Ce este boala si de ce apare?

Ce este boala si de ce apare?

Jan 13
Apreciaza postarea si da mai departe...

Toate bolile sunt expresia unor ruperi de echilibru, care sunt de mai multe feluri. ABSOLUT TOATE!

Echilibrul presupune o proporţie justă între două sau mai multe lucruri, fenomene, situaţii, etc. opuse.

Figurativ, a fi în echilibru înseamnă a fi într-o stare de linişte, de armonie, de stabilitate lăuntrică.

A pierde echilibrul înseamnă a fi pe punctul de a cădea, de a se prăbuşi.

Spiritual vorbind, boala este, pur şi simplu, o dezordine care se instalează în om, ca urmare a ruperii legăturii sale cu Dumnezeu, cu Sferele Cereşti.

Când vorbim de boală, ne gândim îndeosebi la corpul fizic, care poate avea două tipuri de dezechilibre: funcţionale şi organice.

După cum desigur ştiţi, noi toţi avem organe şi de asemenea, toate acele părţi din care este alcătuit corpul: nervi, muşchi, oase şi toate celelalte.

Dacă la un organ apare un dezechilibru, atunci vorbim de un dezechilibru organic. Prin urmare, vi se va spune că organul respectiv este bolnav, nu este normal sau a avut un accident. Mai mult ca sigur că aşa este.

Însă, se poate întâmpla ca organul cu pricina să fie într-o stare foarte bună, toate organele să fie într-o stare bună şi, cu toate acestea, să apară boala, pentru că organele nu mai funcţionează aşa cum trebuie, adică, în funcţionarea lor a apărut un dezechilibru.

Când se întâmplă asta, putem vorbi de o boală cauzată de un dezechilibru funcţional, nu de unul organic.

În general, bolile apărute în urma unui dezechilibru funcţional se vindecă mai repede şi mai uşor decât bolile cauzate de dezechilibrele organice.

Dacă vă cunoaşteţi cât de cât corpul şi aveţi deprinderea de a observa modul în care funcţionează, o să vă puteţi da seama singuri despre ce dezechilibru este vorba.

Care sunt cauzele acestui dezechilibru? Acestea pot fi INFINITE.

Pot fi cauze interne, externe sau oculte.

Să presupunem că un anumit organ, din varii motive, se află într-o stare proastă. Şi, mai rău, este faptul că nu numai el se îmbolnăveşte, ci întregul sistem va funcţiona prost, din creştet până în tălpi.

Cea mai bună atitudine când te îmbolnăveşti, este să gândeşti astfel: Ceva nu este în regulă şi voi afla ce anume.

Posibilităţi de îmbolnăvire există mereu în corpul şi în jurul tău. Dar, oare cum de te-ai îmbolnăvit de ceva, ce nu ai mai avut de ani de zile? Vei crede că este din cauza deficienţei de vitalitate, de energie vitală în corp.

Desigur, anumite îmbolnăviri “subite” au o cauză pur spirituală, atunci când legăturile cu lumina şi energia divină au fost întrerupte din cauza îndoielilor, a tristeţilor, a fricilor tale, a lipsei de încredere şi a unui ego mare, toate acestea favorizând atacurile asupra sănătăţii tale.

Datorită faptului că acesta lumină sau energie divină nu te mai susţine, lipsa acesteia este cauza îmbolnăvirii tale, nu microbii.

Depinde de persoană. Fiecare persoană este bolnavă în stilul ei propriu; iar acest stil depinde de cine este, care îi este starea de conştiinţă şi ce viaţă are.

Pentru omul obişnuit care duce o viaţă centrată pe exterior, fizică, este vorba de un dezechilibru fizic în funcţionarea unor organe.

Însă, atunci când în spatele acestei vieţi superficiale se găseşte şi o conştiinţă centrată în interior, cauzele îmbolnăvirii se schimbă; devin expresia dezechilibrului dintre diferite părţi ale fiinţei.

Chiar şi din punct de vedere extern, s-a constatat că la originea îmbolnăvirii stă scăderea rezistenţei vitale datorată unor CAUZE MORALE.

O persoană care se află într-o stare în care organele lui funcţionează armonios şi într-un echilibru psihologic adecvat, este de ajuns de rezistentă, astfel încât să nu se îmbolnăvească.

Dar, dacă dintr-un motiv sau altul îşi pierde echilibrul sau este slăbită din cauza oboselii, a depresiei, a insatisfacţiilor sau dificultăţilor morale, rezistenţa corpului scade şi atunci este predispusă îmbolnăvirii.

Astfel că, fiecare trebuie să afle pe cont propriu dacă cauza îmbolnăvirii lor este de natură interioară sau fizică, exterioară.

“Dacă sunteţi bolnavi, înseamnă că aţi întreţinut o stare de dezordine în voi: aţi hrănit anumite gânduri, anumite sentimente, anumite atitudini şi acestea au ajuns să se reflecte asupra sănătăţii voastre. Cea mai bună armă împotriva bolii este armonia: zi şi noapte gândiţi-vă să vă sincronizaţi, să vă puneţi în acord, să fiţi în corespondenţă cu întreaga viaţă, viaţa nelimitată, viaţa cosmică. Aceasta înseamnă adevărata armonie. A te armoniza cu câteva persoane: cu soţia sau soţul, copiii, cu părinţii, cu vecinii, cu prietenii, este totuşi insuficient. Trebuie să fiţi în acord cu viaţa universală.

Cât timp omul se va identifica cu corpul său fizic, el va rămâne vulnerabil, slab, muritor ca şi corpul fizic, şi va fi atins de orice i se întâmplă corpului său. Dar dacă el încetează să se identifice cu corpul său fizic şi cu impulsurile sale instinctive pentru a se identifica cu centrul universului, cu sursa vieţii, cu Creatorul, el se va îndepărta din ce în ce mai mult de slăbiciune, de bătrâneţe, de boală şi de moarte, el se va apropia de Cel ce este nemuritor, omniscient, omniprezent.” Omraam Mikhael Aivanhov

Oricare ar fi cauza bolii, fie materială sau mentală, fie externă sau internă, înainte de a ajunge şi de a afecta corpul fizic, intră în contact cu un alt înveliş al fiinţei, care o înconjoară şi o protejază şi care se numeşte corpul vital.

Este un corp subtil şi aproape vizibil. Toate comunicaţiile cu lumea exterioară se fac prin intermediul acestui înveliş şi înainte ca trupul să fie afectat, trebuie ca învelişul acesta să fie invadat şi penetrat.

Dacă acest înveliş este foarte puternic şi intact, poţi merge oriunde, în locuri infestate cu cele mai groaznice maladii, chiar şi ciuma sau holera şi poţi rămâne imun.

Acest corp vital este construit, pe de-o parte dintr-o bază materială, dar de fapt în majoritate sunt CONDIŢIILE SPIRITUALE decât fizice şi pe de altă parte DIN VIBRAŢII ALE STĂRILOR NOASTRE PSIHOLOGICE.

Pacea şi echilibrul sufletesc, încrederea în sănătate, reaposul şi bucuria, seninătatea şi credinţa, constituie acest element care îi conferă putere şi substanţă.

Este un mediu sensibil, având reacţii uşoare şi rapide; acceptă cu rapiditate orice fel de rezolvări ce pot schimba cu uşurinţă condiţiile în care se află.

O sugestionare proastă acţionează cu putere asupra lui, dar în acelaşi mod acţionează şi o sugestionare bună.

Depresia şi descurajarea au un efect puternic, de adversitate, fac găuri în el, îi slăbesc rezistenţa şi îl fac foarte fragil în faţa atacurilor ostile.

Deci, acest înveliş, care protejază corpul fizic de orice contaminare, oboseală, accidente, este foarte important şi am menţionat mai sus că în primul rând, pe el trebuie să îl ţinem intact şi să îl protejăm de vreo emoţie puternică, dezamăgire, şoc, orice e negativ.

Aşadar, mai întâi bolile pătrund în acest înveliş subtil, după aceea în corpul fizic.

Chiar şi ştiinţa medicală recunoaşte că dacă te afli în echilibru perfect, nu te vei îmbolnăvi, sau în orice caz, vei avea un fel de imunitate faţă de orice contaminare.

Dacă eşti într-un astfel de echilibru, această armonie interioară ce menţine învelişul intact, te protejază de orice.

Există oameni care au o viaţă obişnuită, au un stil de viaţă ca şi ceilalţi şi al căror scut nervos este atât de nepătruns încât trec peste orice obstacole ca şi cum nimic rău nu s-ar fi întâmplat.

Este o abilitate pe care şi voi o puteţi cultiva. Dacă poţi fi conştient de punctul tău slab care face ca învelişul ce înconjoară corpul să nu fie intact, îţi trebuie doar câteva minute de concentrare, un strigăt către forţa şi pacea interioară pentru ca totul să fie bine, să se vindece şi pentru ca problema nedorită să dispară.

Dacă vrem să simplificăm lucrurile, să spunem că în cele mai multe cazuri, cea care deschide uşa îmbolnăvirilor este FRICA.

Frica poate fi mentală, vitală şi mai ales fizică, o frică adânc ascunsă în celulele noastre. În ceea ce priveşte frica mentală, toţi cei care au un minim control asupra gândurilor lor, o pot elimina; frica vitală e mai subtilă şi cere un control mai mare; în ceea ce priveşte frica fizică, este nevoie de un control prin voinţă conştientă, pentru a minimaliza efectele.

Dacă eliminăm frica suntem aproape invincibili.

Acum, în aceste timpuri de haos şi de tulburare, de psihoză şi imbecilitate, poţi să-ţi dovedeşti că poţi fi invincibil, pentru că nu te temi, deoarece ai încredere în Dumnezeu, unica Forţă, ce te poate ajuta în toate lucrurile şi care poate schimba planurile forţelor răului.

fragment şi sfat din Aurobindo: Nu vă faceţi griji din orice nimic, pentru că din ce te gândeşti mai mult, te concentrezi doar pe probleme şi, mai ales, te temi, de aceea nu faci nimic altceva decât să îi permiţi exact lucrului de care ţi-e teamă să crească.

Dacă, dimpotrivă, îţi direcţionezi atenţia şi interesul în altă parte, îţi sporeşti chiar tu şansele de vindecare.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *