De ce asteptam Craciunul?

De ce asteptam Craciunul?

Dec 25
Apreciaza postarea si da mai departe...

Craciunul este acea perioada din an in care atmosfera de sarbatoare pluteste in aer. Este un timp in care ne simtim mai conectati intre noi si cu tot ce ne inconjoara, un timp in care tot omul e mai bun, ritmul trepidant al vietii parca incetineste iar inima omului se domoleste.

Accepti sau nu, Craciunul prin magia sa te indeamna sa privesti lumea si totul in jur cu ochii iubirii, sa te detasezi o clipa de lucrurile materiale, de munca ta si sa vezi dincolo de ele, cu sufletul si spiritul.

In acest timp, accepti sa ii observi pe oameni din alte aspecte, ii privesti altfel decat i-ai privit pana acum, poate cu mai mult altruism, cu mai multa afectiune, cu mai multa intelegere.

De ce? Pentru ca este timpul potrivit pentru a-ti aduce aminte ca lumea este alcatuita din oameni asemenea noua si ca nu trebuie judecati dupa aparente.

Toti au problemele lor, ca si noi, indiferent de unde vin sau cine sunt. Uneori problemele noastre sunt infinit mai mici in comparatie cu problemele altor oameni.

Te-ai gandit un moment ca poate tu ai un adapost, un locsor al tau unde sa dormi si sa te simti bine, o familie proprie si hrana sau imbracaminte suficienta, aproape chiar lux spre deosebire de altii carora le lipsesc toate acestea? Te gandesti ca tu ai sanatate si comfort in timp ce alti nu au?

Te gandesti, de asemenea, la faptul ca tu ai un sprijin in membrii familiei tale, in prieteni sau rude in timp ce altii nu au?

Te gandesti ca tu nu esti singur de sarbatori in timp ce altii sunt?

Poate mai mult decat in orice perioada din an, acum ti se testeaza nobletea sufletului tau si marinimia ta.

Omul, desi crestin, traieste intr-o mare contradictie cu el insusi toata viata. Sursa contradictiei lui este ratiunea. Cel mai mult el se ghideaza dupa mintea sa si nu dupa ce simte in inima lui. Cand judeca TOTUL la rece, dupa ratiune, devine nepasator si neintelegator atat fata de sine cat si fata de alti semeni ai sai.

El se afunda in nenorociri, tocmai pentru ca nu isi respecta inima, sufletul si nu tine seama de constiinta sa.

De multe ori nu este constient ca poate din prea multa mandrie, orgoliu, vanitate aduce foarte multe prejudicii atat lui  cat si semenilor lui.

Nu-si recunoaste si nu-si accepta propriile slabiciuni sau mici defecte ori trasaturi de caracter.

Totusi, desi traieste intr-o mare eroare, pentru ca are scanteia divina, el tanjeste mereu dupa adevar. Daca isi asculta inima buna va actiona in consecinta, isi va accepta si isi va arata maretia prin faptele sale.

CRACIUNUL ESTE ANOTIMPUL DRAGOSTEI PENTRU CA DUMNEZEU ESTE UN DUMNEZEU AL DRAGOSTEI.

Un gand care ne smereste este acela ca suntem infinit mai mici in fata lui Dumnezeu ( suntem doar o scanteie de divinitate, sa nu ne credem Dumnezei), dar ceea ce ne smereste si mai mult este faptul ca ne-a creat ca sa ii fim prieteni.

Oare nu este acest lucru important? Daca ai prietenia lui Dumnezeu, ATUNCI AI TOTUL! Nu iti lipseste absolut nimic, intrucat te afli sub protectia Sa.

Dumnezeu se manifesta prin noi, prin faptele bune pe care le facem si pentru ceilalti prieteni ai sai. Asa ar trebui sa ne consideram unii pe altii: prieteni!

De la prieteni pentru prieteni! Cand facem ceva special, facem pentru prietenii lui Dumnezeu!

Craciunul este perioada asteptata din an cand mergem la cumparaturi ca sa ne impodobim casa cu ornamente de Craciun, sa achizitionam cadouri pentru toti cei dragi ai nostri, sa cumparam ingredientele necesare prepararii celor mai alese mancaruri de Craciun.

Nu lipsesc bradul si instalatiile de Craciun caci ele dau o nota de confort si relaxare interioara.

Desigur ne place sa primim cadouri de Craciun, sa mancam bine si sa ne distram bine. Dar nu aceasta este semnificatia Craciunului.

Acest mercantilism exagerat a denaturat ideea de Craciun. Nici colindele nu mai sunt cantate ca odinioara, nici colindatorii nu mai sunt colindatori adevarati. Intr-adevar, colindatorii de acum nu mai stiu sa colinde, pentru ca generatiile de acum nu au trait pe vremurile cand traditiile erau cu adevarat respectate si nu mai au de la cine sa invete aceste traditii. Ei si-ar dori, dar nu mai exista interes si cooperare din partea parintilor lor sau al altor adulti.

Cu toate acestea, ne bucuram totusi ca doresc sa duca traditia mai departe, chiar daca e o traditie slabita si trunchiata.

Craciunul este echivalent cu nasterea Domnului Iisus Cristos. Adevarata semnificatie religioasa este nasterea mantuitorului, nu Mos Craciun sau mancare si distractie din abundenta.

E frumos sa te inconjuri de o atmosfera de basm ca in filmele de Craciun, dar asta nu e totul. Din filmele de Craciun, un singur lucru imi place: toate au HAPPY END (sfarsit fericit).

Craciunul asta isi doreste sa aduca happy end: speranta, iubire si bucurie in sufletele oamenilor! Nasterea copilului Iisus Cristos a facut posibila aceasta!

Fara venirea Mantuitorului acum 2000 de ani, nu stiu ce s-ar fi ales de oamenii de pe Terra! Prin invataturile Sale omenirea a supravietuit de-a lungul timpului si nu a ajuns la extinctie asa cum a fost posibil cu alte civilizatii (mayasii, Atlantida, Lemuria).

Si dupa 2000 de ani invataturile Domnului Iisus Cristos sunt actuale si tin omenirea in viata. Invatatura sa plina de iubire si LEGEA IUBIRII tine omenirea departe de autodistrugere.

Iubirea este TOTUL si doar ea ne face cu adevarat oameni si ne aproprie de Dumnezeu.

Haideti sa intampinam Craciunul plini de Iubire si daruind iubire acolo unde ea lipseste din sufletele oamenilor.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *