Banii in Ordinea Divina

Banii in Ordinea Divina

Jan 04
Apreciaza postarea si da mai departe...

Banii în Ordinea Divină

Cum să ai pacea lui Dumnezeu fără a trăi în lipsuri sau nevoi financiare

De şapte ani şi mai bine, de când am intrat de bună voie pe tărâmul dezvoltării personale, am citit zeci, poate chiar sute de cărţi despre prosperitate şi reuşită financiară, dar nu m-au ajutat, cu adevărat, să înţeleg rostul banilor în dobândirea fericirii şi a unei vieţi împlinite.

Cei mai mulţi  autori de literatură motivaţională, care scriu despre cum să devenim bogaţi, sunt de părere că putem controla tot ce ni se întâmplă, dacă reuşim să ne controlăm mintea.

Mai spun că teama, care este soră cu îndoiala, este cel mai mare duşman al omului şi poate fi contracarată prin autosugestie.

De asemenea, o altă însemnătate în obţinerea banilor o are focalizarea pe câştigul dorit; apoi, puterea dorinţei, starea de spirit şi natura celor mai lăuntrice convingeri.

Şi nu în cele din urmă, încrederea că vei putea obţine rapid şi simplu o anumită sumă de bani este cheia care te conduce spre bogăţia mult visată. Şi apoi…aştepţi.

Aştepţi ca “viaţa” sau “ Zeiţa Fortuna” să se milostivească de tine şi să răspundă favorabil cererilor tale.

Aceste aşteptări conduc la epuizare prin hiper concentrare şi hiper focalizare, prin repetarea la infinit de cuvinte sugestive; presupun o mare cantitate de energie, sunt dificil de practicat şi nu există nici o garanţie că vei deveni “milionar” peste noapte.

Simplul fapt de a pune pe hârtie diferite sume şi termene nu înseamnă că va transforma dorinţa mentală în echivalentul ei material.

Toate aceste cărţi nu fac decât să îl îmbie pe om să îşi dorească cât mai multă bogăţie, îi dau iluzia că totul e atât de simplu şi uşor dacă aplică “secretul” în puterea minţii subconştiente şi a cuvintelor şi îi sporeşte tot mai mult POFTA DE CÂŞTIG, DORINŢA.

Nu contează dacă aceste învăţături sunt valide sau nu, ceea ce este important este faptul că ele pun accent foarte mult, pe partea mentală, raţional-logică; accentuează dorinţa pe motive EGO-iste şi nu au deloc substrat spiritual.

Potrivit acestor învăţături, banii mulţi se dobândesc pentru nevoia de a demonstra “că eşti cineva”, că eşti capabil în competiţii cu tine însuţi şi cu alţii, îţi gâdilă Egoul, mândria, vanitatea şi ai impresia că abilitatea sau talentul de a face bani îţi conferă o anumită superioritate şi o idee vagă de libertate; însă, mulţimea banilor  nu pot să îţi uşureze rănile din suflet.

Semnul independenţei liber-raţionale este faptul că raţiunea este întotdeauna premergătoare dorinţei, iar la omul păcătos dorinţa conduce raţiunea.” ( Sfântul Teofan Zăvorâtul).

E firesc să ne dorim să avem sănătate, fericire, libertate şi prosperitate. Dar nu în sensul “lumii” din aceste vremuri.

Un stareţ a spus că lumea este împrăştiere păcătoasă; înseamnă a munci peste puteri pentru câştig şi satisfacerea dorinţelor materiale, trupeşti; mai înseamnă a gândi că vei trăi veşnic şi a avea grijă mai mult de trup decât de suflet.

Scopul vieţii omului pe Pământ constă în lupta cu patimile; iar dorinţele exagerate devin patimi pentru bogăţii materiale, iar datorită acestora apar mândria, slava deşartă, lăcomia, iubirea de plăceri şi tot hazardul.

Ţelul suprem este să trăim în Ordine Divină.

Calea spre Ordine conduce pe oameni înapoi la Dumnezeu. El ne-a dăruit Viaţa şi tot El a creat principii financiare a căror aplicare este vitală în viaţa noastră.

Modul cum aplicăm principiile şi administrăm banii influenţează relaţia noastră cu Dumnezeu.

În Scriptură aflăm care este partea Lui şi partea noastră în administrarea “resurselor Lui”, căci El este proprietarul de drept a Tot Ceea Ce Este.

Noi doar avem “iluzia” că ne aparţine ceva în viaţa aceasta.

Ar trebui să ne gândim, la modul serios, că nimic nu se află în controlul nostru şi dacă El ne încredinţează temporar, spre administrare ceva din ce Îi aparţine, este pentru că ne consideră drept credincioşi în administrarea acelui lucru.

Dacă nu ar considera aşa, ne-am putea pierde dreptul de folosinţă asupra bunurilor Sale, într-o clipă.

Atunci când începem să privim abundenţa prin prismă spirituală, recunoaştem că toate posesiunile Îi aparţin; devenim mai circumspecţi în fapte şi în declaraţii, iar toate hotărârile legate de CHELTUIREA BANILOR SĂI devin hotărâri spirituale.

Nu este însă uşor să ne menţinem această perspectivă. Este foarte greu să credem că posesiunile pe care le avem, înzestrările de care dispunem şi banii pe care îi câştigăm nu ne aparţin de drept şi că nu sunt rezultatul capabilităţii şi realizărilor noastre.

Afirmaţiile de genul “Eu sunt proprietarul ”, “Eu deţin controlul asupra vieţii şi posesiunilor mele”, sunt predominante în societatea noastră materialistă, care este interesată în menţinerea separării şi încurajează divergenţele dintre oameni, pe criterii materiale.

Ce a recoltat, până acum, omenirea ? Doar durere şi suferinţă.

Dumnezeu ne-a împlinit întotdeauna nevoile de bază; ne-a pus la dispoziţie belşugul Său, Natura, ca dar divin. Însă omul a adus prejudicii Naturii şi a decăzut tot mai mult din punct de vedere spiritual, separându-se de Sursa lui Originară.

În Biblie, Dumnezeu a spus că vrea să fim desăvârşiţi. Desăvârşirea este atunci când în om nu mai este nimic rău, urmând voinţa Binelui.

Totul, în Natură, în Univers, a fost planificat şi creat în ORDINE DIVINĂ.

Doar atunci când omul îşi va restabili ordinea lăuntrică, va putea să facă ordine şi în jurul său.

Asta înseamnă că fiecare individ în parte, unul câte unul, vrea şi este capabil să înlăture dezordinea din el însuşi.

Standardul lui Dumnezeu pentru noi este abundenţa, dacă respectăm legile Lui.

Scopul final al abundenţei este fapta bună, nu plăcerea egoistă. El vrea să avem abundenţă, pentru că atunci când primim suntem într-o bună ipostază ca să dăruim.

Dar pentru aceasta, trebuie să acţionăm în credinţă şi să “ creştem “ în fapte bune.

Astfel abundenţa vine prin HAR şi nu prin chinuri (lucrări) lumeşti.

Pentru a fi mereu prosperi, trebuie să fim în Ordine Divină şi să acţionăm conform principiilor lui Dumnezeu în fiecare aspect al vieţii noastre, inclusiv în ceea ce priveşte banii.

Cum vom face aceasta? Vom studia Scriptura şi alte cărţi spirituale care ne vor arăta adevărata cale spre prosperitate şi o viaţă împlinită.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *