Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/modules/aioseop_opengraph.php on line 825
Craciunul altfel | EU SUNT DIVIN
Craciunul altfel

Craciunul altfel

Dec 29
Apreciaza postarea si da mai departe...

 

Craciunul altfel!

De foarte mult timp, nu mai sărbătorim naşterea Mântuitorului Iisus Hristos, aşa cum se cuvine.

Tradiţia se pierde, iar modernismul schimbă obiceiurile şi sufletele oamenilor.

Folosim ca pretext Crăciunul, ca să ne facem daruri ( unele extravagante, de care nu avem neapărat nevoie),  pentru a petrece cu zgomot şi multă mâncare şi băutură sau pentru a  merge în locuri îndepărtate, chiar exotice, fără a mai fi împreună cu familia, prietenii şi cei dragi nouă; ne amintim acum, dintr-o dată că mai sunt şi oameni nefericiţi printre noi (chiar dacă ei au fost aievea, de abia acum ne facem că îi observăm), tăiem pădurea de brazi fără rost, în scop comercial şi pentru a ne satisface un capriciu,  sacrificăm animale ( porc, curcan, păsări) în neştire, motivând că aşa-i tradiţia strămoşească şi folosim această sărbătoare pentru a ne oferi o mică vacanţă, după ce am lucrat tot anul doar pentru satisfacerea unor nevoi materiale, nu şi a celor de suflet.

Uităm că această sărbătoare a Crăciunului este o sărbătoare spirituală, de suflet, iar noi am tranformat-o tot mai mult, într-o sărbătoare lumească.

Mulţi nici cunosc semnificaţia Crăciunului şi nici nu ştiu, cu adevărat, ce sărbătoresc: poate venirea moşului Crăciun prin hornul casei  sau de pe terasa blocului (dacă stăm la bloc). Nu e cazul să fiu cinică, dar mă cuprinde o adevărată tristeţe să constat că, foarte puţini părinţi ( un număr extrem de infim),  le povestesc copiilor despre naşterea pruncului Iisus în iesle, de magii de la răsărit care au prevestit că ni s-a născut un împărat care va ridica păcatele omenirii şi multe alte povestioare, pe înţelesul lor.

Este foarte trist că ne pierdem sufletul făcând lucruri care ne îndepărtează de noi înşine, de Esenţa noastră Originară, de Dumnezeu.

Ce folos că sărbătorim Crăciunul, dar o facem într-un stil lumesc, material, care nu ne înalţă sufleteşte?

Suntem adânciţi în materie pe tot parcursul anului, dar, oare, nu putem, cel puţin o dată pe an, să fim puri, curaţi la suflet, orientaţi spre Spirit, cu ocazia Crăciunului?

Oare nu ar fi mai bine să ne învăţăm copiii să fie de mici iubitori de Dumnezeu? Nu credeţi, că mai târziu, o să ne fie bine, tocmai pentru că au crescut în respect pentru Dumnezeu, pentru noi, animale şi mediul înconjurător?

Oare ce daruri ar fi mai potrivite pentru copilaşi?

Darurile adevărate sunt povestioarele despre naşterea Mântuitorului Iisus, cărţi şi cărticele de colorat sau desenate, cu învăţături profund morale şi spirituale.

E frumos să ai o masă îmbelşugată de Crăciun, un brad şi decoraţiuni, dar nu numai atât.

Dacă avem doar aceste lucruri, atunci unde este bucuria Craciunului? Unde este adevărata bucurie pentru care toată familia este reunită?

Spre ce s-ar deosebi ea de restul zilelor din an, dacă am avea doar acestea?

Doar o atmosferă de basm, de linişte, rugăciune, contemplare, recunoştinţă pentru toate darurile primite şi pentru tot ce avem, pentru Mântuitorul Iisus, face diferenţa!

De ziua naşterii Mântuitorului ascultăm colinde, petrecem în tihnă şi mulţumire şi vizionăm filme  sau citim cărţi care ne readuc aminte evenimente de mult întâmplate, adevărate şi folositoare pentru înţelegerea naturii noastre spirituale şi despre adevărata cale a mântuirii.

Numai aşa vom putea sa ne scuturăm încetul cu încetul de praful materialităţii, de zgura lumii materiale.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *