A fi sau a nu mai fi bani?

A fi sau a nu mai fi bani?

Jan 12
Apreciaza postarea si da mai departe...

A fi sau a nu mai fi bani?

Multi sunt ingrijorati din lipsa banilor pentru ca astazi totul se reduce la bani.
Astfel, multi poate si-ar dori sa dispara banii,tocmai pentru ca acestia provoaca discrepante intre oameni in societatea noastra.

Raspunsul meu la aceasta intrebare este, in opinia mea, acesta:

Banii in sine nu sunt un lucru rau; ei ajung sa fie “rai” atunci cand oamenii si-au creat un scop din ei si i-au pus mai presus de orice alte valori morale, etice si sociale; astfel, oamenii au inceput sa devina dominati de bani sau de Mamona cum se zice in Biblie.
De aici si expresia “banii sunt ochiul dracului” sau nu poti sa slujesti la doi stapani caci trebuie sa alegi ori pe Mamona ori pe Dumnezeu.

Banul, daca ar ramane un simplu instrument de schimb de valoare si folosit corect in concordanta cu legile universale ale banilor, atunci totul ar fi bine si nu ar fi nimeni prejudiciat.

Dar cum banii, in timpurile noastre, sunt tot ce conteaza pentru tot mai multi oameni si nu se mai tine cont de nimeni si nimic doar pur si simplu de acumulare de averi si lucruri materiale inutile, atunci, da, banii au devenit rai, sau mai precis oamenii au devenit rai, inumani si au incalcat legile universale lasate de Creator.
Omul distrugand natura si tot ce a lasat Dumnezeu bun va ajunge sa se autodistruga si pe el insusi.

Banii ar putea sa nu existe doar intr-o societate in care exista cooperarea, fraternitatea, sprijinul reciproc, iubirea neconditionata, in care tot ce este devine al tuturor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *