Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/modules/aioseop_opengraph.php on line 825
Ce pot sa fac eu? | EU SUNT DIVIN
Ce pot sa fac eu?

Ce pot sa fac eu?

Jun 30
Apreciaza postarea si da mai departe...

Ce pot sa fac eu? Este intrebarea pe care o pune un om lipsit de incredere, curaj si fara speranta.

De obicei, pesimistul raspunde : Nimic!

Un simplu om poate sa faca FOARTE MULT BINE pentru sine, pentru alti semeni, pentru comunitate, pentru tara sa.

Bineinteles, daca renunta la pesimism, la negativitate si la pasivitatea in care isi traieste viata.

De obicei, un om pesimist, negativ si letargic este un om intepenit in convingerile si in starile sale, este o fiinta care si-a pierdut abilitatea de a cultiva optimismul in viata lui.

Pesimistul gaseste o greseala in orice, insista pe probleme si nu este interesat de solutii. Pentru el, verdictul este evident: nu se mai poate face nimic, nu mai exista nici o rezolvare, Dumnezeu cu mila!

Pesimistul doar cauta vinovati, intrucat toti sunt vinovati pentru experientele de viata prin care trece el. Devine critic si critica il epuizeaza foarte tare.

Uite asa, isi pierde starea buna de sanatate, intrucat ia totul personal si nu permite binelui sa intre in viata.

Pentru el nadejdea este prioritara, intrucat reprezinta puterea care leaga alte doua virtuti, credinta si iubirea.

Insa, e mai comod sa aleaga NEPUTINTA, ca justificare pentru lipsa lui de implicare personala si sociala, pentru lipsa de asumare a vreunei responsabilitati.

De vina sunt guvernul, sistemul de educatie, coruptia, taxele si impozitele, partidele politice, presedintele, multi altii, despre care vorbeste si se plange cu aprindere, consumand in van multa energie.

Aici gresesc cei mai multi romani, deoarece nu schimba atentia lor de la lucrurile din afara influentei lor, la cele care depind de ei si pentru care pot face ceva, in mod concret.

Poti sa te informezi despre tot ce se petrece in jurul tau, insa un lucru nu trebuie sa il faci: sa iei informatia respectiva sa o restalmacesti, sa te enervezi, sa te ingrozesti de ce va fi si sa ii ingrozesti si pe altii.

Daca nu iti place discursul presedintelui la televizor, sau daca nu-ti place ce auzi despre unii politicieni, sa zicem despre Dragnea si Dancila, ca tot sunt acum in prim plan, crezi ca rezolvi ceva daca te infurii, fiind aproape gata sa spargi televizorul?

Cu siguranta ca nu vei schimba ceva in legatura cu cei doi politicieni de la latitudinea ta, in schimb poti sa-ti bombardezi familia cu reactii si emotii negative.

Daca doresti sa fii auzit, atunci gasesti o cale reala prin care sa ajunga vorbele tale. Foloseste-ti creativitatea in acest sens si impreuna cu altii, foloseste mijloacele de comunicare, sau actioneaza inspirat pentru cauza pe care o sustii.

Deocamdata, ce putem sa facem noi ca sa miscam lucrurile in bine in aceasta tara este sa fim VOLUNTARI PENTRU OAMENI AFLATI IN NEVOIE.

Sa venim cu IDEI SI PROIECTE BENEFICE PENTRU TARA, pentru economia tarii (industie, agricultura), pentru NATURA (impaduriri, altele), ECOLOGIE si sa ne implicam in cauze sociale ca voluntari, organizatii, companii de toate tipurile si dimensiunile.

Sa fim oameni pentru oameni, alocand din timpul nostru, din banii nostri, din cunostintele noastre pentru a salva vieti, destine, pentru a avea grija de copii, batrani, persoane cu dizabilitati, persoane cu copii multi si venituri foarte mici, sa renovam scoli, pentru bursele copiilor talentati, etc.

Este timpul sa lasam la o parte critica si judecata si sa infaptuim lucruri concrete fiecare in parte, care sa ne scoata din mizeria sociala in care suntem si nu mai despicam firul in patru doar de dragul de a face comentarii, care sa ne dezbine.

Poate asta s-a vrut, dar acum constiinta de neam a poporului se inalta, in sensul ca ii lasa pe demagogi sa trancane in van, in timp ce, pe de alta parte romanii de buna credinta “reconstruiesc” tara, aducand-o cel putin la starea de abundenta care era inainte de anarhie, incet dar sigur, fiecare in domeniul sau de activitate, de la nivelul sau.

Sa reasezam piesele din puzzle in mod corect si totul sa inceapa sa functioneze eficient si ordonat. Pentru ca noi ne facem treaba bine si suntem constienti ca de noi depinde binele nostru si binele general.

Trecem de la nivelul inferior de constiinta potrivit caruia numai mie sa imi fie bine, la un nivel superior de constiinta, in care ne pasa, potrivit caruia daca tarii nu ii e bine, nici mie nu-mi este bine, deci hai SA NE UNIM CA SA NE FIE TUTUROR BINE.

Pur si simplu sa ne punem fiecare intrebarea: CUM POT SA AJUT? 

Slava Domnului, toti avem resurse, daca nu financiare, avem abilitati, talente si aptitudini prin care putem contribui cu ceva la bunul mers al comunitatii din care facem parte.

Important este sa ne punem tot timpul intrebarea : Astazi, cu ce pot sa fiu de folos?

Numai asa progresam, sub semnul unitatii si al cooperarii. Acum a venit timpul marilor transformari la nivel de persoana si la nivel de tara.

Fiecare parte din intreg contribuie cu darurile cu care a fost inzestrata, pentru progresul integului. Nu exista progresul intregului fara progresul partilor.

Deci, te-ai gandit azi cu ce poti fi de folos? Fii sigur ca poti, RESURSE AI DIN PLIN! Doar sa vrei sa ajuti.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *