Farul nostru din toate timpurile

Farul nostru din toate timpurile

Jan 06
Apreciaza postarea si da mai departe...

În aceste vremuri, mai mult ca oricând, este nevoie de cunoaştere şi îndrumare spirituală. Este o foame tot mai mare de ADEVĂR şi de atingere a iluminării.

Vrem să cunoaştem cum stau lucrurile, vrem să ştim cine suntem, vrem să ştim ce să facem şi în ce direcţie să mergem, mai ales că vremurile sunt din ce în ce mai sumbre şi nu vrem să ratăm mântuirea sufletelor noastre.

Se spune că atunci când discipolul este pregătit, apare şi maestrul. Asta înseamnă că eşti gata să înveţi, numai că, trebuie să întâlneşti maestrul potrivit, care să te îndrume corect spre cunoaşterea adevărată şi totodată ai nevoie şi de un bun discernământ ca să îl recunoşti din mulţimea de aşa zişi maeştrii ascensionaţi, lideri religioşi, guru, persoane spiritualizate, etc.

Toţi spun că învăţăturile lor sunt cele mai bune şi mai adevărate şi că nu dai greş, dacă îî alegi pe ei drept învăţători ai tăi.

Pe deasupra, în această eră informaţională, în care suntem bombardaţi din toate părţile cu informaţii care mai de care mai controversate, trebuie să analizezi mult, să vezi ce spun unii şi alţii, să pui cap la cap şi să vezi dacă există vreo logică în tot ceea ce se spune şi dacă există vreo legătură cu ceea ce îţi trebuie ţie ca să avansezi pe tărâmul spiritual.

De asemenea, trebuie să fii atent că există pericolul, datorită dorinţei tale de a acumula cât mai repede şi cât mai multe cunoştinţe spirituale, să treci de la o disciplină spirituală la alta, de la un învăţător la altul, să faci un mix din ele astfel să faci un fel de “ciulama” sau varză în capul tău şi să nu te alegi cu nimic, doar cu mari dureri de cap şi cu o imensă confuzitate.

Aşa cum spuneam într-un articol precedent, învăţăturile simple/strictul necesar în cunoaştere, vin de la Dumnezeu, cele complicate/multe şi nefolositoare, vin de la Forţele Răului.

Mai trebuie să ţii cont de Biblie, care în Noul Testament, în ev.Matei 24:4, 11,12,13 se spune aşa:

“Băgaţi de seamă să nu vă înşele cineva. ”

“Se vor scula mulţi prooroci mincinoşi şi vor înşela pe mulţi. Şi, din pricina înmulţirii fărădelegii, dragostea celor mulţi se va răci.

Dar cine va răbda până la sfârşit, va fi mântuit.”

De asemenea, trebuie să îţi stabileşti câteva repere, de care să ţii cont ca să nu fii înşelat în discernământul tău când îţi alegi maestrul:

 1. Este Mesagerul Iubirii Necondiţionate. Te iubeşte FĂRĂ SĂ VREA NIMIC LA SCHIMB.
 2. Îţi respectă alegerile, sau liberul arbitru.
 3. Iertarea e primordială.
 4. Pacea minţii şi a sufletului, propovăduite.
 5. Îţi va spune că nu eşti o victimă a lumii, TU DEŢII CHEIA CĂTRE PROPRIA LIBERTATE.
 6. Esenţa ta e de NATURĂ DIVINĂ.
 7. Învăţătura este VIE, nu un amalgam de convingeri abstracte.
 8. Spiritualitatea, înseamnă a vedea fără a judeca, a vedea nu numai cu ochii, ci şi cu inima.
 9. Îţi spune să fii în lume, dar nu cu ea.
 10. Trăirea în afara conflictelor.
 11. Vindecă-te pe tine însuţi; dacă înveţi să te iubeşti pe tine, îi iubeşti şi pe ceilalţi; toţi suntem UNUL, dintr-un singur Creator.
 12. Totul se află într-o Ordine Superioară, toate evenimentele, fericite sau nefericite, au un scop.
 13. Slujba în serviciul celorlalţi.
 14. Potenţialul de a trăi în Conştiinţa Hristică.
 15. Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni.
 16. A trăi necontenit în dialog cu Dumnezeu, a co-crea împreună cu El.
 17. Evitarea extremelor.
 18. Voia lui Dumnezeu pentru noi.
 19. Asumarea responsabilităţii pentru viaţa ta, dar şi la nivel colectiv.A deveni conştient de propriile acţiuni, bune şi rele.
 20. Traiul în credinţă, nădejde, smerenie.
 21. Sare şi lumină, cei care dau mai departe învăţătura bună.

Adevăraţii învăţători spirituali nu sunt autoritari; nu încearcă să îi îndrepte pe alţii; îi acceptă pe oameni aşa cum sunt; îi încurajează pe aceştia să-şi descopere propriul adevăr; nu neagă întunericul, dar încurajează cu blândeţe lumina; acceptare şi iubire este tot ce oferă ei.

Dacă eşti înţelept, nu vei urma pe oricine. Atunci nu vei putea fi păcălit.

Caută adevărul în propria ta inimă. Aceasta e barometrul tău, de care să ţii cont în discernerile tale.

Iubirea este singura poartă către o viaţă spirituală. Fără iubire, există doar dogme şi credinţe rigide. Cei care trăiesc o viaţă spirituală adevărată sunt echilibraţi în dragostea lor pentru Dumnezeu şi semenii lor.

Din păcate, mulţi confundă spiritualitatea cu religia. Cultele, religiile au fost create de oameni şi au avut la bază sentimentul de nesiguranţă al oamenilor. De aceea sunt atât de multe structuri, subdiviziuni religioase.

În cadrul acestora, oamenilor li se cere să se supună unor structuri autoritare, unde adesea oamenii sunt înfricoşaţi dacă nu fac sau nu se supun anumitor ritualuri sau convenţii, şi de multe ori, dogma religioasă, făţărnicia şi mândria falsă creează divizare, blamare şi alienare. Oamenii sunt mai degrabă judecaţi şi înfricoşaţi, decât iubiţi.

Trebuie regândită biserica actuală, unde minţile oamenilor rămân blocate în credinţe liniare, în convenţii înfricoşătoare.

Într-o biserică vie, fiecare persoană este liberă să-şi determine propriul drum spiritual. Ea nu obligă pe nimeni să se schimbe, îi acceptă necondiţionat, iar preotul însufleţeşte pe oameni să îşi urmeze cărarea spirituală unică, sprijinindu-i pe aceştia să fie responsabili cu vieţile lor, să-şi împartă unii altora darurile şi să aibă o bună comuniune unii cu alţii.

De asemenea, biserica vie devine un spaţiu terapeutic, unde oamenii îşi împărtăşesc experienţa unii cu ceilalţi, oamenii sunt înţelegători, iar minţile şi inimile oamenilor se deschid şi începe procesul alchimic al transformării în ei.

Fiecărei persoane din comunitate trebuie să i se acorde o şansă de a fi auzită şi încurajată să comunice fără a fi judecată, sau criticată pentru greşelile făcute. Doar compasiune, înţelegere şi iertare.

În acest fel, oamenii se întorc către inima lor, iar încrederea lor în Dumnezeu este restabilită.

Există două învăţături: una care dă putere, o învăţătură a iubirii; cealaltă îl face pe om rob, adică învăţătura bazată pe frică.

Pe care o preferi? Sunt sigură că o vrei pe cea care îţi dă putere. Această învăţătură este cea oferită de Maestrul Iisus Hristos.

Iisus Hristos ni se adresează în limbajul iubirii, ne călăuzeşte şi nu ne pedepseşte. El ne aduce mai aproape de Dumnezeu.

El a restabilit legătura noastră cu Dumnezeu şi a venit pe Pământ ca să ne ajute să-l iubim pe Dumnezeu şi să ne iubim unii pe alţii.

Farul nostru către învăţătura adevărată este Iisus Hristos. Dacă îi urmăm învăţătura, putem să creştem dpdv spiritual şi să devenim şi noi învăţători ai iubirii care îi inspiră pe ceilalţi şi ajută la crearea unei lumi mai bune şi mai drepte.

Iubirea este singurul răspuns la problemele şi suferinţele oamenilor. Diavolul ne ispiteşte, iar noi suntem la mijloc în lupta dintre Bine şi Rău.

De aceea este necesar să fim responsabili pentru alegerile pe care le facem, pentru ceea ce gândim, spunem şi facem.

În lumea aceasta, majoritatea oamenilor slujesc când la un stăpân, când la celălalt. Însă, nu poţi urma ambele învăţături. O serveşti pe una sau pe cealaltă.

Iisus este Lumina lumii. El ne-a arătat calea. El ne-a arătat cum să fim învingători. Iisus Hristos e farul.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *