Binele si raul. Cum sa poti discerne corect între aceste doua aspecte

Binele si raul. Cum sa poti discerne corect între aceste doua aspecte

Oct 31
Apreciaza postarea si da mai departe...

Dragi prieteni, iubitori de cunoaştere spirituală şi fani ai blogului, grupului şi paginii Eu sunt divin,

Vă reamintesc că pe Pământ sunt două mari forţe extreme: Binele şi Răul. În fiecare om există un simţ al binelui şi răului, iar în mod conştient sau inconştient ţine de un inventar al gândurilor şi faptelor sale.

Din cauza acestui dualism, nu putem să fim perfecţi, deoarece binele şi răul reprezintă ambiguitatea fiinţei noastre, adică judecăm în funcţie de unul sau de celălalt aspect care prevalează în noi.

Gândiţi-vă că dacă nu ar mai exista această ambiguitate, nimeni nu ar mai judeca pe nimeni. Însă, pentru că nu este aşa, suntem nevoiţi să judecăm totul în funcţie de aceste două aspecte şi să facem alegeri pornind tot de la bine şi rău.

Se vor întâmpla mereu lucruri bune şi lucruri rele, pentru că omenirea balează între aceste două forţe contrare, iar sănătatea şi fericirea oamenilor va fi în funcţie de prevalenţa uneia sau alteia.

Binele şi răul sunt judecate mai mult după ceea ce simţim în inimile noastre, pentru că ele ne susţin în alegerile noastre care ne asigură supravieţuirea, dar şi mai mult, ne ajută să depăşim această ambiguitate şi să redevenim noi, cei divini, întregi, frumoşi, originali, după cum a fost dorinţa iniţială a Creatorului.

Omul prin libertatea voinţei sale are dreptul să decidă între bine şi rău.

Referitor la aceasta, Bruno Groning a spus:”Prieteni, nu vă lăsaţi înşelaţi şi nu uitaţi, că omul trăieşte între bine şi rău. El trăieşte între ele, aici binele, aici răul, la mijloc se află omul, el hotărăşte.”

El poate face ce vrea. În timpul vieţii sale, omul întâlnește mereu – conştient sau inconştient – răscruci de drumuri unde trebuie să se hotărască, ori pentru calea cea bună, ori pentru cea rea. De cele mai multe ori sunt nimicurile de zi cu zi cele care îi decid soarta.

Binele – cum explica Bruno Gröning – vine de la Dumnezeu, iar răul de la adversarul Său, de la Satana!

Acesta există cu adevărat şi ţelul său este să distrugă tot ce este bun, tot ce este Divin.

Bruno Gröning spunea: „Oare cine lucrează aici, cine nu pierde nici un prilej de a distruge Binele, Divinul? De unde vine boala, boala care atacă tot ce creşte pe acest Pământ? Luaţi orice doriţi, un fruct oarecare sau orice altă vieţuitoare, Satana încearcă mereu să distrugă totul. El a reuşit, să-l macine chiar şi pe om”.

„Acolo unde se află Dumnezeu este iubirea, unde e Satana, acolo sunt războaiele.”

Pe plan spiritual, cei doi poli sunt opuşi: Dumnezeu, ca întruchipare a vieţii şi Satana care vrea s-o distrugă. Lor le stau la dispoziţie armate întregi de spirite şi lupta se duce foarte dur. Ambele părţi dispun de energii enorme.

Bruno Gröning le-a descris esența în cuvinte simple: „Puterea divină regenerează, iar cea rea, diavolească, satanică este distrugătoare.”

Nu este cum cred oamenii, că boala ar fi o pedeapsă a lui Dumnezeu. Se poate compara cu situaţia în care un copil părăseşte casa părintească. Atunci, părinţii nu mai pot ţine mâna ocrotitoare asupra copilului, ei nu-l mai pot ocroti pe copil. Aşa l-am părăsit şi noi pe Tatăl nostru. Nu avem voie să uităm că noi suntem de fapt copiii lui Dumnezeu. Numai El ne poate ajuta! Şi El ne va ajuta, când noi vom fi găsit din nou calea către El.”

Dintotdeauna s-a dat o bătălie foarte dură între Forţele Binelui şi Forţele Răului. Vedem asta, tot mai intens, în vieţile noastre, în vremurile de acum.

Oare, cine va câştiga, cine va pierde? Credeţi că răul va fi întotdeauna triumfător aici pe Pământ?

Nici nu se poate pune problema victoriei lui pentru veşnicie. Dumnezeu are întotdeauna ultimul cuvânt şi aşteaptă ca oamenii, să vină din ce în ce mai mulţi, de parte Sa, de partea Binelui.

Dar cine este Diavolul? În religie se spune că este Înşelătorul, Tatăl Minciunii, o fiinţă spirituală care a devenit rea, ce s-a răzvrătit împotriva lui Dumnezeu, o personificare a răului, Cel care restălmăceşte totul şi îl ademeneşte pe om cu gânduri şi cuvinte înşelătoare. Diavolul este cel care, după ce îl prinde în plasa lui pe om, îl face pe acesta să lucreze pentru el, în sens rău, după care îl distruge.

El face semne şi minuni înşelătoare şi îl înşeală pe omul slab la minte şi în credinţă, luând chipul unor îngeri buni, arhangheli, sfinţi, chiar Iisus Hristos, pentru că are putere până la un punct, să facă aceste semne.

Există putere bună, dată de Dumnezeu, Sfinţilor, Arhanghelilor, Maeştrilor de Lumină şi puterea rea, pe care o deţin Forţele Întunericului.

Aici intervine discernământul de neclintit, al omului de a face diferenţa între aceste două puteri.

Practic, asta trebuie să facă omul în toată viaţa lui: să discearnă, să cumpănească lucrurile şi să aleagă doar binele.

Cel rău ispiteşte mereu pe om, deghizând răul în bine. Aici el ademeneşte pe mulţi, întrucât, iniţial îi propune acestuia “o cauză măreaţă”, dar cu mijloace perverse, de o finalitate îndoielnică, obscură, diabolică, în final.

Antihrist, va veni sub masca binelui, arătând că este “aducător de pace”, după ce va izbucni cel de-al treilea război mondial.

El va fi o persoană, ce se va naşte dintr-o femeie evreică imorală, deosebit de seducător, în spatele căruia va fi Înşelătorul şi care va fi ghidat de acesta.

Puteţi citi în Apocalipsă, în ultima carte a Bibliei, mai multe detalii despre acesta. Ce trăim noi acum, este începutul revelaţiilor din această ultimă carte.

Dar cum poate omul să fie mereu pe fază, ca să nu fie păcălit?

Toţi trecem prin diferite teste şi lecţii spirituale, ideea este să nu ne lăsăm corupţi de Egoul Negativ. Înseamnă:

-să ne controlăm mintea ca să nu mai fie împrăştiată;

-să ne monitorizăm clipă de clipă gândurile (deoarece acestea pot veni din sursa diabolică);

-să nu gândim excesiv cu emisfera stângă, cea raţională;

-să facem linişte în noi, ascultându-ne intuiţia, vocea suavă a Conştiinţei, vocea divină;

-să nu fim pe pilot automat, fără să ne folosim logica, pasibili de manipulare şi la cheremul altora;

-să avem atenţie “la detalii”, în calitate de observator şi apoi să vedem clar, ansamblul, ca şi când ai culege date din diferite surse, le-ai pune la un loc, ca piesele unui puzzle, descoperind adevărul, din spatele tuturor acţiunilor, evenimentelor şi situaţiilor;

-să nu fii naiv, să nu-ţi predai puterea personală şi să nu renunţi niciodată la liberul tău arbitru;

-să îţi sporeşti înţelepciunea, credinţa, dragostea, răbdarea, curajul şi voinţa;

-să fii echilibrat cu corpul tău, în relaţii, în viaţă şi să nu trăieşti la extreme;

-gândeşte-te doar la bine, sporeşte prin gândurile, cuvintele şi acţiunile tale energia binelui, ca prin această creştere a binelui să se estompeze partea cea rea din toate lucrurile, circumstanţele, situaţiile, etc.

Dacă trăieşti fiecare moment într-o manieră dumnezeiască, atunci îţi vei trăi viaţa dedicându-te numai lui Dumnezeu şi slujirii Lui, iar restul vieţii tale, se va desfăşura aşa cum trebuie.

Maica Treza spunea: “Simplele gesturi de iubire şi rugăciune păstrează aprinsă Flacăra lui Hristos.”

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *