Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/modules/aioseop_opengraph.php on line 825
Despre adevarata prosperitate in zilele noastre | EU SUNT DIVIN
Despre adevarata prosperitate in zilele noastre

Despre adevarata prosperitate in zilele noastre

May 07
Apreciaza postarea si da mai departe...

După ce am stat două luni în izolare la domiciliu din cauza presupusului virus corona, aflăm că după data de 15 mai 2020 începe o perioadă de “relaxare” în care vom putea obţine o oarecare libertate de deplasare în incinta localităţilor de reşedinţă sau în afara acestora şi bineînţeles, îşi vor putea desfăşura activităţile economice şi de servicii unele IMM-uri sau companii româneşti, care în aceste 2 luni au înregistrat importante pierderi economice şi financiare.

Desigur, restartul va fi foarte greu pentru întreprinzători şi pentru economia românească, în general.

Am observat că foarte mulţi traineri sau coach în domeniul afacerilor şi al dezvoltării personale, au ieşit în întâmpinarea managerilor şi a propietarilor de afaceri cu idei şi soluţii de ieşire din criză pe care ei le consideră ca fiind cele mai adecvate în această perioadă.

Mulţi dintre ei sunt bine intenţionaţi, nu am nici un dubiu, însă modul de a privi rezolvarea crizei generale în care ne aflăm este cam desuetă.

Ei pornesc în pledoariile lor de la principiile pe care le-au utilizat şi în trecut în cariera lor şi anume: Cum să nu dai greş şi să îţi maximizezi profiturile pe timp de criză, cum să investeşti “înţelept”astfel încât să ai siguranţa că nu îţi pierzi afacerea, cum să dai lovitura, în condiţiile în care alte firme au falimentat şi tot felul de “sfaturi” pornind de la CUM SĂ…, CÂT MAI MULT, CÂT MAI IEFTIN, etc.

Observaţi că toţi vă spun CUM SE FACE ŞI CUM SĂ AVEŢI (ACUMULAŢI), dar nici unul nu vă spun, pur şi simplu, SĂ FIŢI şi SĂ VĂ BUCURAŢI de viaţă şi de activitatea ce o desfăşuraţi cu plăcere, fie că e un hobby, fie că e deja un hobby devenit afacere.

Aceste 2 luni nu ne-au fost date de către Divinitate ca să le petrecem degeaba în casă, în izolare, ci pentru a fi noi cu noi înşine.

Dragi oameni, este timpul să învăţăm lecţia de bază pentru care am venit pe acest Pământ. Nu ni s-a dat o viaţă pe care să o complicăm cu tot felul de strategii, jocuri sau inginerii financiare, ori cu scopuri egoiste de a caştiga în timp ce o altă parte pierde, ci ni s-a oferit o viaţă în care să trăim cât mai frumos şi cât mai simplu, în armonie cu toate vieţuitoarele şi cu întreaga planetă.

Societatea şi civilizaţia modernă generează în permanenţă dorinţe, foarte multe fiind dorinţe egoiste.

Niciodată omul nu a fost aşa de mult asaltat de dorinţe legate de lumea materială ca în prezent.

Pretutindeni individul este asaltat de tot felul de reclame care-i vorbesc de maşini de lux, apartamente confortabile, excursii în ţări exotice, hoteluri şi restaurante de vis, femei (bărbaţi) frumoşi, medicamente miraculoase, tot ce inima şi imaginaţia lui şi-ar putea dori.

În faţa acestor chemări multiple, omul vrea multe lucruri, dar de cele mai multe ori nu-şi poate îndeplini dorinţele, pentru că nu are banii necesari.

Astăzi, aproape TOTUL SE REDUCE LA BANI. Interesele omului se limitează doar la lumea înconjurătoare, în care el încearcă să-şi satisfacă dorinţele şi plăcerile.

Şi pentru că presiunea acestor dorinţe este atât de puternică, oamenii au ajuns să muncească mai mult decât este necesar, chiar cu preţul prejudicierii sănătăţii, pentru a avea bunurile sau serviciile de mai sus, sau altele asemănătoare.

Din cauză că mulţi nu tratează banii ca pe un mijloc de schimb, ci ca pe un scop în sine, unii indivizi devin fără scrupule, megalomani, cu ego-ul umflat la maxim, exploatatori, distrugători şi impasibili din cauza dorinţei de putere, de prestigiu şi de bogăţie materială.

Egoismul unei minorităţi de oameni bogaţi şi puternici la nivel mondial, a făcut ca decalajul dintre ei şi restul indivizilor de pe glob să crească, a generat nemulţumiri pe plan mondial şi nenumărate conflicte, iar multe resurse financiare sunt alocate pentru înarmări militare, în timp ce o mare parte a omenirii este subnutrită, sau nu are mijloace minime de subzistenţă.

Uitaţi-vă în jur şi fiţi conştienţi ce se întâmplă. Iadul este aici pe Pământ. Din cauza egoismului, sufletul uman nu poate progresa. În aceste condiţii, aceste decalaje nu mai pot fi admise.

Mult timp, această stare de lucruri în care domneşte, lăcomia, nedreptatea, hoţia, crima, viclenia, invidia, violenţa, etc nu va mai putea să dureze.

Noi, oamenii de rând, trebuie să fim exemple de responsabilitate morală şi socială.

Dacă omul se uită în sinea lui şi îşi descoperă esenţa divină, dacă el lucrează pentru binele altor oameni şi conlucrează cu aceştia spre binele societăţii în care trăieşte, dacă el caută să înţeleagă adevărul, dacă acţionează pentru o lume mai bună şi mai dreaptă, atunci egoismul lui se estompează şi sufletul lui va evolua în sensul pozitiv dorit de Dumnezeu, Creatorul nostru.

Omul este o fiinţă spirituală. Prin cunoaştere şi progres spiritual, omul poate depăşi sfera intereselor lui egoiste şi poate să se identifice cu planurile şi scopurile Creatorului, înţelege că este o părticică din El şi acţionează pentru a-şi îndeplini menirea pe acest Pământ.

Adevărata prosperitate este cuprinsă într-un singur paragraf:

Să vă creaţi viaţa într-un asemenea mod, astfel încât să faceţi doar ceea ce vă place, iar veniturile pe care le obţineţi să fie întotdeauna mai mari decât cheltuielile (după ce vă plătiţi taxele şi toate utilităţile).

Nu trebuie să strângeţi grămezi de bani. Aceasta este motivaţia. E mai bine să vă investiţi timpul şi energia într-o activitate care vă place şi vă pasionează, decât într-o activitate care “dă bine” în societate.

Când faci ceea ce îţi place, nu mai există dificultate. Este atât de simplu, iar simplificarea vieţii reprezintă un exerciţiu de renunţare la ataşamentul faţă de bunuri materiale.

Scopul banilor este acesta: să facă schimbul de bunuri şi servicii mai uşor şi mai comod. Asta este tot. În caz că aveţi un sac de portocale, nu va fi nevoie să le transportaţi cu roaba la piaţă pentru a primi la schimb un sac de banane.

Cu bani este mai comod să schimbi mărfurile. Trăim pe o planetă abundentă. Şi totuşi, unii au făcut posibil ca această abundenţă să dispară, datorită lăcomiei şi proastei gestionări a bogăţiei naturale.

Unii indivizi au grămezi de bani în bănci şi totuşi sunt atât de săraci, pentru că ei au credinţa că niciodată nu au destul şi trăiesc în conştiinţa sărăciei.

Această mentalitate distruge lumea naturală, deoarece resursele sunt exploatate doar din scopul de a face cât mai mulţi bani, în detrimentul marii majorităţi, cea a oamenilor de bine.

Egoul nu poate fi satisfăcut niciodată. Este nevoie de un nou sistem economic, în care BANII SERVESC OMENIREA, NU INVERS.

Până acum, s-a dat putere doar acestui mijloc de schimb, iar umanitatea a uitat ce înseamnă omenia. Oamenii au uitat să fie recunoscători pentru micile lucruri pe care le au deja.

Nu banii sunt cauza tuturor relelor, ci ataşamentul oamenilor faţă de bani. Toţi ar trebui să conştientizaţi că viaţa voastră, e mult mai preţioasă decât orice sumă de bani aţi avea, iar valoarea voastră este oricum mare.

Dacă ai mulţi bani, dar eşti nefericit şi ai o sănătate şubredă, sau te gândeşti tot timpul cum să-i păstrezi cât mai în siguranţă ca să nu te saboteze cineva, oricum nu te poţi bucura de ei. Important este cum te simţi în inima ta, cât de fericit eşti cu ce ai realizat şi cât ai dăruit.

Universul îţi trimite tot atât de mult pe cât de mult ai dăruit şi în funcţie de cât de multă detaşare ai avut în legătură cu acest aspect al banilor.

Atâta timp cât vor exista tot mai mulţi oameni care vor presta o muncă cu plăcere, cu atât ei vor fi tot mai sănătoşi şi pe calea realizării adevăratei prosperităţi.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *