Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/modules/aioseop_opengraph.php on line 825
De paste avem"iepuras", asa cum la Craciun avem un "mos" | EU SUNT DIVIN
De Paste avem”iepuras”, asa cum la Craciun avem un “mos”

De Paste avem”iepuras”, asa cum la Craciun avem un “mos”

Apr 16
Apreciaza postarea si da mai departe...

Au trecut putine ore de cand preotul de la biserica a anuntat :Hristos a inviat! Cu totii, intr-un glas, am raspuns : Adevarat a inviat!

Veniti de luati Lumina! Lumina Invierii!

Biserica era imprejmuita de foarte multi oameni in apropierea momentului Invierii ca sa ia Lumina Sfanta!

Am vazut oameni de toate varstele: femei si barbati in etate sau in floarea varstei; femei si barbati tineri cu copii mici sau bebelusi; scolari si adolescenti.

La un moment dat, ai un sentiment de bucurie, cand vezi asa o multime de oameni dispusi sa creada in Inviere si in lucrarea Sfanta a Domnului Iisus Hristos pentru umanitate, prin sacrificiul Lui suprem pe cruce.

De fapt, aceasta multime este interesata sa ia Lumina, intrucat este benefica pentru sanatatea, relatiile si prosperitatea lor.

Pentru ei este doar un act ritualic deoarece Lumina apare ca un miracol pentru ei ca indivizi, pentru casele si familiile lor.

Sarbatoarea Invierii este pentru multi un pretext pentru mai multa mancare, mai multa bautura, distractie in familie, cu prietenii sau cu diverse cunostinte.

Nu prea am auzit sa se considere aceasta sarbatoare drept un prilej de reflectie, introspectie sau de aducere aminte asupra lucrurilor bune care s-au intamplat in urma evenimentelor derulate acum 2000 de ani, prin nasterea, moartea si invierea lui Iisus Hristos.

Oamenii evlaviosi, spirituali, in adevaratul sens al cuvantului, se bucura intra-adevar de semnificatia reala a Invierii, insa, fara prea mult fast, fara prea multa imbuibare, fara banalizarea acestei sarbatori.

Astazi, in loc de Paste exista “un iepuras” care “aduce lucruri” asa cum la sarbatoarea nasterii Domnului Iisus Hristos exista “Mos Craciun” care si acesta “aduce tot felul de lucruri, sub forma de cadouri”.

Va dati seama cat de mult s-a cazut in derizoriu si cat de ridicole sunt aceste comparatii?

Mass media propaga astfel de comparatii si prezinta informatiile in asa fel incat aceste doua importante sarbatori sa intre in derizoriu si sa nu li se mai cunoasca deloc semnificatia reala.

Un alt scop pentru care s-a inventat “iepurasul si mosul Craciun” este ca oamenii sa nu mai fie “traitori” adevarati, ci doar simpli consumatori de alimente, bauturi, lucruri, produse care nu sunt necesare pentru suflet si zadarnice pentru corpul fizic.

Bine ar fi ca oamenii sa realizeze ridicolul acestor situatii si sa renunte la aceasta mascarada, la “iepuras”, sau la orice diminutiv i s-ar da acestuia, prin ridicarea nivelurilor lor de constienta si implicit de constiinta, astfel incat  sa nu mai “digere” astfel de aberatii.

In orice caz, ar fi bine sa nu mai actionam sau sa facem lucruri in mod mecanic, doar pentru ca asa face toata lumea.

Este bine sa cunoastem si sa actionam in cunostinta de cauza, deoarece credem, intelegem ca pentru noi un anumit lucru, eveniment, context, are o puternica semnificatie spirituala, de suflet.

Invierea nu este o gluma, este marea provocare a vietii noastre, a Eului nostru. Invierea lui Iisus este si invierea noastra.

Prin sacrificiul Sau suprem, El a trait si drama mea, a ta, a noastra. A coborat si in iadul sufletului nostru, a cunoscut cele mai intunecate parti ale acestuia. El si-a asumat vindecarea noastra, iar noi i-am acordat increderea si sprijinul nostru pentru a ne scoate din iadul nefericirilor noastre.

Un om inviat este un om indumnezeit; pentru el, Dumnezeu nu mai este ceva abstract, exterior.

El nu celebreaza in mod formal Invierea, ci traieste efectiv in exaltare, bucurandu-se nu cu orice fel de bucurie autoindusa, ci ca atunci cand primeste un dar pretios, care are o foarte mare semnificatie pentru el.

Invierea noastra incepe inca din aceasta viata, omul cel vechi devenind omul cel nou, in care este statornic Duhul Sfant.

Prin moarte si inviere, Iisus Hristos restaureaza conditia omului, iar baza restaurarii este Iubirea lui Dumnezeu pentru noi.

 

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *