Dumnezeu a facut femeia pentru o misiune extraodinara

Dumnezeu a facut femeia pentru o misiune extraodinara

Mar 06
Apreciaza postarea si da mai departe...

Femeia are un rol extraordinar în creaţia lui Dumnezeu, pentru că ea este “Împărăteasă Dăruitoare”, în esenţă, aşa cum a fost Maica Domnului, mama Mântuitorului şi Învăţătorului nostru Iisus Hristos.

Maica Domnului, o femeie de toată stima şi care a a schimbat destinul omenirii, a spus lui Dumnezeu Tatăl, în momentul aflării veştii naşterii lui Iisus Cristos, Mesia: FIE MIE DUPĂ CUVÂNTUL TĂU!

Dumnezeu a creat bărbatul şi femeia, de la început, cu un scop bine definit. La început, bărbatul, deşi a fost creat primul şi avea abilitatea de a da nume tuturor animalelor şi de a se bucura de natură, el s-a simţit foarte însingurat, în pofida frumuseţii naturii înconjurătoare.

Atunci, Dumnezeu remarcând tristeţea lui, a decis: “Nu este bine ca omul să fie singur; am să îi fac un ajutor potrivit pentru el”

( Geneza 2:18)

Aşa începe, prima instituţie creată de Dumnezeu: Căsătoria. Pentru primul OM, femeia este un prilej de bucurie pentru că, în acest fel, a fost eliberat de sentimentul de singurătate, fiind asemănătoare lui şi, pe deasupra, foarte frumoasă.

Ei, împreună, formau o nouă identitate, deveneau UNUL.

Cei doi, au primit misiunea: “Creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pământul, supuneţi-l şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului şi peste orice vieţuitoare care se mişcă pe pământ.” (Geneza 1: 28)

Deci, naşterea de copii este prima responsabilitate pentru care a creat Dumnezeu căsătoria, femeia fiind cea care a fost înzestrată cu această misiune superbă de a naşte şi creşte copii, în curăţenie, păzind legile şi poruncile divine.

Pentru că este soţie şi mamă, are rolul de a păstra sfinţenia în casa ei, în familia ei, deoarece căsătoria are şi o dimensiune spirituală, nu doar fizică şi emoţională.

O femeie virtuoasă imprimă toate calităţile ei bune tuturor membrilor familiei ei, calităţi care se vor desăvârşi şi în aceştia.

De fapt, nunta nu se face doar pe plan orizontal, între bărbatul şi femeia sa, ci şi în plan vertical între cei doi şi Dumnezeu.

O femeie virtuoasă, îl va chema pe Dumnezeu în orice împrejurare şi îl va pune la rang de cinste în casa şi familia sa.

Mai mult decât bărbatul, femeia are menirea de a instaura şi păstra pacea, ordinea şi armonia în familia ei, în a-şi ţine “puii” aproape, în a-i mângâia, în a-i ghida, în a-i responsabiliza în noua lor viaţă pe Pământ.

Am putea spune că acesta este rolul ei tradiţional, înainte de alte roluri pe care le-ar putea avea în societate.

Revenind în societatea actuală, femeia a avut de suferit profund într-o societate patriarhală, având salarii mult mai modeste, ocupând mai puţine funcţii de conducere în stat, sau în anumite meserii de bază.

În timpurile acestea grele, femeile au trebuit să găsească soluţiile cele mai bune în ceea ce priveşte îngrijirea copiilor şi al soţului, sau a trebuit să găsească o line de mijloc între a avea serviciu care să îi procure cât de cât o independenţă financiară, de a fi lider, de a se face auzită, de a se exprima şi de a fi tandră, grijulie cu toţi din casa ei, fie ei, soţ, părinţii, copii, socrii, unchi, mătuşi, etc.

După ani şi ani de războaie de cucerire, de revoluţii, de răzmeriţe de tot felul, se face tot mai simţită nevoia unei energii feminine, diafane, materne, care să pună capăt tuturor acestor vremuri de suferinţă, de opresiune, de corupţie şi lăcomie, de agresivitate exterioară şi interioară.

Spre marea mea bucurie, apar tot mai multe femei care se fac vizibile şi auzite în societatea românească care, pur şi simplu, “iau taurul de coarne” şi spun FĂRĂ FRICĂ ceea ce simt, ceea ce gândesc şi trec la fapte, fiind în slujba adevărului şi majoritatea pornind de la acest simţământ:

“Sunt mamă şi vreau copiii mei să trăiască într-o lume normală, fericită, echilibrată, în care să le fie asigurate drepturile şi libertaţile cetăţeneşti aşa cum se cuvine într-o ţară liberă şi suverană.”

Aceste femei, MAME la rândul lor, vor schimba lumea şi o vor face mai frumoasă, pentru că numai o mamă este capabilă să se sacrifice pentru familie, ţară, comunitatea din care ea şi familia ei îşi trage seva.

Femeile sunt capabile de foarte multă iubire, doar să le dăm şansa să ni-o arate şi ele ne vor demonstra de ceea ce sunt în stare.

Femeia e mai cu respect faţă de Dumnezeu, pentru că ştie că prin păcat, ar putea pierde tot ceea ce Dumnezeu i-a oferit cu mult drag.

Îşi doresc să se bucure de familia lor, ştiind că au muncit din greu pentru a avea această bucurie.

Femeile sunt mai profunde, pentru că ele cunosc problemele unei familii din interior, ca mamă, ca soţie, ca fiică.

Femeia este “stâlpul casei”, al familiei, dar şi al societăţii. Femeile sunt obişnuite cu sacrificiul, cu grijile şi de aceea îl poartă cu ardoare pe Dumnezeu în suflet, pentru că El le-a ajutat mereu, chiar şi în condiţii aproape imposibile.

Femeile au grijă de spiritul şi sufletul lor. Cele mai multe nu le neglijează. Se duc la duhovnic, la psiholog, la prietenele cele mai bune, la terapii diverse, dar nu clachează.

Aceasta, tot din grija lor de a fi în deplină sănătate, pentru a avea grijă de cei din casa ei.

Tot ele mai au puterea, după o zi de muncă la servici şi de trebăluit prin casă, de făcut lecţiile cu copiii, după ce au pus masa soţului şi copiilor, să îşi facă timp şi pentru ele: să citească o carte, să facă o baie aromată, să se înfrumuseţeze, să iasă în natură, sau la o mică sporovoială cu prietenele, etc.

Femeile sunt şi au fost întotdeauna puternice.

„Femeile au fost mereu cele puternice in lume. Bărbaţii caută în femei o pernuţă pe care să îşi aşeze capul. Caută mereu mama care să îl ţină în braţe ca atunci când erau mici…”.

Coco Chanel

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *