Cum mai e femeia astazi?

Cum mai e femeia astazi?

Mar 09
Apreciaza postarea si da mai departe...

Femeia, asa cum a lasat-o Dumnezeu, este creatura cea minunată, care dă naştere pruncilor şi duce viaţa mai departe.

În primul rând trebuie respectată pentru că este mamă, apoi soţie credincioasă şi o bună parteneră de viaţă cât şi pentru că este o”împărăteasă dăruitoare”.

Ea dăruieşte inima ei, sufletul ei, chiar libertatea ei, virtuţile ei, abilităţile ei, ca să le fie celorlalţi bine. Datorită credinţei în Dumnezeu şi a rugăciunilor sale, familia ei se află în siguranţă.

Modelul reprezentativ şi desăvârşit pentru toate femeile este MAICA DOMNULUI ! Când i s-a adus vestea naşterii Fiului lui Dumnezeu de către Arhanghelul Gabriel, răspunsul ei a fost: “Fie mie după Cuvântul tău!” ( ev.Luca 1:38)

Astfel, a avut CREDINŢĂ, l-a iubit pe Dumnezeu cu toată simţirea ei, şi-a asumat cu bucurie responsabilitea de a fi mamă, şi-a iubit copilul şi l-a urmat pretutindeni, a rămas smerită fără să iasă in evidenţă, a avut o viaţă plină de RUGĂCIUNE, devenind mijlocitoarea noastră înaintea Fiului lui Dumnezeu, a fost mângâietoare, răbdătoare şi ascultătoare, nefiind centrată pe sine, ci arătând mereu spre Dumnezeu, ca fiind centrul universului său.

Cu siguranţă că au fost multe femei deosebite de-a lungul vremurilor, care au devenit emblematice pentru omenire cât şi pentru naţiunea noastră. Una dintre ele a fost Regina Maria, de care s-a vorbit mult în ultimul timp cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Şi nu numai ea, sunt atâtea şi atâtea exemple de femei minunate, cunoscute sau necunoscute, printre care poate fi bunica, sau stră-stră-stră bunica mea, a ta, a lui, a ei, a tuturor.

E ciudat că ori de câte ori ne gândim la femei deosebite şi vituoase ne gândim la timpul trecut.  Dacă suntem oneşti, recunoaştem că în vremurile în care trăim, femeile nu mai sunt ce au fost odată.

Cu mici excepţii, mişcarea feministă începută  prin anii 60, chiar mai devreme, mai precis ideologia ei, a schimbat complet femeia, iar schimbările nu au fost toate pozitive.

Datorită frustrărilor de secole, s-a dorit egalitate de şanse şi drepturi egale cu bărbaţii. De acord, în ceea ce priveşte drepturile şi obligaţiile toţi oamenii trebuie să fie egali.

Însă, nu poate fi vorba şi de o egalitate biologică între femei şi bărbaţi. Bărbatul şi femeia au roluri diferite. Categoric sunt diferenţe biologice între ei. Aşa a vrut Creatorul ca să avem roluri diferite şi să ne completăm reciproc. Femeia are misiunea biologică de a procrea şi de a avea grijă de copiii şi de familia ei.

O femeie nu este construită pentru a deveni ca un bărbat şi nici un bărbat nu este construit pentru a deveni ca o femeie, adică efeminat.

Astăzi femeia poate alege sau să decidă, dacă vrea să fie puternic implicată în societate (să se ocupe activ de treburile publice), sau să se ocupe mai mult de familie, de copii şi de educaţia lor, având în vedere că meseria de părinte e deosebit de grea, iar cineva care a optat pentru această meserie trebuie să-şi asume cu bucurie această responsabilitate.

Din nefericire, în societatea de azi, femeile preferă să-şi sacrifice timpul şi viaţa lor pentru carieră, succes şi bani, decât să îşi întemeieze o familie şi să aibă o relaţie serioasă cu un partener heterosexual (am specificat aceasta, întrucât feminismul a făcut ca femeia să aibă şi alte opţiuni care contravin valorilor moral-creştine pe care le-am enunţat mai sus).

Sunt şi femei care preferă să nu nască, doar ca să îşi păstreze silueta. Multe recurg la tot felul de operaţii estetice (chiar şi atunci când nu este cazul) pentru că interiorul lor este plin de frustrări şi se simt devalorizate. Sunt pline de obsesii stranii (să aibă buze şi sâni sau fese mai mari) tocmai pentru că în accepţiunea lor consideră că nu sunt potrivit imaginii femeii “ideale” promovată de mass-media.

Se tot bate monedă pe Femeia puternică, 3 femei într-una, sau femeia bărbat, femeia independentă şi de afaceri, care face bani, care mută munţii, îşi suflecă mânecile, ridică “greutăţi” (v-aţi dat seama e şi “halterofilă”), care îşi ia masca de şefă sau de subalternă dură, agresivă şi neiertătoare, care se poartă ca un bărbat sau e mai rău decât acesta ( întotdeauna personajul care copiază un alt personaj e mai dur şi mai ticălos decât cel copiat).

Femeia “puternică” face, femeia demonstrează, femeia se luptă, femeia se masculinizează şi la propriu şi la figurat (majoritatea poartă pantaloni, iar unele şi-au deformat chiar mersul, mergând precum bărbaţii), iar bărbatul ce să mai facă, dacă ea face totul?

Pentru că face ea totul, bărbatului începe să îi placă idea de a nu-şi mai asuma nici un fel de responsabilitate, pentru că, intrându-se pe teritoriul lui, el nu mai face nimic şi are tot timpul din lume să îl consume pe tot felul de activităţi bizare, chiar nocive, de exemplu să înceapă să consume alcool cu băieţii sau să alerge după alte femei.

Din cauza “atotputerniciei ei” bărbaţii se schimbă şi nu mai sunt bărbaţi. Multe au îngenunchiat bărbatul făcându-l preşul lor şi tot ele se plâng că nu sunt buni de nimic.

Bărbaţii devin intimidaţi de astfel de femei, iar rolurile s-au schimbat. În consecinţă, bărbaţii nu mai ştiu cum să trateze femeile.

Rolurile ar trebui să fie echilibrate. Nici un gen, feminin sau masculin, nu e mai bun decât celălalt. Ambii diferenţiindu-se prin ceva, ar trebui să lucreze împreună, pentru armonie şi fericire în relaţia sau în căminul lor.

Mai sunt şi mamele de băieţi care îşi cocoloşesc băieţii, sau la polul opus, devenind prea severe cu ei,  “îi castrează” şi îi aruncă în relaţii şi în societate plini de frustrări şi de capricii feminine (rămase moştenire de la propria lor mamă).

Femeia vrea să devină Perfectă, dar rămâne SINGURĂ.  Carieră, bani, succes, totul este o ILUZIE, o invenţie a societăţii consumiste, o societate fără Dumnezeu.

Dacă stai şi observi mai bine, femeile sunt deoparte, bărbaţii în altă parte. Feminismul a creat şi a mărit distanţa dintre femei şi bărbaţi.

Societatea noastră este în declin, dacă femeile nu îşi recapătă înţelepciunea pe care o aveau femeile de odinioară. Femeia de azi şi-a pierdut tot ce era frumos naturii ei.

Contrar vechilor tradiţii, în care femeia aducea vieţii noastre morale şi sociale mai multă stabilitate, în lumea modernă femeia aduce tot mai multă frivolitate şi labilitate psihică.

Cum mai e femeia azi? O femeie plină de nobleţe şi căldură sufletească sau o femeie, rea, pervertită, care se masculinizează şi îşi  denaturează spiritul său?

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *