Creierul si sufletul uman

Creierul si sufletul uman

Mar 27
Apreciaza postarea si da mai departe...
Creierul si sufletul uman
Credeti ca doar creierul este responsabil de tot ceea ce ni se intampla?Credeti ca toate convingerile noastre si sentimentele care le insotesc sunt provocate de anumite reactii ce au loc in psihicul nostru?Unde plasam sufletul daca consideram ca totul deriva din creier?

Se spune, ca noi, fiintele umane, nu folosim nici 10 % din capacitatile creierului nostru.

Cercetatorii ar sustine mai degraba spre exemplu, ca dragostea trece mai intai prin creier si ca dragostea insasi ar fi un tip particular de activitate cerebrala, iar creierul persoanelor indragostite functioneaza intr-un mod foarte precis.

Sau, altruismul.

In acest caz, cercetatorii ar confirma , mai degraba ipoteza, ca oamenii vor fi generosi cu altii, daca, in primul rand, sunt generosi cu ei insisi.

Oamenii au tendinta de a-i sustine pe cei care au reputatia de a fi generosi.

Insa, o mare parte din emotiile si senzatiile pe care le incercam au fost puse in evidenta prin activitatile creierului.

Descoperirile despre creier insa, nu fac decat sa arate tot mai mult prezenta sufletului si a constiintei.

Pentru fiecare emotie si experienta traita, se pare ca oamenii de stiinta sunt pe punctul de a gasi un raspuns.

Oare care este ordinea in care se deruleaza evenimentele?

Emotia declanseaza o serie de conexiuni cerebrale sau este, in primul rand, sentimentul provocat de imaginile si perceptiile din creier?

O alta ipoteza ar fi ca sentimentele sunt cauzate de circumstante exterioare.

Daca e asa, nu am fi responsabili pentru ceea ce gandim.

Perceptia fiecaruia este diferita si e normal ca fiecare sa poata avea propria sa viziune asupra lucrurilor.

O intrebare persista: cine face alegerea dintre multitudinea de scenarii posibile ? creierul, sufletul sau spiritul?

Insa contrar tuturor cercetarilor, suntem total liberi sa credem si sa cercetam in mod individual si sa decidem asupra credintei pe care dorim sa o adoptam.

Dar un corp fara suflet este un corp inert.

Sufletul pentru crestini este nemuritor iar scopul vietii pe Pamant este de a deveni buni si altruisti pentru ca sa meritam un loc in Paradis.

Sufletul, conform filozofiei crestine, are o singura viata terestra pentru a se mantui.

Sufletul este interesat sa isi realizeze obiectivul sau principal, adica, sa invete, sa evolueze si sa se perfectioneze.

Pentru a face acest lucru, el isi alege un corp fizic si mental , precum si un mediu terestru uman unde sa se manifeste.

Daca invatam intr-adevar sa ne cunoastem in viata, am putea deveni constienti de noi insine cat mai repede si astfel am castiga timp pentru atingerea perfectiunii sufletului.

Nu putem controla evenimentele din exterior, dar putem controla reactiile noastre in raport cu aceste evenimente.

Astfel, stapanirea de sine, sangele rece si o anumita detasare ne poate ajuta sa dobandim intelepciunea necesara evoluarii sufletului nostru.

Iar cel mai greu de controlat, sunt EMOTIILE.

Detasandu-ne de evenimentele care ne creeaza emotii puternice, putem sa constientizam mai mult asupra efectelor deciziilor si ale judecatilor noastre.

Din punct de vedere spiritual, scopul vietii umane este de a-l cunoaste pe Dumnezeu.
Asta inseamna sa cunoastem toata puterea cosmica din care facem parte.

Nu numai ca trebuie sa ne constientizam ca suflet individual, dar si sa acceptam si sa intelegem ca facem parte dintr-un tot, dintr-un ansamblu.

Putem sa ne aducem propria contributie in acest “ansamblu” avand o atitudine de generozitate si comuniune, ajutandu-i zilnic pe alti oameni.

Constientizarea zilnica a corpului, a spiritului si sufletului nostru, a relatiilor pe care le avem cu ceilalti, ar trebui cultivate inca din copilarie pentru ca in fiecare zi a vietii noastre sa invatam sa meditam asupra propriei noastre vieti.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *