Credulitatea la romani

Credulitatea la romani

Aug 10
Apreciaza postarea si da mai departe...

Mai multe evenimente care au avut si continua sa aiba loc in tara noastra imi intareste tot mai mult convingerea ca suntem un popor de creduli, ca suferim de credulita, ca sa inventez acum pe loc o boala a natiei romane.

Un credul este un om care nu cerceteaza, care crede cu usurinta in tot ce vine spre el, in tot ce i se “livreaza” sub diferite aspecte: informatii, stiri de presa, produse, reclame, bunuri, invataturi, experiente, strategii etc.

Un credul este capabil sa accepte afirmatii care nu sunt adevarate, nu-si foloseste mintea constienta (mai bine zis rationamentul) si este foarte usor de manipulat.

Din punct de vedere psihologic, multimile de oameni sunt cel mai usor de manipulat, intrucat sunt foarte excitabile si pot fi convinse fara argumente.

Toate problemele si nenorocirile care apar in societatea romaneasca sunt datorate in mare parte hipercredulitatii oamenilor. Credulitatea este o slabiciune pe care o are acest popor.

Datorita acestei credulitati poporul este dominat, manipulat si vlaguit de insusi autoritatile statului, care de fapt ar trebui sa il slujeasca, de la nivelul cel mai mic pana la nivelul cel mai mare si care isi dobandesc puterea tocmai datorita acestui viciu pe care il are acest popor.

Ne-am lasat pacaliti la alegeri si alegem de fiecare data aceiasi politicieni care trec de la un partid la altul. Ne invrajbim intre noi in sensul : “Esti vinovat ca ai ales PSD; Ba tu, ca ai ales PNL, etc”.

Intram intr-un cerc vicios cand de fapt toti sunt o apa si un pamant, o mana spala pe alta, chiar daca in parlament se acuza unii pe altii ca la usa cortului.

Cu mici exceptii, toti sunt tentati cam de aceleasi interese meschine orientate inspre ei si nu inspre tara si popor. Mi-ar placea sa cred ca nu am dreptate in acest aspect, dar legile haotice in defavoarea populatiei confirma contrariul.

Pornind de la felul in care ne prezentam azi si de la faptul ca noi romanii ne caracterizam intre noi si suntem caracterizati de altii in fel si chip, nici nu-mi mai vine sa cred ca ne tragem din vechii daci care erau neinfricati (adversari redutabili si motiv de ingrijorare pentru puternicul imperiu roman de atunci), iubitori de tara si de natura, inteligenti si insetati de cunoastere, imprevizibili, prudenti, harnici, independenti si iubitori de Dumnezeu.

Poate suntem doar o umbra palida a stramosilor nostri daci si spun asta cu parere de rau. Inca mai suntem cativa iubitori de neam si tara si mandri ca radacinile noastre sunt puternic ancorate in pamantul romanesc.

M-as bucura sa aflu ca numarul celor care isi trezesc constiinta de neam si tara este din ce in ce mai mare, ceea ce inseamna ca limba, cultura, calitatile acestui neam nu vor pieri niciodata.

Pana atunci e o cale lunga pe care o strabatem avand suferinte si patimind pentru nesabuinta noastra.

Am privit la TV zilele acestea cu tristete stirile potrivit careia pesta porcina  si (ce sa vezi?) si africana “ia amploare” in tara noastra si “trebuie” cu orice pret eradicata. In primele 7 luni au fost ucisi 83000 de porci, cei mai multi fiind porci domestici din gospodariile populatiei.

Chipurile au fost inregistrate peste 610 focare, dintre care 489 in gospodariile populatiei.  Nu stiu cum se face, dar cei ce sunt meniti sa patimeasca sunt in continuare tot oamenii simpli, care au si ei un porc sau doi pe batatura, cateva pasari si cu putin noroc, o capra sau o vaca, un cal la caruta.

Poate va aduceti aminte ca populatia a mai trecut acum cativa ani printr-o experienta similara. Prima data a fost boala vacii nebune, dupa care a fost inventata gripa aviara potrivit careia trebuiau ucise toate gainile si puii din curtile oamenilor si din micile ferme sau gospodarii.

Acum s-a inventat pesta porcina si nu oricare ci AFRICANA. A venit din Africa direct in curtea lui Baba Floarea si lui Mos Andrei.

Imi amintesc fetele disperate ale bunicutelor si bunicilor care trebuiau sub un astfel de pretext de gripa aviara sa isi vada sacrificate gainile si puii sanatosi din curte, poate singurele care constituiau suport de hrana pentru ei.

Acum cu pesta porcina am vazut un reportaj cu un om care dadea din umeri si spunea cu durere in glas reporterului care il intreba ce parere are despre sacrificarea celor 10 purcelusi sanatosi de la el din ograda: Ce altceva pot sa fac, taica? Ma doare, dar ce pot sa fac?

Un localnic din satul Luciu jud.Ialomita spunea: “Am cinci grasuni la 50 de Kg si o purcea gestanta la 108. Ii vor omori astazi pe toti. La noi in zona, din asta traim. Era un venit pentru familie, pentru copiii pe care ii avem in scoli. Sunt sanatosi tun, dar nu putem sa ne opunem.”

Pentru porcii sacrificati le-au dat cate 8-10 lei pe kg. despagubire.Cu 1500 lei drept compensatie o familie isi acopera necesarul de mancare timp de 2 saptamani, in timp ce un porc ii ajuta sa supravietuiasca mai multe luni.

Nu e aceasta un abuz? Cine poate sa verifice un astfel de TUN? Caci toate au fost tunuri. Dar oamenii simpli, neputinciosi, cum pot sa dovedeasca ? Ei doar cred ce li se spune si se resemneaza.

Din cate imi amintesc, dupa scandalul cu “gripa aviara” la catva timp dupa ce au fost omorate gainile si puii din curtile romanilor si din gospodariile micilor fermieri, au aparut in magazine si in piete TONE intregi de GAINI SI PUI IMPORTATI din tarile vecine, cum ar fi Ungaria, sau din alte state europene.

Cu alte cuvinte, o forta malefica sau mai bine zis mai multe forte malefice nu vor ca tara noastra sa prospere cu nici un chip si mai ales sa nu scoata cumva capul pe piata romaneasca micii industriasi, agricultori, mestesugari, taranii din gospodariile individuale, micii fermieri care au marfa cea mai sanatoasa.

Tocmai de aceea, indiferent cat de crunt ar fi razboiul acesta economic, noi trebuie sa tinem cu producatorii locali si sa cumparam produse si bunuri de la conationalii nostri si nu de la marile concerne cu capital strain si cu marfuri pline de E-uri, hormoni, pesticide etc.

Se pare ca la romani tine povestea cu boala vacii nebune, gripa aviara si pesta porcina africana.Mai nou a aparut Tantarul West Nile si planta alergena Ambrozia.

Un batran avea mai multe boli dar e “singurul ” care a murit din cauza tantarului West Nile. Planta Ambrozia cica e  vatamatoare pentru cei cu un sistem imunitar hipersensibil si din cauza ei faci criza de astm.”Te imbolnaveste” fara sa stii, chiar daca treci pe acolo, pentru ca emana nu stiu ce in aer. In schimb, un alt site pe internet spune ca aceasta planta are mai multe beneficii, dacat se spune.

Mai sunt vaccinurile pe care Ministerul Sanatatii obliga parintii sa le administreze copiilor cu atata indarjire. E clar ca acolo unde este indarjire si se bate moneda prea multa, este un interes fabulos pentru o corporatie, mai multe sau alte interese ce depasesc perceptia oamenilor simpli si cumsecade.

Oare ce mai urmeaza?

Si noi ingurgitam tot ce ni se spune, de la pastile si medicamente chimice pana la informatiile si afirmatiile lor neargumentate fara sa privim imaginea de ansamblu.

Lasam sugestiile lor negative  sa ne afecteze din punct de vedere emotional. Iti administreaza doze de negativism, iti induc frica si ajungi sa te indoiesti pana si de propriile convingeri.

Ne lasam hipnotizati si sugestionati prea usor. Suntem un popor de hipnotizati, traind in halucinatia Egoului Negativ. Avem impresia ca ce ni se spune, gandurile, sentimentele negative, frica sunt reale. Ne lasam puterea in mainile altora si devenim victime ale acestora, care prin smecherie ne atrag in capcanele lor.

Este foarte important sa nu mai credem in tot ce ni se “livreaza”, sa ne trezim din “hipnoza de masa”si din halucinatia in care ne-am aflat pana acum. Sa ne redobandim controlul asupra vietii, sa avem vigilenta si discernamant spiritual.

Sa vedem realitatea asa cum este si nu realitatea care ne este indusa din exterior. Sa depasim gandirea Egoului Negativ bazata pe frica si sa folosim mintea intr-o maniera spirituala integrata si echilibrata!

Sa deosebim realitatea de iluzie! Oamenii nu interpreteaza corect ce li se intampla. Le lipseste observarea si imaginea de ansamblu.

Si din punct de vedere spiritual, religios facem aceeasi confuzie. La o prima vedere, o persoana poate parea plina de haruri, dar in realitate sa aiba motivatii egoiste. Sau, poate fi plina de cunoastere si informatie, insa la o examinare mai amanuntita sa nu practice Prezenta lui Dumnezeu in viata de zi cu zi, facand acest lucru doar in plan mental, dar nu si in plan emotional si fizic.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *