Ce alegi? Clubul sau Biserica?

Ce alegi? Clubul sau Biserica?

Nov 01
Apreciaza postarea si da mai departe...

Se tot vorbeşte în media despre evenimentul tragic petrecut într-un club din Bucureşti care s-a soldat cu 27 morţi şi alţi 100 de răniţi.

Se tot caută vinovaţi pentru izbucnirea incendiului care a provocat această tragedie.

Oricare ar fi cauza, eu încerc să văd fenomenul dincolo de cauzele exterioare şi anume adevăratele cauze, care au un substrat spiritual.

În clubul supranumit “Clubul groazei” erau foarte mulţi tineri iubitori de muzică rock din categoria hard, foarte zgomotoasă, care urmau să petreacă sărbătoarea de Haloween, în cel de-al 666-lea an de la înfiinţare.

Acest Haloween  este o ” sărbătoare ” păgână, având origini celtice, răspândită mai ales în rândul ţărilor dezvoltate, mai precis în Occident.

Cum majoritatea oamenilor din aceste ţări nu prea mai au legătură cu biserica (cele mai multe biserici desfiinţându-se din lipsă de enoriaşi sau dacă încă nu s-au desfiinţat ele sunt goale) este evident cum această “sărbătoare” satanistă propăşeşte şi ia amploare din ce în ce mai mult.

Haloween este o sărbătoare a demonilor, iar românii, din ignoranţă, au împrumutat-o, au introdus-o pe lista sărbătorilor “de celebrat” şi chiar şi-au pus copiii să o întâmpine prin măşti şi costume hidoase ( de schelet, cu cap de mort, vrăjitoare, altele)

Mulţi nu se gândesc la consecinţe şi argumentează superficial că poartă aceste lucruri doar din amuzament, lucruri “nevinovate”.

Iar noi, o ţară ortodoxă, cu atâţia martiri şi sfinţi care s-au jertfit pentru credinţă, tocmai noi, să propagăm un cult al diavolului? Şi mai ales printre copiii noştri?

Ei trebuie să fie formaţi, educaţi în religia creştină şi protejaţi de învăţăturile păgâne, de oricare natură ar fi ele.

Dar, cum cei mai mulţi nu îşi folosesc mintea şi nu au nici un pic de discernământ, îi lasă pe copiii lor ca aceştia să facă ce vor ei; de fapt, îi lasă pe străini să le “modeleze” mintea şi comportamentul.

Pentru aceasta, vor avea de suferit atât copiii cât şi părinţii pentru nepăsarea, ignoranţa şi lipsa lor de credinţă.

Şi, dacă se vor întâmpla vreodată evenimente nefaste, de genul celui petrecut zilele acestea într-un club din Bucureşti, să nu care cumva părinţii “să dea vina” pe Dumnezeu, pe guvernanţi, pe patronii cluburilor, pe prietenii copiilor lor, sau pe oricine altcineva în afară de ei înşisi, întrucât ei sunt PRINCIPALII VINOVAŢI pentru că nu le-au creat copiilor lor încă de pe când erau mici, o bază solidă de principii sănătoase de viaţă, nu le-au servit drept modele demne de urmat şi nu le-au insuflat dragostea pentru ce este frumos şi bine şi credinţa în Dumnezeu.

Astăzi, aceşti copii nu ar mai fi fost prezenţi în astfel de cluburi şi nu şi-ar mai fi pierdut viaţa şi mântuirea într-un mod atât de terifiant.

Un proverb spune: ” Ce cauţi, aceea găseşti!! Ce ai căutat ai şi găsit! Cu alte cuvinte, dragă tinere, înainte ca să te “caute” clubul pe tine, te-ai dus tu la el!

Dar ce se face într-un club? Să nu spunem că nu am ştiut şi să dăm din umeri ca neştiutorii!

Într-un club, tinerii şi nu numai, îşi fac de cap şi îşi dau frâu liber imaginaţiilor bolnave pentru că doresc să trăiască ” SENZAŢII TARI”.

O singură dată am mers într-un club pe când eram studentă la invitaţia unei colege care îşi serba ziua acolo. Însă, pentru mine a fost prima şi ultima dată când mai călcam într-o astfel de locaţie.

În primul rând, sunt în general, bărbaţi şi femei, în grupuri sau celibatari care îşi caută o “pradă” de agăţat cu care, probabil, să aibă o aventură amoroasă.

Toţi au câte un pahar de alcool, tărie, sau cocktail în mână şi îşi rotesc privirile în toate părţile ca să vadă pe cine găsesc pentru relaţionare sau, altfel spus, ” ca să se cupleze”.

Fumul de ţigară este dens, cât să îl poţi tăia cu cuţitul iar muzica este dată tare, sonorul la maximum, astfel încât, trebuie să ţipi până răguşeşti, că să te poţi înţelege cu cel care te întreţii în conversaţie.

Ici şi colo, vezi fete tinere care îmbrăcate sumar, fac mişcări lascive, dansând de unele singure, sau la bară, ca să aţâţe poftele bărbaţilor prezenţi şi să le caute compania.

Îmi aduc aminte că, din politeţe, ca să nu îmi refuz prietena, am rezistat eroic timp de 2 ore, în fumul de ţigară, cu muzica zgomotoasă, privirile debusolate ale unora, îmbrăcămintea sumară şi dansul deşănţat ale altora; în tot acest timp, am servit un juice sau două, am mai schimbat câteva vorbe cu cei invitaţi, am privit în jur, observând feţele şi comportamentele oamenilor, până când m-am ridicat, luându-mi “la revedere” de la cei din grup, invocând ceva şi am părăsit repede clubul.

Când am ieşit afară, la aer, ochii mă usturau de la atâta fum şi nu mai auzeam cu urechea stângă deloc. A trecut ceva timp, până ce am ajuns acasă şi urechea mea, din fericire, şi-a revenit.

A fost o experienţă de coşmar pe care nu aş mai repeta-o niciodată. Cel puţin, Dumnezeu mi-a dat posibilitatea să văd şi cum este, pe viu, şi ” de partea cealaltă, a răului”.

Dar doar atât. O singură dată, căci, în restul vieţii mele, am făcut alte alegeri, alegând conştient să fiu de partea binelui şi de partea lui Dumnezeu.

Asta am văzut eu în acel club.  Am cunoştinte (probabil tot intruşi ca şi mine în acele cluburi) care mi-au povestit că au văzut grozăvii şi mai mari decât am văzut eu; de pildă, swingeri, persoane care schimbă partenerii între ei şi care, într-o primă etapă socializează la discotecă, bar şi bufet, după care, în a doua etapă, se duc în camere amplasate la etaj, retrase şi luminate discret, pentru a “trece la fapte”.

Sau, dacă nu sunt swingeri, sunt drogaţi sau împătimiţi de pofte şi obsedaţi de sex care folosesc wc-urile clubului.

Într-adevăr, este o imagine dezgustătoare la cum au evoluat lucrurile în Romania, ţară creştin-ortodoxă, Grădina Maicii Domnului.

Eu spun că ceea ce s-a întâmplat acum, prin această tragedie, este o revărsare a mâniei cereşti, datorită încălcării Ordinii Divine, a normelor şi conduitelor de bună purtare creştinească.

Nu întâmplător incendiul a izbucnit pe melodia profetică “azi cu toţii vom muri”; împlinirea celor 666 de ani de la înfiinţarea Haloween este un alt element profetic şi cu siguranţă mai sunt şi alte elemente care au prevestit împlinirea acestei tragedii.

De multe ori ne întrebăm de ce tinerii nu mai sunt văzuţi în Biserică. Ce e de făcut ca să îi aducem pe făgaşul corect al unei vieţi spirituale, de mare preţ pentru ei şi mântuirea lor?

Ştim că tinerii sunt bombardaţi din media şi în viaţa reală cu imagini care instingă la necurăţie şi frivolitate.

Dacă ne uităm în jur, există dictatura plăcerii ca sexualitate şi a puterii prin bani, iar idealurile tinerilor de azi nu mai sunt rugăciunea, liniştea, curăţenia trupească şi sufletească, studiul Bibliei, frecventarea Bisericii şamd.

Acestea au fost înlocuite cu frivolitatea, carierismul, consumismul, arivismul şi pariul.

Cum îi putem convinge că viaţa prin cluburi nu este o soluţie pentru a dobândi viaţa veşnică? Cum îi putem convinge ca să nu îşi piardă definitiv sufletul prin faptul că îşi pun nădejdea într-o lume efemeră, temporară?

Cum le putem insufla plăcerea pentru Biserică şi pentru curăţia trupului şi a sufletului?

În afara Bisericii nu există mântuire.

Pentru că nu li s-a făcut educaţie spiritual-religioasă la timp, este cazul ca ei, prin propriile convingeri să înceapă să caute şi să cerceteze ce este PENTRU BINELE LOR CEL MAI ÎNALT.

Ce alegi? Viaţa uşoară şi desfrânată petrecută prin cluburi sau viaţa de sfinţenie petrecută în Biserică? Să răspundă la această întrebare tinerii de toate vârstele.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *