Anul este si va fi dupa chipul si asemanarea omului

Anul este si va fi dupa chipul si asemanarea omului

Jan 01
Apreciaza postarea si da mai departe...

În ultimii 30 de ani, în special în anul cu probleme 2020, românii sunt de nerecunoscut. Cel puţin eu, nu am recunoscut “gena” aceea pură de român.

Când mă refer la gena pură de român, de locuitor al acestor meleaguri, mă refer la acel om de la ţară sau dintr-un oraş mai mic, adică:

-iubitor de glia strămoşească;

-muncitor, care trăieşte simplu, fără prea multe brizzbizuri şi acareturi nenecesare în casă sau pe lângă casă;

-căruia nu-i lipseşte nimic în ceea ce priveşte mâncarea, băutura, haine, mobilă, utilităţi, fără a-şi dori mai mult şi să devină grandoman;

-care iubeşte şi îngrijeşte animalele, păsările şi are dintre acestea pe lângă casă, sau în casă, atât cât îşi poate pemite ca spaţiu;

-la ocazii speciale, de sărbători, ştie să se distreze şi să se simtă bine împreună cu familia şi prietenii, sau rudele apropiate, adică omul social, iubitor, care respectă familia, pe semenii săi, cultura şi tradiţiile strămoşeşti;

-este vesel, dinamic, râde, cântă, dansează la petreceri, cumetrii, etc, are simţul umorului în toate ocaziile de viaţă, este optimist şi nu se pierde aşa repede cu firea, deci nu clachează aşa uşor, indiferent de suferinţe, necazuri şi probleme (vezi cimitirul vesel de la Săpânţa);

-este credincios, devotat idealurilor şi cauzelor nobile ce ţin de familie la nivel mic, credinţa în Dumnezeu şi ţară, la nivel mai mare;

-este tenace, curajos şi nu poate fi manipulat şi influenţat, întrucât are înţelepciunea nativă, a pământului din care îşi trage seva;

-este descurcăreţ, ingenios, creativ, isteţ şi nu poate fi păcălit sau destabilizat uşor;

-îi place să petreacă timpul în natură, în comuniune cu Dumnezeu, nicidecum închis în case cât mai spaţioase, fără aer curat, fără poluare de la maşini;

-are inimă şi suflet bun şi îşi ajută semenii când aceaştia sunt la anaghie din puţinul care îl are.

Acesta este portretul omului cu genă pură românească, trăitor al acestor meleaguri numită România, adică OM ÎN RAIUL LUI DUMNEZEU.

De asemenea, nu-mi mai recunosc prietenii, cunoştinţele, rudele, care s-au schimbat radical şi ale căror idei, interese de viaţă şi sociale sunt acum cu totul altele, având la bază, în majoritate, principii materialiste, trăiri, convingeri conform unor credinţe şi ideologii străine. (exemplu: de Craciun, pentru mulţi nu mai e aşa de importantă familia, merg şi petrec în Honolulu, sau mai ştiu eu ce alte destinaţii exotice, în sensul că au adoptat şi adoptă sărbători străine, din snobism; sau, Valentine’s Day, Haloween, sărbătoarea aceea urâtă cu dovleci găuriţi, cu costumaţii de vrăjitori şi scheleţi hidoşi, şi multe altele, acestea fiind printre cele mai reprezentative)

O să-mi spuneţi  unii dintre voi, care aţi mai mers în străinătăţuri că nu sunt deschisă LA NOU, că sunt rezistentă la schimbare, că lumea progresează, bla, bla, bla.

Orice mi-aţi spune, se vede de la o poştă diferenţa dintre un om neaoş, integru, nemodificat în gândirea, credinţa, obiceiurile, adevărurile curate ce sălăşluiesc la nivel de suflet şi un om cosmopolist, care aparţine lumii materialiste, pestriţ, amestecat, care nu mai are are rădăcini într-un singur loc, deviat ca şi comportament de bază, în gândire, simţire, ideologie, etc.

Diferenţa dintre SIMPLU / STRICTUL NECESAR şi COMPLEX/MAI MULT, TOT MAI MULT, EGO EXACERBAT, este întotdeauna că SIMPLU vine de la Dumnezeu, Complex de la Mamona, stăpânitorul lumii materialiste şi consumiste.

O gândire simplă este una logică, adevărată, dumnezeiască, pe când o gândire complexă, în care te pierzi în labirintul gândurilor, ilogică, schimonosită este o gândire alienată, diabolică.

Am spus că unii oameni, doar din snobism, sau pentru că vor să fie acceptaţi de alţi oameni, din cauză că nu se iubesc pe ei aşa cum sunt, pot să adopte un comportament şi o gândire străină faţă de ce sunt ei în realitate sau faţă de cum gândesc în interiorul minţii lor.

Asta înseamnă că astfel de oameni, care sunt slabi şi nu îşi asumă propria identitate, propria gândire şi propriul comportament, cărora trebuie să li se spună ce să facă şi ce să gândească, sunt OAMENII CARE POARTĂ MĂŞTI, LA PROPRIU, din frică.

Sunt acei oameni pe care i-am văzut în anul 2020 pe stradă, în magazine, la servici, în case, printre ai lor, care nu-şi dau masca jos, niciodată.

Aceştia trebuie să lucreze cu ei înşişi, poate mai mult decât ceilalţi oameni, să îşi vindece rănile interioare, fricile şi umbrele, ca să poată deveni suverani pe viaţa lor şi minţile lor.

Să revenim şi să vorbim despre noul an 2021.

Dacă în anul 2020 a trebuit să ne acomodăm cu nesiguranţa, cu inceritudinea unei zile, a unui loc de muncă, a unei călători, etc şi a trebuit să ne păstrăm calmul şi răbdarea ca să vedem ce şi de ce se întâmplă, pentru a vedea în ce direcţie să o luăm, în anul 2021 va trebui să ne reinventăm pe noi înşine, să vedem ce talente şi însuşiri, sau calităţi avem, pentru a ni le pune în valoare, poate într-o nouă slujbă, într-o nouă afacere, într-o activitate independentă, poate transformăm o pasiune ( spre exemplu pictura) într-o profesie, sau orice altceva.

Anul 2021 va fi după chipul şi asemănarea ta. Adică, dacă vei gândi corect şi vei avea emoţii bune, indiferent de ce se vehiculează în jur, sau massmedia, anul se va mula după gândurile şi emoţiile tale. (vezi legea atracţiei: atragi ceea ce gândeşti, culegi ceea ce semeni, legea cauză/efect).

Încearcă să te reinventezi în funcţie de coordonatele, de provocările realităţii exterioare. Ia ce este bun din fiecare eveniment, experienţă şi pune-ţi următoarea întrebare: Ce lecţie/învăţăminte pot să învăţ eu din această experienţă?

Ce portiţă îmi lasă Dumnezeu în această încercare şi cum pot să o folosesc ca să merg mai departe, fără probleme?

În definitiv, despre asta este vorba: să îţi pui mintea la contribuţie, să cercetezi, să vezi ce poţi să faci mai bine, chiar dacă în exteriorul tău, pare că nu sunt şanse de rezolvare.

Totul este rezolvabil când Îl ai pe Dumnezeu alături şi mergi pe mâna Lui, ascultându-ţi intuiţia.

În anul 2020, am văzut foarte mulţi români cuprinşi de frică, chiar şi cunoştinţe de ale mele. Am văzut oameni care s-au înfricoşat atât de tare, încât s-au închis în case, de teama unui virus.

Este foarte ciudat lucrul acesta, pentru că noi suntem un popor eminamente credincios, care a supravieţuit totdeauna prin credinţă.

De asemenea, persoanele cuprinse de frică, s-au îndepărtat de oameni, chiar de membrii de familie, chipurile să nu ia virusul.

Ca să nu spun, că astfel de persoane, din cauza negativismului şi a pesimismului, au început să aibă sentimente de ură sau multă ranchiună pe cei care nu gândeau ca ele.

Ca să vedeţi cum le încurcă diavolul mintea celor slabi în sau fără credinţă. Exact de ceea ce vorbeam mai sus de gândirea alienată.

Anul acesta, gripa sau răceala obişnuită s-a numit Covid 19. Am auzit de persoane care în urma testelor au avut “covid” şi s-au făcut bine cu un paracetamol, aspirină, vitamina C.

Oameni buni, nu făceam asta, de când ne ştim noi ca fiinţe umane, când eram un pic răciţi sau aveam gripă?

Şi apoi, există o întreagă listă de boli care în anul 2020, au fost considerate neînsemnate, pentru că a existat una singură : Covid.

E timpul să ne revenim şi să redevenim românii simpli, neaoşi, nemodificaţi de smintelile unora sau altora, integri şi deloc vulnerabili.

Prea mult televizor, internet, reţele de socializare, strică. Dacă nu sunteţi foarte bine ancoraţi în credinţă, lumea exterioară vă poate destabiliza, psihic vorbind.

Aşa că, în anul 2021 fiţi diferiţi de cum aţi fost în 2020. Lucrurile rele se vor întâmpla, doar dacă voi le daţi voie să se întâmple.

Încercaţi să vedeţi partea plină a paharului din orice experienţă. Nimic nu este de nerezolvat.

Problema este cu ISPITA. Rolul Diavolului este să vă ispitească şi să vă destabilizeze. Depinde doar de voi, prin voinţa proprie, să fiţi mai puternici decât el şi să rezistaţi ţesăturilor sale diavoleşti.

Vă doresc să vă trăiţi viaţa cu veselie, să fiţi optimişti, cu haz de necaz, pentru că nimic nu se poate întâmpla rău fără voia voastră.

Un bun discernământ vă fereşte de foarte multe necazuri şi probleme. Să aveti un an nou după inima şi sufletul dvs.bun!

P.s. Să nu vă mai preocupe ce face şi ce zice restul lumii, să vă pese în primul rând de ce faceţi şi cum gândiţi voi!

La mulţi ani!

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *