Bucurie si iubire

Bucurie si iubire

Feb 23
Apreciaza postarea si da mai departe...

Bucurie si iubire

Ne-am obişnuit să credem că viaţa e un cumul de probleme şi suferinţe pe care trebuie să le înfruntăm zilnic, ori de câte ori acestea apar.

Deşi viaţa e frumoasă, ne-am propus să vedem, în majoritatea timpului, doar lucrurile şi evenimentele mai puţin bune, care nu funcţionează după plăcerea noastră.

Obişnuim să observăm, mai întâi: problemele, în loc de soluţii; durerea, în locul plăcerii; tristeţea în locul voioşiei; supărarea în loc de bucurie; deznădejdea, în loc de nădejde; îngrijorarea, în loc de liniştire; îndoiala, în loc de încredere; ura, în locul iubirii; dizarmonia, în locul armoniei; negrul şi griul în locul albului ş.a.m.d.

E ca şi cum am trăi cu falsa impresie că Dumnezeu, Creatorul, ne-a lipsit de  dragostea Sa minunată de Tată Ceresc, siluindu-ne să trăim o viaţă plină de încercări, ispite şi suferinţe de tot felul.

Uităm însă, un mare adevăr: TRĂIM VIAŢA PE CARE NE-AM FĂURIT-O FIECARE, ZI DE ZI, CEAS DE CEAS, MOMENT CU MOMENT, PRIN  ALEGERILE NOASTRE CONŞTIENTE, PRIN GÂNDURILE, SIMŢĂMINTELE, CUVINTELE ŞI FAPTELE NOASTRE.

El ne-a dat fiecăruia Liberul Arbitru şi doreşte să ne alegem un mod de viaţă conştient.

Scopul Său a fost să trăim o viaţă perfectă, departe de frământările şi tumultul vieţii pe care noi le trăim astăzi; ne-a pus la dispoziţie natura şi tot ceea ce avem nevoie, pe lângă faptul că ne-a înzestrat cu daruri multiple şi abilităţi necesare în a ne înfăptui menirea şi de a o pune în slujba celorlalţi.

Ca să ne convingem, trebuie să  observăm un copil, de când se naşte şi până creşte mai mare, cum este el şi cum vine înzestrat de ” sus”, de la Creator.

În primul rând, este în perfectă stare de sănătate ( este “pufos” şi frumos, are o piele sănătoasă şi rozalie), are puritate ( vorbeşte şi râde la îngerii lui păzitori), are iubire necondiţionată, are mereu zâmbetul pe buze ( desigur dacă este îngrijit corespunzător de mama sa şi nu îl doare nimic), nu are frică ( doar mai târziu cei maturi îi transmit gânduri de frică, gen ” nu pune mâna pe căţel că te papă” , nu fugi că o să cazi “, nu pune mâna acolo că …nu ştiu ce se mai întâmplă), are încredere în cei mari, are altruism ( bineînţeles, dacă nu e învăţat altfel de cei mari, el îşi împarte bucata de biscuite şi cu alţi copii , la fel şi jucăriile), într-un cuvânt, intră în viaţă cu BUCURIE ŞI IUBIRE.

Aşa am fost proiectaţi, noi toţi, de Dumnezeu: SĂ AVEM PARTE DE BUCURIE ŞI IUBIRE.

Faptul că nu mai corespundem Idealului Divinităţii, este doar greşeala noastră, a tuturor.

De aceea, este foarte important, să redevenim precum copiii.

Ei sunt modelul nostru şi nu ar trebui să îi transformăm după bunul nostru plac şi după ideile noastre preconcepute.

Dacă am ştii cum să ne creştem copiii şi i-am lăsa după felul cum Tatăl Ceresc ni I-a trimis, viaţa atunci ar fi o încântare şi lumea-un mod plăcut de vieţuire.

Ca să începem să trăim viaţa după principiul Divinităţii ” Bucurie şi Iubire”, în fiecare dimineaţă când ne trezim, ar trebuie să chemăm BUCURIA ŞI IUBIREA.

Nicidecum nu ar trebui să ne gândim la sarcinile noastre de peste zi, la greutăţi, ci ar trebui să ne începem ziua cu o rugăciune de mulţumire către Dumnezeu: ” Doamne, Tată Ceresc, îţi mulţumesc pentru încă o zi din viaţa mea şi pentru protecţia Ta divină; îţi mulţumesc că eşti în control în tot ceea ce eu voi întreprinde azi, mă las cuprinsă de Pacea Ta şi călăuzită de Tine.”

În orice situaţie ne-am afla, este bine să înălţăm mulţumiri Cerului, PENTRU CĂ ESTE SPRE BINELE NOSTRU.

Nimic şi nimeni nu poate rezista în faţa recunoştinţei. 

Aşa cum un părinte lumesc se bucură de recunoştinţa copilului său, tot aşa şi Părintele Ceresc se bucură de faptul că Fiii şi Ficele Lui de pe pământ sunt mulţumitori(oare) şi îi cer ajutorul cu evlavie.

Dacă continuăm să ne simţim copleşiţi de poveri sau să ne plângem şi să ne revoltăm, cum oare, va putea situaţia noastră să se îmbunătăţească?

Dimpotrivă, continuând în acest fel,  ea se va înrăutăţi, căci:  “acolo unde este comoara voastră, acolo este şi inima voastră” .

De lucrul pe care te concentrezi,  de acela vei avea parte.

Dacă menţii gânduri de îngrijorare, atunci şi inima ta va fi întristată şi împovărată.

Şi atunci, cum vei putea simţi  “dulceaţa vieţii”?

Doar printr-o atitudine mentală reînnoită, prin smerenie şi recunoştinţă, poţi să schimbi cursul vieţii tale.

LASĂ BUCURIA ŞI IUBIREA SĂ INTRE ÎN VIAŢA TA!

G.S.

www.eusuntdivin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *