“Au ochi, dar nu vad; au urechi, dar nu aud”

“Au ochi, dar nu vad; au urechi, dar nu aud”

Dec 30
Apreciaza postarea si da mai departe...

Iisus Hristos ne-a spus, încă de pe vremea când era întrupat pe Pământ, că sunt oameni care “deşi au ochi, ei nu văd, deşi au urechi, ei nu aud”.

Văzul şi auzul sunt cele mai importante dintre cele 5 simţuri ale omului. Fără un auz bun, nu ai putea distinge bine sunetele, iar fără o vedere clară nu ai putea distinge pericolele iminente din mediul exterior.

Ochii sunt ferestrele sufletului şi camerele de vedere ale trupului. Urechile sunt foarte importante şi ele, pentru că prin intermediul lor auzim vocea tuturor persoanelor cu care intrăm în contact şi astfel putem comunica cu familia, prietenii, colegii, cu toţi oamenii.

Din punct de vedere fizic, auzul şi văzul se pot deteriora, dacă nu avem grijă de ochii şi urechile noastre sau, din nefericire, se poate ajunge până la orbire şi surzenie totală.

Pentru o vedere mai bună, poţi consulta un medic specialist, care cel mai probabil îţi va recomanda să porţi ochelari ori te va îndruma să faci operaţie, sau, în cazul lipsei auzului, îţi va recomanda un aparat auditiv.

E în regulă să te duci la farmacie ca să-ţi cumperi alifie pentru ochi, sau beţişoare ca să-ţi cureţi urechile înfundate.

Însă, ce faci ca să cureţi ochii şi urechile, din punct de vedere spiritual? La acestea s-a referit Iisus Hristos.

Ce înseamnă mai exact faptul că unii oameni “au ochi, dar nu văd, sau au urechi, dar nu vor să audă?

E simplu. Ei transmit ceva de genul: Nu vreau să aud nimic! Nu ai dreptate! Nu mă interesează! Nu e treaba ta! Fac numai ceea ce vreau! Nu cred nimic din ce îmi spui! Nu e verificabil ceea ce se spune! E o utopie! Poveşti de adormit copiii! Etc

Acestea sunt persoanele cu Ego foarte mare, cu tot ce aduce acesta negativ: frici, mândrie, prejudecăţi, superstiţii, neîncredere, lipsa credinţei în Dumnezeu, goana după puterea personală şi după validarea din partea celorlalţi, lăcomie, megalomanie, răutate, vicii, excese de tot felul, mânie, furie interioară, agresivitate, etc.

Sunt persoanele care urăsc schimbarea, nu cercetează, detestă să fie contrazise, sunt dispuse să meargă în mormânt cu prejudecăţile lor, au mintea închisă şi inima împietrită, sunt opace, întrucât s-au lăsat învinse de nişte credinţe, convingeri şi emoţii puternice din care nu mai vor să iasă.

De obicei sunt persoane care se simt confortabil într-o anumită conjunctură, statut, au putere şi faimă lumească, au tot confortul lumesc şi nu se gândesc la evoluţie, la Dumnezeu, la transformare interioară, sau ceva de genul acesta.

Pur şi simplu, sunt atât “de ocupate” cu nimicuri lumeşti şi să placă lumii cotidiene, încât uită că sunt aici temporar într-un trup de carne, ca şi componentă materială şi că de fapt natura lor de bază este cea spirituală.

Sau, dimpotrivă, zac într-o mizerie totală, la propriu şi la figurat şi nu vor să creadă în nimic, căci oricum la “un moment dat” tot vor muri, odată cu dispariţia corpului fizic.

Sunt şi persoane religioase, cu puternic ego spiritual, genul fariseilor de pe vremea lui Iisus, pe care îi veţi recunoaşte din comportamentul lor negativ, dacă sunteţi atenţi la acest aspect.

Fariseii moderni, vor căuta tot timpul un motiv de a privi cu un ochi critic tot ce nu este conform convingerilor lor dogmatice, aşa cum făceau şi fariseii din timpul lui Iisus care, în timp ce El făcea minuni şi vindecări, aceştia aveau ochii aţintiţi asupra Lui pentru a vâna orice greşeală din comportamentul Său.

Să avem grijă să nu devenim farisei. Pe aceştia nimic nu-i bucură, decât căderea altora, pentru că ei cred că doar ei sunt cei mai curaţi, cei mai spirituali şi că le ştiu pe toate şi le fac pe toate cel mai bine.

Cei care nu văd şi nu aud, nu aplică corect învăţăturile lui Iisus, răstălmăcesc Adevărul, potrivit adevărurilor lor.

Aceştia au o minte diabolică, se pierd într-un labirint de gânduri, convingeri şi teorii, dar ei cred că au cunoaştere spirituală, când de fapt, la Dumnezeu, totul este atât de simplu.

Prin asta îi recunoaşteţi pe cei cu mintea diabolică, prin faptul că aceştia complică lucrurile (îndepărtându-se de esenţa lucrurilor), subestimând Învăţăturile lui Iisus Hristos şi Legile spirituale de bază, perturbându-şi mintea cu un complex de aşa zise învăţături (yoga, feng shui, tarot, metafizica chineză, psihologie, alte practici indiene sau chinezeşti, etc) care îi vor îndepărta de lecţiile importante pe care le au ei de învăţat în această viaţă, în descoperirea adevăratei naturi divine.

Au apărut atât de multe pseudo ştiinţe şi cu ocazia aceasta şi sminteala în timpurile noastre este mult mai mare.

Oamenii se ocupă cu tot felul de lucruri neimportante, care gâdilă auzul şi bucură privirea.

Dacă le spui ceea ce vor să audă şi le dai să vadă ceea ce este plăcut la vedere, i-ai câştigat definitiv ca şi clienţi.

Şi, dacă cel care prezintă “informaţia” este charismatic, cu atât mai bine.

Problema oamenilor este că nu selectează informaţia corectă şi se ghidează după Ego în alegerile pe care le fac, fie ele şi spirituale.

Practic nu există nici un leac pentru aceşti oameni. Atâta timp cât vor funcţiona după Ego şi nu-l vor conştientiza, vederea şi auzul lor vor fi veşnic deteriorate.

Învăţăturile pure sunt şi cele mai simple. Le recunoşti dintr-o mie de învăţături dacă ai un auz fin şi o vedere limpede şi clară.

Dar pentru ca să le recunoşti, trebuie să îţi scazi egoul şi să lucrezi cu tine, vindecându-ţi fricile şi umbrele interioare.

În Pilda Semănătorului, Iisus Hristos explică foarte bine, că atât grâul (cei care şi-au însuşit învăţătura bună) şi neghina (cei ce şi-ai însuşit învăţăturile nefolositoare, rele) vor creşte laolaltă, până la seceriş, când se va cerne grâul de neghină, unde grâul va fi depozitat în grânarul lui Dumnezeu, iar neghina va fi legată în snopi şi arsă, figurativ vorbind.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *