Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300
Ce credinta sa am, ca sa fie bine? | EU SUNT DIVIN
Ce credinta sa am, ca sa fie bine?

Ce credinta sa am, ca sa fie bine?

feb. 02

Noi oamenii suntem fiinţe spirituale într-o experienţă umană, şi nu invers, adică fiinţe umane având experienţe spirituale.

Trăim pe acest Pământ un număr finit de ani, după care îl părăsim. Cât timp suntem aici, experimentăm atât plăcerea cât şi durerea. În trup suntem supuşi îmbătrânirii.

Tot aici pe Pământ, ne aflăm mereu între două forţe, FORŢELE BINELUI şi FORŢELE RĂULUI, care se confruntă continuu, iar noi, fiind la mijloc, alegem de partea cui vrem să fim.

Dacă mărim rândurile Binelui, vom avea o lume mai bună, invers, dacă mărim rândurile celor care sunt de partea răului, vom avea o lume în care va fi imposibil de trăit, de neacceptat.

Începând cu noi, cu fiecare în parte, se construieşte o lumea mai bună, sau dimpotrivă. În funcţie de alegerile noastre se construieşte lumea în care trăim. Deci toţi suntem responsabili, şi eu, şi tu, noi toţi.

Aşadar să nu aşteptăm ca doar Biserica prin reprezentanţii săi, preoţii, să-şi facă datoria în îndeplinirea acestui deziderat, sau statul, guvernul, politicienii, ci noi înşine să punem umărul şi să facem tot ce putem ca să schimbăm ceva în bine în această ţară, de ce nu, în această lume.

Pentru că suntem fiinţe sociale, avem nevoie să intrăm în contact cu alţi oameni, să facem parte dintr-un grup spiritual, dintr-o comunitate spirituală, unde să ne simţim integraţi, acceptaţi, care să ne permită să ne dezvoltăm, să învăţăm să ne iubim şi să ne ajutăm reciproc, să primim învăţături, să exprimăm aceeaşi credinţă şi să avem aceleaşi convingeri, să ne desăvârşim în chip duhovnicesc şi să-l iubim pe Dumnezeu, Forţa Supremă care ne-a dat viaţă.

Nu poţi trăi fără să ai o credinţă, fără speranţă, doar să te bazezi pe tine însuţi. Omul este limitat şi nu se poate ajuta singur, oricât de multe strădanii ar face. Are nevoie să fie îndrumat şi ajutat de Dumnezeu-Forţa care l-a făcut chip după Chipul şi Asemănarea Sa. Chiar dacă nu-l vedem pe Dumnezeu, asta nu înseamnă că El nu ne poate ajuta, atunci când îi cerem din inimă să ne împlinească o nevoie sau să ne scape dintr-o suferinţă.

În concluzie, să accedem la o confesiune religioasă, să mergem la Biserică şi să îmbrăţişăm o credinţă. Poporul român este eminamente un popor creştin ortodox, dar sunt şi oameni care au crescut în comunităţi care sunt de alte confesiuni religioase (catolici, protestanţi, neoprotestanţi-baptisti, adventişti, creştini după evanghelie, martorii lui Iehova, nazarineni ).

Cei care se nasc creştini ortodocşi, ar trebui să rămână în credinţa lor, întrucât este cea mai adevărată credinţă. Nu întâmplător ne-am născut pe Pământul acesta şi cu credinţa aceasta: ca să fim o lumină pentru alţi oameni care şi-au pierdut credinţa şi cărora li s-au împietrit inimile.

Preotul Ilie Cleopa spunea că „rădăcina şi viaţa poporului nostru, înaintea lui Dumnezeu, este credinţa cea dreaptă în Cristos, adică Ortodoxia. Noi ne-am încreştinat de aproape 2000 de ani, din timpul Sfântului Apostol Andrei. Strămoşii noştri sunt dacii şi romanii, de la care am rămas noi, românii. De atunci, de când am primit şi dreapta credinţă în Dumnezeu, poporul nostru a avut viaţă. Până atunci a fost mort; numai cu trupul era viu, iar cu sufletul era mort. Viaţa poporului român este dreapta credinţă în Iisus Cristos. Băgaţi de seamă! Ca popor creştin de 2000 de ani de când suntem noi, am avut toată administraţia noastră şi toată tradiţia noastră sfântă. Să ţinem cu tărie de Credinţa Ortodoxă!”

Eu m-am născut şi am crescut în religia ortodoxă. De la 20 de ani, am început să merg prin tot felul de adunări la diferite culte protestante, crezând că acolo voi învăţa mai mult din Biblie, pentru că, ziceam eu, îl voi cunoaşte mai bine pe Dumnezeu decât în Biserica Ortodoxă.

După 10 ani de peregrinări pe la aceste culte, chiar dacă învăţasem mai multe versete din Biblie, ajusesem să constat despre mine că această cunoaştere nu mă schimbase remarcabil în interior sau in exterior. Mult timp nu am înţeles de ce toate predicile, rugăciunile, întâlnirile cu oamenii de acolo, nu au avut un efect prea mare şi benefic asupra mea.

După ce m-am reîntors în Biserica Ortodoxă, după ce am început să fac pelerinaje în locuri sfinte, după ce am citit mărturii despre vieţile unor sfinţi părinţi ortodocşi şi învăţăturile lor (Arsenie Boca, Arsenie Papacioc, Iustin Pârvu, Ilie Cleopa şi alţi sfinţi români şi străini ortodocşi) atunci am realizat diferenţa şi am început să conştientizez adevărul şi să mă schimb în interior.

Mi-am dat seama care este deosebirea şi când credinţa este cea adevărată.

Protestanţii şi neoprotestanţii iau în considerare doar Biblia şi doar Biblia şi rămân imuni la tot ce se întâmplă în jurul lor altfel decât în concepţia şi în interpretarea lor biblică.

Ei nu au certitudini, ci doar opinii, chiar dacă răsfoiesc Biblia şi trec de la un verset la altul, de la o parabolă la alta. Ei nu pot să îţi spună exact despre un subiect, de exemplu ce este Raiul şi ce e Iadul, dacă nu găsesc concret că se scrie despre acestea în Biblie.

Îşi vor exprima propriile opinii, sau vor spune că acestea pur şi simplu nu există. Ei trec totul prin filtrul minţii, iar mintea este înşelătoare. De aceea, adeseori interiorul nu li se schimbă, pentru că trăiesc doar la nivel mental.

La ei este mai mult o credinţă la nivelul minţii şi uneori devin chiar agresivi vocali, dacă nu eşti de acord cu ei pe anumite subiecte, încercând să te convingă cu orice preţ. Îşi inchid inima şi nu îşi dau voie să vadă şi alte descoperiri spirituale.

Părintele Arsenie Boca, pe care îl preţuiesc foarte mult, un mare iniţiat şi văzător cu duhul, spunea despre o întâmplare cu nişte sectari, care uneori devin atât de înrăiţi, dacă nu îi asculţi şi dacă nu te pot convinge, încât „mie, au sărit şi mi-au rupt cartea”. Părintele a vrut să le argumenteze din Biblie şi ei au văzut că dacă nu pot să îi răspundă au sărit să îi rupă cartea.

Ei se încurcă într-un labirint de gânduri, de versete, de idei şi concepţii spirituale şi se pierd în acest labirint că devin şi mai dezorientaţi şi departe de a-l cunoaşte cu adevărat pe Dumnezeu.

De abia acum am înţeles de ce a spus părintele Arsenie Boca: „Sectanţii vor merge în iad cu Biblia în mână”, ceea ce înseamnă că Iadul e foarte real. Înţelepciunea lumii acesteia este nebunie înaintea lui Dumnezeu.

Pe de altă parte, în ortodoxie, sunt atâţia mari sfinţi, care sunt modele pentru noi, de iubire şi credinţă adevărată: sunt smeriţi, nu au ego, iubesc necondiţionat, au lumina divină pe chipul lor, cuvintele şi sfaturile lor sunt înţelepte, au experienţe duhovniceşti, mulţi sunt văzători cu duhul, au bunătate, rugăciunile lor sunt vindecătoare, iar binecuvântările lor de mare preţ pentru omul obişnuit.

Adevăraţii ortodocşi trăiesc credinţa creştină cu sufletul, sunt mai liniştiţi şi mai detaşaţi pentru că au credinţa în Dumnezeul nevăzut.

Preoţii ortodocşi spun că este o TAINĂ atunci când un lucru nu poate fi explicat cu mintea omenească. Ei cred în miracole şi că Dumnezeu se revelează oamenilor prin experienţe care pot fi numite coincidenţe (sincronizări), numai dacă eşti atent şi nu eşti în minte, sau prin oameni.

Aşadar, deschideţi-vă mintea şi inima şi încercaţi să vă daţi voie să îl descoperiţi pe Dumnezeu, nu numai la nivelul minţii şi interpretărilor dvs, ci şi cu inima sau, pur şi simplu, detaşându-vă de ceea ce cunoaşteţi acum sau de vreo doctrină anume.

Vă trimit un link pe youtube cu un film subtitrat în română despre un trimis al lui Dumnezeu care a trăit în perioada celor două războaie mondiale, când datorită mizeriei, foametei, şi dezordinii sociale, oamenii şi au pierdut, majoritatea, credinţa în Dumnezeu.
Este vorba despre BRUNO GRONING, care a venit cu misiunea de a vindeca pe oameni nu numai fizic, ci şi sufletesc şi spiritual. Învăţăturile sale sunt simple: ÎNCREDE-TE ŞI CREDE, PUTEREA DIVINĂ, AJUTĂ ŞI VINDECĂ! DUMNEZEU ESTE CEL MAI MARE MEDIC! NATURA ESTE DUMNEZEU! ATENŢIE LA GÂNDURI! ELE POT VENI DIN SURSA RĂULUI SAU A BINELUI!
Intraţi pe site-ul www.bruno-groening.org,-română şi aflaţi mai multe despre învăţăturile lui şi urmăriţi filmul cu mărturiile oamenilor care au fost vindecaţi spontan fără a fi trataţi din punct de vedere medical.
A fost ca un al doilea Iisus si era pe calea lui Iisus.

https://www.youtube.com/watch?v=6gfdXvE0lQg&index=2&list=PL9tF3Bm0bxv1Omzeuz-0-6nDBui9YlpgD&t=0s

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *