vă mintea şi fiţi creativi!

Lecţia ta, lecţia tuturor, se rezumă la creşterea spirituală şi la a fi în serviciul omenirii, indiferent cât de grea este crucea de purtat, sau lecţiile de învăţat.

Dumnezeu nu este interesat de puterea, faima, banii voştri. El este interesat de sentimentele inimii voastre, de motivaţiile pe care le aveţi şi de Spiritul vostru.

Există foarte multe moduri prin care putem fi utili: ne putem ruga, putem ajuta animalele, plantele; putem oferi ajutor oamenilor în nevoie; putem să gândim pozitiv, ca să se extindă binele la scară largă; putem oferi iubire, compasiune; generozitate; putem să creştem gradul de conştientizare a oamenilor oferindu-le o carte bună de citit şamd.

Sai Baba a spus: ” Mâinile care ajută sunt mai sfinte decât buzele care se roagă”.

Astfel că, trebuie să lucrăm la toate nivelurile în serviciul lui Dumnezeu, nu doar la nivel spiritual.

Uneori oamenii au nevoie să fie ajutaţi în lucruri practice precum: cum să-şi plătească taxele, cum să-şi organizeze munca, etc.

Fiecare om are unul sau mai multe puncte forte. Ideea este, să şi găsească aceste puncte forte, să le dezvolte şi să ajute cât mai mult cu putinţă.

Unii oameni scriu, alţii predau, alţii fac activitate de consiliere, clarviziune, alţii vindecă, alţii ajută dpdv.financiar, etc.

Important este ca noi toţi să lăsăm lumii o moştenire spirituală. Atunci când veţi pleca, veţi şti că lumea este un loc mai bun şi pentru că aţi trecut şi voi pe acest Pământ şi aţi lăsat ceva bun în urma voastră.

Concentraţi-vă pe ce puteţi face, nu pe ce nu puteţi face. Zâmbiţi şi contribuiţi cu ceva care va ajuta acestă lume.

Dacă aţi experimentat eşecuri, povestiţi-le şi altor oameni, ca aceştia să ia aminte şi să nu treacă prin ce aţi trecut voi.

Faceţi ceva, oricât de mic ar fi, dar faceţi ceva pentru a îmbunătăţi viaţa în această lume. Nu fiţi preocupaţi de cum veţi fi răsplătiţi.

Amintiţi-vă ce a zis Mircea Eliade:“Dacă fiecare ins ar activa fără gândul recompensei, Pământul ar fi un Rai.”

Singura cale prin care Il poţi avea pe Dumnezeu este prin a-l oferi pe Dumnezeu; sau, singura cale de a avea Raiul, este prin a oferi Raiul pe Pământ.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

www.youtube.com/Gabriela Stochian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *