Despre Lumina invierii

Despre Lumina invierii

Apr 18
Apreciaza postarea si da mai departe...

Astăzi sărbătorim Învierea Domnului nostru Iisus Hristos.

Foarte mulţi creştini ortodocşi sunt nefericiţi pentru că nu pot lua lumină de la biserică.

Este pentru prima dată când se întamplă aşa ceva.

Pentru unii, acest lucru este de neadmis, întrucât această lumină, care provine de la mormântul sfânt, are o semnificaţie aparte pentru ei şi cred că e menită să îi protejeze tot anul, mai ales că anul acesta nu este deloc un an uşor.

Pe de-o parte, ei doresc să participe la Înviere şi să ia lumină, iar pe de altă parte, ei trebuie să respecte ordonanţa militară care îi obligă să privească totul de la televizor.

Oare care este mai puternică Credinţa sau respectarea Legii? A merge la biserică în noaptea de Înviere sau a rămâne acasă şi a privi slujba la televizor?

Iisus a spus: Dă-i Cezarului ce e al Cezarului şi lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu!

Din punctul meu de vedere, dacă tu eşti un credincios adevărat şi stai acasă în noaptea de Înviere privind slujba la TV, acest fapt nu te face să îţi pierzi CREDINŢA în Iisus Hristos şi în biserică.

Dimpotrivă, ÎŢI INTENSIFICĂ CREDINŢA!

Gândeşte-te că Iisus Hristos este Lumina Lumii, iar lumânarea pe care o aprindem în noaptea de Înviere este, simbolic vorbind, semnul prin care ne aducem aminte că Iisus a biruit moartea şi întunericul lumii acesteia, acum 2000 de ani, la vârsta de 33 de ani.

Până la urmă, lumânarea este doar un SIMBOL. De fapt, prin lumina lumânării, suntem bucuroşi că Domnul Iisus Hristos A ÎNVINS MOARTEA ŞI ÎNTUNERICUL LUMII.

Acest fapt, petrecut acum 2000 de ani, ne face să gândim, plini de curaj că şi noi putem să răzbim ca El, în această lume întunecată, şi de ce nu, să ajungem la concluzia că şi noi putem fi nemuritori.

În definitiv şi noi suntem copiii lui Dumnezeu. Chiar Iisus a spus:

“Adevărat, adevărat vă spun, că cine crede în Mine va face şi el lucrările pe care le fac Eu; ba încă va face şi altele mai mari decât acestea, pentru că eu mă duc la Tatăl” (ev.Ioan 14:12)

Dacă îl porţi pe IISUS HRISTOS în tine, iar El reprezintă LUMINA LUMII, rezultă că LUMINA ESTE ÎN TINE, în Inima ta.

Acolo să priveşti, în inima ta şi cu căinţă să îţi recunoşti greşelile şi neputinţa.

Totuşi, dacă vrei să aprinzi o lumânare în mod simbolic la miezul nopţii, poţi să aprinzi orice lumânare, întrucât tu nu eşti vitregit de Lumina Lui.

Poţi spune o rugăciune de mulţumire către Tatăl Ceresc şi către Fiul Iisus Hristos, fără să te întristezi, cramponându-te de faptul că nu ai luat Lumina de la Biserică.

Dragă Om, trebuie să mergi mai departe şi SĂ VEZI ÎN PROFUNZIMEA LUCRURILOR.

Dacă doar crezi că un lucru din exterior, oricare ar fi el, te poate vindeca, înseamnă că eşti în eroare.

Vindecarea este ÎN TINE. Doar în INTERIORUL TĂU, acolo unde se află LUMINA LUI IISUS, doar acolo să priveşti ca să te vindeci de tot răul, negativitatea şi ispitele acestei lumi.

O rugăciune nu se spune doar în Biserică, ea se spune ORIUNDE. Dumnezeu este PRETUTINDENI. Este OMNIPREZENT, OMIPOTENT ŞI OMNISCIENT.

TU trebuie să înţelegi aceasta. Altfel, toate ritualurile pe care le faci NU AU NICI UN SENS.

Faptul că spui că te duci la Biserică, nu înseamnă că eşti mai credincios. Doar Dumnezeu TE CUNOAŞTE, întrucât El ştie ce gândeşti în inima ta.

Aşadar, poţi să stai liniştit şi să te rogi de acasă în cămăruţa ta şi să aprinzi o lumânare, pentru că este la fel de valabil, ca şi când ai fi în biserică.

Domnul Iisus Hristos este model pentru noi, cei ce ne numim creştini. Mai important este să punem în practică ce ne-a învăţat El, decât să ne supărăm că nu putem participa la anumite ritualuri, sau să fim fanatici.

Poate asta este o încercare pe care noi creştinii trebuie să o trecem cu bine.

PAŞTE FERICIT 2020!

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *