A fi in liniste

A fi in liniste

Jun 22
Apreciaza postarea si da mai departe...

Liniştea este un apanaj al oamenilor echilibraţi în interior, al maeştrilor spirituali şi al tuturor celor care celebrează spiritul.

Sunt multe definiţii despre linişte, însă cea mai potrivită mi s-a părut definiţia dată de Louis Lavelle: Liniştea este un omagiu pe care cuvântul îl aduce Spiritului.

Vasile cel Mare vine şi face o completare: Liniştea este începutul curăţării sufletului. Cu alte cuvinte, un om nu poate înţelege Divinitatea, pe sine şi tot ce ţine de domeniul spiritualităţii, dacă nu şi-a făcut curat în interiorul sufletului său şi nu s-a statornicit în linişte şi închinare către Dumnezeu.

La Dumnezeu ajungi când eşti în Spirit, iar Spiritul este detaşat de lucrurile omeneşti. În Spirit se află Dumnezeu, iar în El ne găsim laolaltă, cu toţii. Spiritul Divin locuieşte în noi, însă nu poate fi în comuniune cu noi decât prin tăcere. Numai dacă suntem liniştiţi. Lui nu-i trebuie prea multe explicaţii, căci ştie dinainte totul.

Poţi doar să comunici în linişte, prin rugăciune din vârful buzelor. Eşti doar tu cu Dumnezeu şi faci o echipă minunată, atunci când în tăcerea minţii, egoul şi-a redus drastic influenţa.

Când nu eşti în ego, eşti una cu Dumnezeu. Atunci se întâmplă să îţi pui în minte o întrebare şi să-ţi apară “razant” răspunsul; sau, dacă eşti pe cale să mergi într-o direcţie greşită, El îţi trimite deja semnalul de alertă, schimbându-ţi gândul imediat. Oamenii obişnuiţi le numesc coincidenţe, dar ele sunt mult mai mult decât mici “miracole” ale destinului.

Este Dumnezeu care lucrează cu tine; este atât de aproape şi atât de accesibil. El nu este undeva în COSMOS şi te priveşte zeflemitor, fără să îi pese de tine. Doar trebuie să-ţi dai voie să Îl Observi. Şi cum poţi să Îl observi? Exact! ÎN LINIŞTE!

Dacă nu eşti în linişte, în pace cu tine, poate să treacă mult, mult timp, poate chiar întreaga viaţă, căci nu îl vei cunoaşte şi observa niciodată!

Porunca “iubeşte-te pe tine însuţi” nu ne-a fost dată întâmplător! “Pe tine însuţi”, adică pe Dumnezeul din tine! Când nu te iubeşti pe tine, arăţi dispreţ faţă de tine, de corpul tău şi faţă de Spirit. Cum Spiritul este în toţi, arăţi dispreţ faţă de alţii.

Toate defectele, limitările tale, imperfecţiunile, le poţi depăşi cu iubire. Acceptând totul cu iubire, te laşi transformat şi purificat de puterea Spiritului.

Iubirea ta va trece dincolo de tine, către ceilalţi şi va cuprinde natura şi toate vieţuitoarele.

Atunci când eşti în Ego şi mintea ta bolboroseşte în continuu, tu întorci spatele Spiritului tău, fiind sub influenţa nefastă a chestiunilor materiale.

Chiar dacă, din când în când, în vagi momente de linişte, ai simţit o adiere de bucurie, mici imbolduri de fericire şi mulţumire ( de la Spirit), în majoritatea timpului ai fost dezamăgit, întristat, anxios, frustrat, nemulţumit, pentru că egoul a fost predominant în tine.

Dacă te-ai simţit aşa, este pentru că te-ai îndepărtat de PREZENŢA DIVINĂ!

În tăcere, departe de vacarmul lumii, poţi să te întâlneşti din nou cu Dumnezeu. Putem spune că o persoană tace atunci când ea nu foloseşte cuvinte; în schimb, în tăcere, poate avea o mulţime de gânduri, iar acele gânduri să nu fie deloc armonioase.

Tocmai de aceea, maeştrii spirituali folosesc şi recomandă meditaţia: pentru liniştirea minţii.

Tăcerea mentală e mai importantă decât tăcerea verbală. În acest sens, ne protejăm mintea de multe griji.

Trăim într-un univers inteligent, iar tot ce gândim vine sub o formă sau alta, spre noi. Atunci când ne îngrijorăm, noi nu suntem aliniaţi cu Divinul.

Dumnezeu nu intervine în experienţele noastre. El ne lasă să învăţăm singuri din aceste experienţe; numai aşa putem deveni mai înţelepţi şi ne putem reîntoarce privirile spre El. Apoi, aflaţi într-o relaţie cu El, vom avea parte de cel mai bun sprijin.

După ce vom învăţa lecţiile, viaţa devine o bucurie.

Depinde foarte mult cu ce fel de gânduri hrănim mintea.

Gândurile se transformă în cuvinte, iar cuvintele în fapte. Dacă sunt armonios şi viaţa este armonioasă. Întotdeauna avem posibiltatea să alegem ce fel de viaţă dorim să avem şi de partea cui să fim.

Cu Dumnezeu suntem puternici, în Ego suntem slabi!

În linişte, bolboroseala minţii scade, cuvintele exprimate sunt din ce în ce mai puţine, iar efectele acţiunilor tot mai pozitive.

În liniştea minţii ai libertate.

G.S.

www.eusutdivin.ro

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *