Ciclul vietii continua cu oameni noi

Ciclul vietii continua cu oameni noi

Jul 19
Apreciaza postarea si da mai departe...

Vi s-a intamplat sa dati de oameni in anturajul dvs.( familie, cunostinte, prieteni) care sa fie imuni la schimbare si pe care nimeni si nimic sa nu ii poata scoate din lentoarea gandirii lor?

Vi s-a intamplat sa vreti sa le impartasiti din tot sufletul ideile si experientele voastre minunate, iar cuvintele dvs.sa se izbeasca parca de un zid imaginar asa cum valurile marii se lovesc de un dig?

Cu toate acestea, continuati sa puneti suflet atunci cand le povestiti super incantati si cu cele mai bune intentii despre simtirile voastre, descoperirile si actiunile voastre, de exemplu:

“Prietene, asculta-ma, am gasit o noua afacere care iti permite sa iti imbunatatesti situatia financiara si sa ai mai mult timp liber. E geniala!’ sau

“Am auzit de o terapie alternativa prin care te poti vindeca de boala ta fara sa ajungi la operatie si tratamente chimice. Uite, dna X si dnul Y au reusit. Poti sa reusesti si tu!” sau

“Uite, am gasit o modalitate prin care sa cumperi produse uzuale de calitate de care oricum ai nevoie luna de luna ( ingrijire corporala, cosmetice, nutritie, sanatate) la preturi de producator si sa fii si rasplatit pentru cumparaturile tale. E fantastic, nu crezi?”

“Sefule, am o idee pe care am preluat-o dintr-o carte de specialitate despre cum sa crestem productivitatea in sectia noastra cu mai putine costuri si profit mai mare. Doriti sa va explic in ce consta ideea mea?”

Oare ce credeti ca ne raspund partenerii nostri de discutie imuni la schimbare, sceptici, negativisti si obtuzi la minte? Ne spun ceva de genul:

“Iar incepi cu chestii de-astea? Mi-ai mai vorbit despre astea si ti-am spus ca nu cred in asa ceva. Sunt pur si simplu prostii, sarlatanii ale unora ca sa ne ia banii (sanatatea, timpul samd). Eu merg pe calea pe care merge toata lumea; imi castig banii in mod decent dintr-un salariu stabil care imi confera cat de cat o siguranta; urmez tratamentele si procedurile prescrise de medic, chiar daca sunt chimice pentru ca asa se face in boala aceasta, iar eu nu fac exceptie de la regula, intrucat vreau sa traiesc.

Nu am inventat eu roata. Roata a fost inventata de mult si cine sunt eu ca sa pot schimba ceva in lumea aceasta? Esti naiv daca crezi ca poti sa schimbi ceva cand lucrurile deja functioneaza intr-un mod prestabilit de altii care au trait inaintea noastra”.

Acestea sunt exemple de oameni care gandesc in tipare, in sabloane de un anumit fel si care nu ies din “patratica lor” oricat de multa dragoste ai avea pentru ei si oricat de mult efort ai depune pentru schimbarea lor.

Din pacate, genul acesta de oameni sunt majoritari in societatea noastra si vrem sau nu vrem ne izbim de scepticismul si opacitatea lor tot timpul.

Sunt oameni stagnanti ( spun ei, pragmatici), impotriva progresului. Ii gasesti in toate domeniile de activitate.

De ei poti scapa daca iti schimbi anturajul, dar, ce te faci cand ai astfel de specimene in propria familie ( mama, tata, fiu, fiica, sot, sotie)?

Prin negativitatea, scepticismul si “pragmatismul lor” te secatuiesc de energie si, daca nu dispui de o personalitate puternica, risti sa fii la cheremul pretentiilor si preconceptiilor lor.

Cel mai bine e sa ii lasi “in apele lor” si tu sa iti vezi de viata ta. Altfel, picatura cu picatura viata ta se scurge fara nici un sens daca nu vei fi capabil sa-ti urmezi sufletul.

Poate inconstient, acesti oameni nici nu realizeaza cat de mult rau fac in jurul lor prin pesimismul si vederile lor inguste. Ei nu se schimba, dar nici nu ii lasa pe altii care depind de ei sa se schimbe.

Propozitiile lor incep intotdeauna cu negatii. Nici nu asteapta bine sa le spui despre ce este vorba, ca deja ti-au si parat vorbirea cu UN NU HOTARAT, chiar daca nu au experimentat in vreun fel si nici nu aduc argumente.

Ei cred ca modul lor de gandire este bun si nu au de ce sa si-l schimbe. Cum crezi oare ca mai poti sa schimbi ceva in cazul acestor oameni daca ei cred despre ei ca sunt atoatestiutori si calea lor e cea corecta?

Chiar crezi ca in mintea lor mai e loc si de informatiile tale? Mintea lor e deja plina si blocata.

Cand intalnesti un asemenea om e mai bine sa te opresti si sa nu mai spui nimic, spre binele tau, caci iti vei consuma din energie de pomana.

Ar trebui ca in creierul tau sa se declanseze un semnal de alarma: ATENTIE, MINTE BLOCATA!

Apoi, te opresti din a mai spune ceva ca sa nu iti risipesti in zadar energia. Oricum cel care pierde vorbind inutil unui perete, esti chiar tu!

Asadar, ai grija ce faci atunci cand intalnesti asemenea oameni care cred ca stiu totul dar de fapt nu stiu nimic.

Mai degraba urnesti un bolovan din loc decat sa scoti un BLOCK HEADED (obtuz) din conceptiile lui invechite.

Ei se incapataneaza sa traiasca in aceeasi stare de lucruri, chiar daca viata ii impinge de la spate sa evolueze.

Fiinta umana trebuie sa evolueze si sa se supuna legilor naturale ale fiintarii. Vechiul trebuie sa faca loc noului iar noi trebuie sa ne adaptam schimbarilor care vin peste noi si sa le primim cu bratele deschise, plini de curaj si entuziasm.

Odata cu lucrurile noi ne innoim mintea si inima si evoluam in constiinta.

M-am intrebat adeseori, ce ar fi fost daca pe pamantul acesta nu ar fi existat si oamenii vizionari (oricum putini la numar), cei care par ca viseaza cu ochii deschisi, care isi stabilesc un obiectiv sau mai multe si merg pana la capat pentru indeplinirea lor?

Cu siguranta, daca nu ar exista vizionarii, sau oamenii cu mintea si inima deschisa, viata pe planeta aceasta si evolutia omului ar fi fost inutila.

De astfel de oameni avem nevoie acum in mileniul 3.

Cand totul in jur se schimba, stiinta, tehnologie, relatii, totul, avem nevoie sa preintampinam schimbarea cu bucurie si sa aducem propria contributie la propasirea vietii si binelui pe pamant.

La vremuri noi, oameni noi! Este timpul ca in al doisprezecelea ceas sa ne schimbam pe noi insine si vederile noastre.

Sa devenim oameni noi cu mintea inoita, cu inima inflacarata si gata oricand sa schimbe starea societatii prin propria schimbare interioara.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *