Cele 5 cai prin care ne cheama Dumnezeu

Cele 5 cai prin care ne cheama Dumnezeu

Dec 13
Apreciaza postarea si da mai departe...

Astăzi la biserică a fost o predică foarte frumoasă, educativă şi în acelaşi timp un mesaj obiectiv cu foarte multe semnale de alarmă pentru creştinii care formează Biserica lui Dumnezeu.

Ideea centrală este că Dumnezeu ne cheamă în casa Lui şi ne lansează următoarea chemare:

“Iată Eu stau la uşă şi bat. Dacă aude cineva glasul Meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el cu mine.” ( Apocalipsa 3: 20).

La ce uşă bate Dumnezeu? Evident, la UŞA INIMII!

Este un mesaj simbolic, iar Biblia este plină de astfel de simboluri.

Doar trebuie să cercetăm şi să înţelegem ce se află în spatele tuturor acestor simboluri.

Dumnezeu vrea să intre în viaţa mea şi a ta şi să fie pe primul loc în inima fiecăruia din noi. Este marea Sa dorinţă.

Însă, pentru că este un Dumnezeu iubitor, plin de îndurare şi îndelung răbdător, respectă decizia fiecăruia întrucât chiar El ne-a înzestrat cu Liberul Arbitru.

Cert este că, în ultimii 25 de ani,  ne punem mai mult ca oricând problema dacă Dumnezeu într-adevăr există, decât să ne închinăm Lui, chiar dacă ne numim un popor creştin.

În ceea ce priveşte respectarea şi sfinţirea celei de- a treia porunci prin care ne cere să-I consacrăm Lui cea de-a şaptea zi din săptămână, am uitat cu desăvârşire.

Chiar şi în cea de-a şaptea zi care ar trebui să fie zi de odihnă, repetăm la infinit “N-am timp pentru biserică” sau pentru un dram de înţelepciune, credinţă şi iubire pentru suflet.

De fapt (fie vorba între noi) avem timp berechet doar că, încercăm să invocăm tot felul de motivaţii absurde, dând răspunsuri ambigue şi cât mai rapide ca să nu ne irite prea mult întrebarea “De ce n-ai timp?” a celui care o pune.

Unora li se pare hilară această întrebare, pentru că ei “nu servesc” , zic ei, chestii religioase, manipulatoare , de adormit copiii ( în sensul de naivi, inocenţi),  întrucât au CHESTII DE REZOLVAT mai importante şi  pe care încerc să mi le imaginez  care ar fi acestea: poate de mers la un grătar cu familia sau cu prietenii; poate o petrecere de pomină acasă sau în deplasare, cu multă mâncare, băutură, muzică dată tare, dansuri deşănţate şi  vorbe goale gen bla, bla, bla; poate au activităţi comerciale de întreprins, afaceri imobiliare sau alte lucruri materiale pe “ordinea de zi”; orice altceva, însă doar lucruri fără substanţă.

Chiar dacă Dumnezeu ne-a creat cu un TRUP care are nevoie de hrană materială, din exterior, tot El ne-a înzestrat şi cu o MINTE ( pentru discernământ) dar şi cu UN SUFLET care, de asemenea, are nevoie să se hrănească cu hrană imaterială

( spirituală).

Dar, se pare că cei mai mulţi nu se percep pe ei ca fiinţe divine şi nici nu îşi pun problema existenţei pe acest pământ întrucât sunt mult prea preocupaţi cu lucrurile materiale, pieritoare.

În general, cei menţionaţi mai sus, au o frică teribilă de moarte, de necunoscut, atunci când sunt aproape de pragul marii treceri.

Dumnezeu ne invită la cină, însă, din nefericire, este refuzat de mulţi, de regulă de oamenii ” fără timp” pentru El.

Va veni o vreme când uşa harului se va închide şi în care va fi prea târziu ca să mai intre cineva neinvitat; datorită refuzului lor repetat, nu va mai exista încă o nouă posibilitate.

S-a făcut o statistică cu numărul de persoane care frecventează biserica şi care dedică cel puţin 2-3 ore din timpul lor lui Dumnezeu, iar datele sunt alarmante.

În timp ce evreii şi musulmanii umplu bisericile lor până la refuz şi le frecventează regulat, creştinii frecventează din ce în ce mai puţin biserica, chiar dacă ei au parte de credinţa cea mai adevărată.

Este îngrijorătoare indiferenţa creştinilor întrucât aceasta conduce la consecinţe dezastruoase în lumea în care trăim. Fără învăţături şi principii spirituale solide, lumea noastră se degradează în toate structurile ei.

De aceea, este necesar să vă împărtăşesc cele 5 căi prin care Dumnezeu ne cheamă la El, aşa cum le-am aflat şi eu din predica preotului de la biserică:

1. Prin slujitorii Săi : preoţii, predicatorii;

2. Prin necazuri, suferinţe şi ispite, în cazul în care omul nu vine de bunăvoie către Dumnezeu, ci doar atunci când are de înfruntat ispite şi grele încercări în viaţa lui;

3. Prin conştiinţă;

4. În fiecare zi, în orice moment din viaţă, Dumnezeu este prezent prin mesageri ( natură, oameni, îngeri etc) în viaţa omului;

5. Prin chemarea credincioşilor la slujbele bisericii, la auzul clopotelor.

Orice cale ai urma-o, decide-te astăzi să dai curs invitaţiei lui Dumnezeu, care este ca un Tată ce îşi aşteaptă fiul risipitor să se întoarcă acasă.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *