Daruiesti daca iubesti!

Daruiesti daca iubesti!

Dec 21
Apreciaza postarea si da mai departe...

daruiesti_ daca_ iubestiDăruieşti dacă iubeşti! 

Azi este 21 decembrie 2014, mai sunt doar 4 zile până la Crăciun, iar febra cumpărăturilor şi pregătirilor de orice fel, a început.

Mai mult decât în  orice lună din an suntem emoţionali şi ne gândim la semenii noştri.

Tot ce facem acum, din suflet, prin cuvânt, gest, atitudine, zâmbet, faptă, orice contează.

Tot acum, mai mult decât oricând, arătăm preţuirea noastră tuturor celor dragi nouă, avem compasiune faţă de cei mai puţin favorizaţi de soartă şi suntem mai empatici,  îngăduitori sau mai plini de toleranţă chiar şi faţă de cei care ne iubesc sau ne stimează mai puţin sau deloc.

Nu numai pentru că nu am fi aşa mereu, în tot timpul anului; ci pentru că acum, în luna naşterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, care a luat asupra Sa povara păcatelor omenirii,  se vorbeşte  mai mult despre iubirea aproapelui, despre iertare, mântuire, smerenie, bunătate, dragoste frăţească,  părintească,  de neam şi de ţară,  milostenie,  tradiţii şi obiceiuri de la bunicii şi străbunicii noştri,  de pace,  strângere laolaltă în bucurie,  în semn de mulţumire că,  în prag de nou an,  avem sănătate, linişte sufletească şi masa îmbelşugată cu de toate.

Este aşa de frumos să vezi oamenii zâmbindu-şi unii altora, oferindu-şi daruri şi bucurându-se chiar şi de ce cele mai inofensive gesturi, un zâmbet, o îmbrăţişare, o strângere de mână, o felicitare de an nou , şamd.

Când dăruieşti şi eşti plin de iubire, sufletul tău vibrează de bucurie, rezonezi cu Iubirea universală şi  eşti în acord cu legile divine.

A iubi este însăşi Esenţa Vieţii şi nu poţi sta departe de iubire.  Dacă nu ar exisţa iubirea, pur şi simplu, ar dispărea şi raţiunea de A FI a omului.

În lipsa iubirii, el s-ar considera în separare, de Dumnezeu-Sursa Vieţii, de ceilalţi oameni, de TOT CEEA CE ESTE.

Adevărata iubire înalţă şi te purifică de tot ce este urât şi rău pe lumea asta.  Iubirea cea adevărată  DĂRUIEŞTE ŞI NU AŞTEAPTĂ CEVA ÎN SCHIMB.

Dacă iubeşti “condiţionat” şi aştepţi ” ceva” în schimbul iubirii tale,  înseamnă că nu iubeşti cu adevărat.

E adevărat, trăim într-o lume a condiţionărilor: îmi dai… îţi dau, te iubesc, doar dacă…, îţi sunt alături… dacă îmi eşti alături, etc.

Aceasta este falsa iubire şi dăruire de sine. Nu are nimic de a face cu iubirea pe care Dumnezeul nostru a sădit-o în noi.

Când iubirea noastră pune condiţii, înseamnă că este o IUBIRE EGOTICĂ.  Ea nu vine din suflet ci din minte, din raţiuni dinainte stabilite.

Egoul şi iubirea se exclud reciproc.  Doar când pleacă egoul, intră iubirea.

Când faci loc iubirii în inima ta, de fapt,  îi faci loc lui Dumnezeu, în tine.  El este în tine.

Darurile pe care le facem în această perioadă trebuie să fie simboluri ale dragostei şi preţuirii noastre şi nu de complezenţă.

Odată cu darul dai o particică, un colţişor din inima ta.  Chiar şi darul oferit are impregnată în el amprenta iubirii tale.  Energia ta se simte.

Darurile pe care le facem sunt un bun prilej de împăcare şi de restabilire a liniştii într-o relaţie care până acum nu a funcţionat bine.

Noi toţi suntem sensibili la daruri, mai ales la cele care vin de la suflet către suflet.

Dacă ţie nu ţi-ar plăcea cadoul pe care vrei să îl dăruieşti, cu nici un chip nu trebuie să îl oferi altuia. Energia negativa pe care o insufli darului tău, se va simţi şi va face mai mult rău decât bine relaţiei tale.

Aşa că,  ai grijă să oferi doar lucruri de calitate, de valoare pentru suflet şi DOAR DIN IUBIRE! Dăruieşti doar dacă iubeşti!

 

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *