Cum sa te intelegi pe tine si pe ceilalti

Cum sa te intelegi pe tine si pe ceilalti

Oct 22
Apreciaza postarea si da mai departe...

Traim intr-o lume pestrita, iar oameni dificili sunt peste tot in jurul nostru. Fie ca ne convine sau nu, apar mereu situatii cand trebuie sa interactionam cu astfel de persoane, la locul de munca sau in alta parte.

Desi ai vrea sa-ti pastrezi calmul, acestia au un stil al lor prin care reusesc sa te scoata din sarite, pentru ca si tu esti om si ai limitele tale de suportabilitate.

Daca ar fi sa urmam sfaturile autorilor de carti psihologice, aceste sfaturi s-ar adresa doar noua insine si ar fi ceva de genul:

Noi sa ne schimbam atitudinea; Noi sa plecam capul si sa fim cei blanzi si umili; Noi sa avem grija ce sa spunem ca sa nu inflamam si mai tare situatia; Noi sa ne remodelam comportamentul; Noi sa invatam sa ii apreciem mai tare pe cei ce ne fac rau; Noi sa trecem cu demnitate peste defectele pe care ei le au; Noi sa ne controlam si sa avem stapanire de sine ca sa nu intram cumva in conflict (desi acesta este inevitabil); Noi sa fim cei care sa ne facem intelesi de acestia, sa ne calmam pentru a gandi lucid; Noi sa fim mai rezervati,cu alte cuvinte sa devenim de neobservat pentru acestia, sa nu spunem nimic nimanui pentru ca am putea ofensa, sa nu se auda nici musca; Noi sa nu devenim prea intimi si sa ne intovarasim la birou, sa nu divulgam secrete pentru a nu ne trezi subiecte de barfa si bla, bla, bla; in concluzie tot Noi cei care am fost atacati, victimizati, ofensati, ridiculizati, marginalizati si care am constientizat toate acestea si nu am instigat conflictul, tot Noi sa fim cu bagare de seama; in rest ceilalti, pot sa “doarma linistiti” in rautatea, in ignoranta si in obiceiurile lor rele, caci ei au “circumstante atenuante” deoarece nu s-au trezit spiritual si nu s-au maturizat sau dezvoltat personal.

Dar cine sunt dificilii si cine sunt normalii in aceasta lume haotica? Dificilii se considera normali si adevaratii normali nu mai exista, caci nu mai sunt luati in consideratie.
Din punct de vedere al moralitatii, dificilii sunt cei care calomniaza, instiga, barfesc, agreseaza, prejudiciaza, ofenseaza, ridiculizeaza, invidiaza, dezbina, manipuleaza, marginalizeaza, acapareaza, exploateaza samd pe ceilalti.

Aceste fiinte care se comporta in asemenea maniere, nu au depasit stadiul de animalitate si au ramas la un nivel de constiinta inferioara.

Degeaba incearca profesorii de dezvoltare personala si de spiritualitate sa ne incurajeze ca lumea se schimba, lumea se trezeste, lumea se informeaza, lumea isi depaseste conditia actuala, in realitate, viata traita in aceasta lume nu este roz ci continua sa ramana gri.
Oamenii, in majoritate covarsitoare, stagneaza inca in propria ignoranta, nu au schimbat nimic in modul lor de viata si nu au constientizat nimic extraordinar (desi informatii abunda in jurul lor) vizavi de persoana lor care sa le schimbe in mod radical comportamentul.

Atata timp cat nu au inteles cine sunt ei cu adevarat, vor continua sa se manifeste in lume ca niste primate si prin modul lor de manifestare primitiv, vor impiedica evolutia planetei noastre si a constiintei umane.
Toti ne bucuram din partea Divinitatii de Liberul Arbitru si cine nu vrea sa se schimbe, logic nu se schimba. Insa, noi ceilalti, care am constientizat ca nu mai putem trai pe nivele inferioare de constiinta, lucram din greu si cu sarguinta la desavarsirea noastra personala si spirituala.
Cu cat marim masa de oameni desavarsiti spiritual, cu atat contribuim la aparitia unei lumi mai bune si a unei noi specii umane.

Se spune in Biblie ca trebuie sa ne iubim semenii si, desi nu se specifica, asta inseamna sa ii iubim chiar si cu imperfectiunile lor.

De fapt, ce inseamna A IUBI? Stim ca IUBIREA e cea mai mare forta in univers. Daca nu ar fi existat IUBIREA, am fi asistat de mult la extinctia umanitatii. Dar nu, omenirea merge mai departe si evolueaza, incet, foarte incet, dar sigur.

Ca sa accept sa iubesc o persoana “cu imperfectiunile ei” trebuie mai intai sa inteleg ce se petrece cu ea. Desi suntem unici, ca sa inteleg de ce se poarta “diferit” o persoana dificila, ar trebui mai intai sa incerc “sa ma pun in papucii ei” si sa privesc si din punctul ei de vedere ca sa ii pot intelege suferinta, motivul pentru care ea se comporta intr-un fel si nu in altul.
Mi-e greu sa cred ca un CREATOR PERFECT a putut crea FIINTE IMPERFECTE. Nu exista asa ceva. Singura explicatie este LIBERUL ARBITRU, VOINTA PROPRIE de care dispune aceasta pentru a-si alege calea de urmat in viata.
Faptul ca unele suflete decid sa se orienteze numai spre trup si sa se preocupe mai mult de aspectele lumesti, devenind una cu trupul si nu cu Spiritul, aceasta alegere e in conformitate doar cu gandirea si vointa lor, deci ei actioneaza dupa cum gandesc si voiesc, nestiind cu adevarat ce e viata.
De aici si intelesul unei fraze din Biblie: La ce foloseste unui om sa castige intreaga lume, daca prin aceasta sufera cumplit sufletul sau! Toata lumea pe care o vedem acum, va trece, si cerul cu stelele sale, dar Spiritul ramane pentru totdeauna, impreuna cu Cuvintele Creatorului.

Ca sa imi raspund la intrebarea de mai sus, eu cred ca A IUBI inseamna A ACCEPTA ca pe lumea asta sunt si oameni diferiti de noi care gandesc, actioneaza, vorbesc potrivit voii lor, si trebuie intelesi chiar daca sunt total nepregatiti pentru abordarea lungului efort al caii spirituale.
Sunt oameni prea atasati de lume si cutumele ei, traiesc in maniera pe care o ofera lumea, traiesc intr-o frica constanta, fiind mereu in conflict cu ei insisi si cu ceilalti. Pentru ca sunt pe vibratia supravieturii, actiunile, gandurile si vorbele lor nu reflecta decat acest concept de supravietuire. Acest program face din ei sa lupte pentru a supravietui si pentru aceasta arunca tot ce pot in lupta, tot ce e negativ, legat de dominare, putere si control.
Sunt intr-o suferinta pe care nu o constientizeaza si in SEPARARE. De aceea, gasesc alte cai neortodoxe de a supravietui, ei fiind produsul propriilor emotii negative.

Daca si fratii si surorile noastre aflate la un nivel mai redus de constiinta ar ajunge sa inteleaga cine sunt cu adevarat ar face si ei saltul de constiinta pe care noi cu ardoare ni-l dorim.
Dar se pare ca mai e de asteptat mult timp pentru ca acest fapt sa se intample. Dumnezeu are o rabdare mai mare cu noi, pentru ca acolo Sus nu exista timp, iar 1000 de ani sunt precum o zi la noi pamantenii.

Insa noi, ramanem cu speranta ca in viata aceasta sa vedem cum schimbarea la oameni e din ce in ce mai vizibila, pentru binele nostru, al tuturor.
Pentru aceasta, ei trebuie sa renunte la frica si la programele de suferinta si victimizare la care au fost supusi atatia ani.
Asa cum am spus si in alte articole, suntem fiinte divine care am uitat cine suntem. Pentru ca am uitat, astazi suferim.
Rana primoradiala, este frica de a nu sti cine suntem, ai cui suntem si de a nu fi protejati.
Pentru ca am uitat acest lucru, incercam sa ne reprimam aceasta durere si sa supravietuim cum putem, sau mai bine zis cum am vazut la parintii sau oamenii din jurul nostru, ceea ce nu e tocmai bine, intrucat perpetuam vechiul tipar de a trai in aceasta lume.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *