Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300
Ce sa fac pentru a ma schimba si pentru a-mi fi mai bine? | EU SUNT DIVIN
Ce sa fac pentru a ma schimba si pentru a-mi fi mai bine?

Ce sa fac pentru a ma schimba si pentru a-mi fi mai bine?

sept. 10

DE CE NU VOR OAMENII SCHIMBARE?

1.Pentru ca aduce NOUTATE.

2,Pentru că înseamnă IEŞIREA DIN RUTINA ZILNICĂ cu care s-au obişnuit.

3.Pentru că aduce cu sine TEAMA DE NECUNOSCUT, iar oamenilor nu le place să nu ştie dinainte ce va fi.

4.Pentru că nu au SIGURANŢĂ şi CONTROL asupra unei situaţii, eveniment, relaţii, etc.

5.Pentru că este GREU şi DELOC COMOD să renunţe la vechile paradigme, la vechile obiceiuri, la vechile relaţii, la vechiul caracter, la vechea personalitate, la vechile tipare de gândire sau stil de viaţă, vechile tipicuri şamd.

6.Pentru că au ORGOLIU şi nu vor să recunoască că au nevoie de schimbare în viaţa lor.

7.Pentru că sunt REFRACTARI (NESUPUŞI, REBELI).

Ca să te schimbi, trebuie să învingi toate aceste bariere.

Dacă nu schimbi nimic, atunci nimic nu se schimbă. Dacă faci mereu aceleaşi lucruri, nu te poţi aştepta să obţii rezultate diferite. Asta e definiţia nebuniei.

De obicei, din laşitate, un om crede că nu mai e nimic de făcut, că e târziu pentru el să o ia de la capăt şi, asta e, nu i-a fost scris să se întâmple altfel sau nu i-a surâs norocul.

Omule, hai să o luăm metodic. Te rog, scrie pe hârtie, cu cea mai mare sinceritate, cum e viaţa ta, sub toate aspectele.

Să presupunem un scenariu, de exemplu, eşti Popescu Gigel şi viaţa ta la 45 de ani se prezintă astfel:

I.Capitolul SĂNĂTATE:

La acest capitol, subsemnatul Popescu Gigel, am diabet de tip II, am probleme de greutate, câteodată depresiv şi mă simt fără vlagă adeseori.

Acum răspunde-ţi la următoarele întrebări:

1.1 Cum am ajuns aici? Conştientizarea.

Află cauza spirituală a bolii.  Orice boală fizică are o cauză în plan emoţional şi spiritual.

Cercetează şi documentează-te ca să aflii cauza spirituală a bolii. Vezi asta în cărţile lui Valeriu Popa sau cartea lui Jacques Martel-Marele Dictionar al Bolilor şi Afecţiunilor.

Cauza spirituală a diabetului este neiubirea de sine şi tendinţa de a controla totul.

E adevărat, am conflicte interioare cu mine însămi, din cauză că mă simt neiubit sau neacceptat de X, Y, Z şi pentru asta mă detest că nu ştiu să gestionez relaţiile mele cu aceştia. Am ruşine şi vinovăţie.

Pentru a uita de acestea, mă îndop cu dulciuri pentru că mă fac pe moment să uit şi am ajuns să am probleme grave de greutate. Dulciurile sunt într-un fel un înlocuitor al iubirii.

1.2 Ce măsuri am luat? În afară de medicaţia de sinteză prescrisă, nu am făcut nimic special.

1.3 În ce stadiu sunt acum? La fel, nu s-a schimbat nimic.

1.4 Ce ar trebui să schimb şi să îmbunătăţesc ca să fie bine? Detaliat, cu măsuri de acum încolo. Obiective.

Să înving boala. Să adopt un regim alimentar de purificare a sângelui, pentru auto-tratarea diabetului, împărţind alimentele în două categorii pentru mine: permise şi nepermise.

Să am voinţă fermă şi să mă ţin de regimul naturist ca să am şanse mari de vindecare. Boala nu este decât o reacţie a organismului, pentru că am distrus armonia dintre mine şi Univers.

De asemenea, să-mi schimb gândurile sumbre de vinovăţie, de neîncredere, să elimin grijile, ura şi frica, împreună cu surorile lor anxietatea, amărăciunea, deprimarea, deznădejdea, obiceiul de a judeca şi condamna, altele.

De asemenea, aleg să experimentez şi să „gust” partea dulce a vieţii, savurând momentele de bucurie şi bucurându-mă de lucrurile simple (copiii mei, soţia mea, căţelul meu, florile mele din grădină, etc).

II.Capitolul SPIRITUALITATE:

2.1. Conştientizarea relaţiei mele cu Dumnezeu, Divinitatea din mine. 

Am neglijat total acest aspect, nu mă rog niciodată, nu merg la biserică, deci relaţia mea cu Divinitatea este practic inexistentă.

Din cauza grijilor şi a negativităţii din viaţa mea, am ajuns să cred că Dumnezeu nu mă iubeşte, deşi de-a lungul timpului El m-a avertizat prin anumite semne şi oameni, dar pe care eu nu le-am luat în consideraţie.

2.2.Ce măsuri am luat? Niciuna, deşi m-am gândit adeseori să merg la biserică să mă spovedesc şi împărtăşesc, nu am avut curajul să pun în practică gândul meu.

2.3. În ce stadiu sunt acum? Sunt mai bine, în sensul că m-am mai liniştit, nu mai sunt atât de încrâncenat şi acum cred că doar datorită gândirii mele distructive şi a faptelor mele am ajuns în această situaţie şi că Dumnezeu nu are nici o vină.

2.4.Ce ar trebui să schimb şi să îmbunătăţesc ca să fie bine? Detaliat, cu măsuri de acum încolo. Obiective.

Am să citesc cărţi spirituale, care mi-l descriu pe Dumnezeu aşa cum este El cu adevărat, să-mi înţeleg esenţa de sorginte divină, să încep să iubesc totul, adică creaţia, natura, oamenii, toate fiind parte a unui Întreg.

III.Capitolul RELAŢII:

3.1. Conştientizarea relaţiilor familiale, cu rudele, prietenii, colegii, etc.

Din cauza bolii şi a stării de dizarmonie în care mă aflu, fiind tot timpul agitat, stresat, recalcitrant, impulsiv, am stricat, în primul rând, relaţia cu familia mea, apoi cu unele rude mai apropiate, chiar şi cu unii prieteni sau colegi.

Recunosc că, mai degrabă, am gândit că ei au ceva împotriva mea şi eu nu pot decât să fiu defensiv, iar acum realizez că şi eu am partea mea de vină în toate neînţelegerile care s-au ivit în relaţiile mele.

3.2.Ce măsuri am luat? În prima fază, am luat ca măsură să mă retrag „în carapacea” mea şi să îmi ling rănile ca un animal rănit. Astfel am aplanat să mai iau parte la discuţii contradictorii care nu aduceau la nici un consens.

3.3.În ce stadiu sunt acum? Am mai reflectat şi mi-am dat seama, că negrul nu e chiar atât de negru, ci există nuanţe de gri.

3.4.Ce ar trebui să schimb şi să îmbunătăţesc ca să fie bine? Detaliat, cu măsuri de acum încolo. Obiective.

Să mă străduiesc să am relaţii armonioase cu toţi oamenii cu care interacţionez zilnic, indiferent că fac parte din familie, sau sunt din anturajul meu apropiat.

Am realizat că viaţa este constituită dintr-un cumul de relaţii şi, vrem sau nu vrem, suntem nevoiţi să relaţionăm unii cu alţii.

Ca să-mi fie bine, optez să mă schimb şi să văd şi calităţile, nu numai defectele din oamenii, care până mai ieri, mă exasperau teribil de mult. Vreau să găsesc cât de multe calităţi pot, atât la mine, cât şi la oamenii pe care îi cunosc şi astfel, să nu mai cred că doar ei se poartă inacceptabil, întrucât şi eu am partea mea de vină, datorită trăsăturilor mele negative.

IV.Capitolul de PROSPERITATE:

4.1.Conştientizarea relaţilei mele cu banii, cu valorile materiale.

La acest moment, datorită insecurităţii mele financiare, banii apar şi dispar cu uşurinţă. Am probleme în menţinerea echilibrului financiar şi nu am făcut economii.

4.2. Ce măsuri am luat? Am redus unele cheltuieli, dar nu îndeajuns de mult ca să ajung să mă simt mai confortabil dpdv financiar.

4.3.În ce stadiu sunt acum? Mă simt mai împăcat la gândul că nu mai risipesc banii pe mâncare junk, ţigări, băutură, având în vedere că am început un stil de viaţă sănătos şi mă gândesc acum de două ori înainte să cumpăr un lucru dacă nu îmi este neapărat necesar.

4.4.Ce ar trebui să schimb şi să îmbunătăţesc ca să fie bine? Detaliat, cu măsuri de acum încolo. Obiective.

Având în vedere că în urma regimului alimentar, a stilului de viaţă mai sănătos, mă voi simţi mai bine, am de gând să îmi fac un plan de economii pentru nevoi speciale şi un plan de economii pentru vacanţă, după ce scad din veniturile nete, cheltuielile cu mâncarea, utilităţile, alte cheltuieli familiale.

Acesta este un scenariu oarecare, iar schimbarea porneşte de la conştientizare şi se termină cu stabilirea obiectivelor şi transpunerea lor în practică.

De multe ori, trebuie să înţelegem că nu ne mai este de folos dacă facem aceleaşi lucruri sau avem relaţii care nu ne mai împlinesc.

Avem opţiunea de a schimba scenariul, de a ieşi din obişnuinţă şi de a nu ne mai opune schimbării.

Adevărata securitate vine din interiorul nostru, nu din afara noastră. A căuta securitatea în afara Sinelui înseamnă că ne-am cedat puterea altora şi, prin urmare, ne-am pierdut adevărata securitate.

Trebuie să ne bazăm pe forţele proprii în schimbare. Relaţiile noastre trebuie să se schimbe. Dacă nu ne înţelegem cu semenii noştri, cum ne putem aştepta să avem capacitatea de a salva planeta?

Trebuie să realizăm faptul că, tiparele comportamentale, ideile, conceptele noastre actuale se bazează în mare măsură pe programe şi credinţe limitative.

Nu numai că trebuie să ne schimbăm, dar schimbarea trebuie să fie radicală şi fundamentală.

Ca să trăim starea de libertate, trebuie să facem o revoluţie fundamentală în gândirea noastră.

Suntem adevărate fiinţe divine, când:

-nu vom mai fi limitate de tiparele noastre mentale.

-nu ne mai comportăm asemeni roboţilor.

-devenim proprii noştri maeştri.

-nu mai suntem controlaţi de minte, de ego.

-observăm gândurile şi trăim doar în momentul prezent.

Doar în aceste condiţii suntem liberi să acceptăm şi să explorăm necunoscutul şi să transcendem vechiul Sine.

Ca să creştem, nu ne mai putem agăţa de vechea viaţă, de vechiul Sine. Teama noastră de schimbare are legătură cu programarea noastră din trecut.

Trebuie să ne obişnuim să privim înlăuntrul nostru tot timpul, să fim conştienţi de ce se petrece înăuntru şi în afară.

Să practicăm disciplina şi să ascultăm de intuiţie, ca formă de călăuzire a noastră.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *