Depresia in zilele noastre: cauze si solutii

Depresia in zilele noastre: cauze si solutii

Aug 22
Apreciaza postarea si da mai departe...

În zilele noastre un cuvânt ” la modă” este depresia. Nu este o boală, dar poate conduce spre aceasta. Este o stare de tristeţe devastatoare pentru mintea şi sufletul omului.

De această stare este cuprins omul care trăieşte, în special, în mediul urban.

El este mai afectat de depresie pentru că trăieşte într-un mediu tehnologizat, modern, în viteză şi în stres, motive care  îi modifică stilul de viaţă, afectându-i profund fiinţa emoţională şi socială.

Depresia este o anomalie a modernităţii. Nevoile omului de a fi conectat emoţional şi social cu ceilalţi oameni arată că este o fiinţă socială şi nu poate trăi separat de mediul său.

Aşa ne-a creat Dumnezeu! El a dorit să nu fim singuri, niciodată! Potrivit planului său, când a creat pe Adam şi Eva, El a gândit că ei se vor înmulţi şi vor propăşi, înfrumuseţându-şi unul altuia viaţa.

La început, ei au trăit în pace şi în deplină armonie unul cu celălalt, cu ei înşişi şi cu Dumnezeu.

Dar, de la izgonirea lor din Paradis, umanitatea a ales o altfel de existenţă, bazată pe individualism, narcisism şi concentrare asupra bunurilor materiale.

Treptat, oamenii s-au deconectat de la Divinitate şi au uitat cine sunt cu adevărat: Fiinţe Divine, a căror esenţă este însuşi Dumnezeu.

Ei l-au înlocuit cu obiectele materiale (falşii Dumnezei) fapt ce le-a produs un gol tot mai mare în suflet.

Ajungând până în vremurile noastre, evoluţia rapidă a tehnologiilor şi a tentaţiilor de tot felul din stilul de viaţă actual, au produs efecte tot mai nocive în viaţa şi în comportamentul oamenilor, izolându-i unii de alţii ca urmare a deteriorării relaţiilor prin slabă comunicare şi defectuoasă relaţionare.

Azi omenirea este concentrată mai degrabă pe acumularea de plăceri şi bunuri materiale, în detrimentul îmbogăţirii sufletului cu hrana spirituală de care are atâta nevoie.

Încă mai există persoane care nu au înţeles faptul că nimic material nu le poate aduce fericire şi linişte sufletească.

Şi apoi, diversele tehnologii moderne, computer, telefon, internet şi-au depăşit condiţia de simple instrumente de ajutor şi au devenit principalii vinovaţi pentru scăderea capacităţii decizionale a omului şi a puterii de concentrare a minţii sale.

Folosite în mod exagerat, acestea devin o formă de sclavie, pentru că dau dependenţă.

Dacă există nefericire, este pentru că:

-am ales să petrecem mai mult timp în mediul virtual ( de exemplu, pe facebook) decât în relaţii reale, faţă către faţă;

-am ajuns să fim robotizaţi,

-să practicăm o muncă în exces doar pentru a demonstra altora că suntem performanţi în ciuda faptului că plătim un preţ foarte mare pentru aceasta: SĂNĂTATEA.

Dacă nu găsim la alţii aprecierea şi respectul care credem că ni se cuvin, devenim mânioşi, trişti, anxioşi şi ne pierdem de îndată entuziasmul şi pofta de viaţă.

Ajungem să îi considerăm pe ceilalţi ca fiind inamicii noştri şi să ne temem de ei, de multe ori, fără temei.

Frica este principala cauză care stă întotdeauna în spatele depresiei.

Frica te aduce în agonie, în apatie, te jefuieşte de somn, de entuziasm, de capacitatea de a iubi, de a munci, este un hoţ de viaţă. Ea este aceea care îţi provoacă o tristeţe iremediabilă.

Frica te blochează şi te face să te izolezi şi să îi înţelegi în mod greşit pe ceilalţi oameni. Ea este cea care face ca egoul să intre în defensivă.

Oamenii deprimaţi se simt mereu deconectaţi de corpul şi emoţiile lor, de tot ce se întâmplă în jur.

Sunt apatici şi au o durere în suflet care, de multe ori, se transpune şi în plan fizic. Nu de medicamente chimice au nevoie aceste persoane.

Medicamentele sunt inutile, pentru că  îi menţin în starea de inconştienţă.

Nevoia lor este una sufletească şi care nu poate fi tratată de nici un medicament chimic. Ei au nevoie de iubire, de înţelegere şi în primul rând, de conectarea cu esenţa lor divină, Dumnezeu.

Noi nu am fost creaţi pentru zile şi nopţi pierdute, pentru a sări peste etape şi a trăi viaţa periculos; nu am venit aici pentru a fi dominaţi şi bombardaţi de fluxuri de informaţii, multe contradictorii, care vin din toate părţile.

Persoanele deprimate au nevoie de o nouă filozofie de viaţă care să dea un sens vieţii lor pentru a înţelege stările sufleteşti prin care trec şi în special să găsească răspunsul, din surse avizate, la întrebările:
Cine sunt eu?

De unde vin?

Încotro merg?

Pentru ce am venit în viaţa aceasta?

Ce rost are să trec prin aceste momente şi la ce mă ajută faptul că accept aceste stări de lucruri în viaţa mea?

Care este adevărata stare de normalitate şi cum o găsesc?

Când nefericirea aduce simptomele de depresie este bine să ceri ajutor bazat pe terapie holistică fără să recurgi vreodată la alcool, droguri, izolare, victimizare, alimentaţie excesivă.

Depresia apare şi datorită faptului că nu mai avem nici un pic de răbdare şi vrem să se întâmple totul ACUM:

-devenim impulsivi dacă nu ni se răspunde ACUM la o întrebare, la un email sau o rugăminte oarecare;

-dacă nu ni se oferă slujba sau postul preferat ACUM;

-dacă nu primim iubirea de care avem nevoie, ACUM;

-dacă nu aflăm soluţii de la Univers, ACUM.

Ca urmare, intrăm într-un cerc vicios şi ne consumăm energia şi neuronii pentru că nu am renunţat la control şi nu ne-am diminuat impulsivitatea.

Soluţiile anti-depresie sunt:

-reîntoarcerea spre un trai mai simplu ( simplitatea este cea mai înaltă formă de sofisticare-Einstein);

-reîntoarcerea la natură şi comuniune cu aceasta;

-diminuarea tehnologiei ( computer, telefon, internet);

-somn şi odihnă regulată;

-alimentaţie naturală şi echilibrată;

-exerciţii fizice;

-relaţii reale( nu virtuale) cu prietenii;

-mai mult timp cu propria familie;

-întoarcerea la copilul interior;

-activităţi sociale şi de voluntariat pentru o cauză nobilă;

Şi nu în ultimul rând, reconectarea cu Esenţa Divină din noi, cu Dumnezeu.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *