Gandire alterata versus Gandire constienta

Gandire alterata versus Gandire constienta

Oct 05
Apreciaza postarea si da mai departe...

M-am decis sa scriu despre cele doua tipuri de gandire, dupa ce am citit (atat cat am putut rezista negativitatii) mai multe opinii ale unor cetateni, romani de-ai nostri, despre referendumul ce va avea loc pe 06 si 07 octombrie 2018.

Din cate am observat, cand au loc astfel de evenimente de mare importanta pentru popor, parerile contra sunt indubitabil mai multe decat cele pro eveniment, intrucat acestora li se atribuie intotdeauna un caracter politic.

Indiferent ce se petrece in aceasta tara de vina sunt politicienii corupti, guvernul, parlamentul, presedintia, mass media, toti, chiar si oamenii de rand, pentru felul in care au votat sau nu au votat de-a lungul vremii.

Se pare ca toti suntem de vina, dar nu vrem sa recunoastem acest fapt. Practicam fara incetare aruncarea vinei asupra oricui altcuiva, ca sport national, absolvindu-ne in totalitate pe noi insine.

Gandirea ca altii sunt vinovati (in nici un caz noi ) este complet alterata. O astfel de gandire ne determina sa ne aflam mereu in situatii aparent fara iesire, deoarece punem de fiecare data accentul pe probleme si nu pe gasirea de solutii care sa ne scoata din impasul in care ne aflam. Din acest punct de vedere suntem un popor eminamente negativist si tot ce obtinem este doar prin suferinta.

La alte popoare europene lucrurile au decurs mai lin in istorie, la noi a trebuit sa iasa scantei, sa ne facem foc si para.

Dupa revolutia din 1989, nu a existat nici macar un eveniment politic ( alegeri, referendum, etc) care sa aiba loc fara scandal.

Atat politicienii cat si oamenii de rand, adepti ai unor tabere, se bat in cuvinte, ba uneori, se bat la propriu.

Astfel de batalii se dau sub imperiul emotiilor si la unii si la altii.

De mai bine de 30 de ani asistam infiorati la dezbinari intre oameni datorate politicii si manipularilor mass media ori, mai nou, de pe retelele de socializare. Aceste manipulari au condus la slabirea statului roman, creand fisuri la toate nivelurile, care dau posibilitatea infiltrarii si altor “agenturi straine” (cum le denumea fostul nostru presedinte din comunism), dezbinand natiunea noastra atat pe verticala cat si pe orizontala.

Intre timp am aderat la  UE care a venit si ea cu “dispretul, interesele si influentele ei negative, anticrestine si antidemocratice”.

Ma gandesc, in special, la influentele nefaste care au venit din tarile occidentale asupra familiei si a tinerilor, unde libertatea s-a transformat in anarhie, viata sexuala in libertinaj, promiscuitate si exhibitionism.

Sunt crestina, m-am nascut intr-un mediu cu valori morale, iar Dumnezeu si cunoasterea Legilor Divine sunt o prioritate in viata mea. Desigur, sa ma cunosc pe mine insumi, ca trup, suflet si spirit si sa-mi exercit misiunea pentru care am venit in aceasta viata, este o alta si la fel de importanta prioritate pentru mine.

Pentru ca referendumul din data 06-07 octombrie 2018 este pentru familie, eu consider ca am dreptul dar si obligatia morala  de a vota in favoarea familiei constituite dintre un barbat si o femeie, asa cum a lasat-o Dumnezeu.

Exista o ORDINE FIREASCA A LUCRURILOR pe care am mostenit-o si de la care nu ne putem abate. O natiune sanatoasa se ghideaza dupa valori morale si legi spirituale, de pilda orice om ar trebui sa cunoasca si sa tina cont de cele 10 porunci inscrise in Tablele legii din timpul lui Moise, asa cum ne spune Biblia.

De asemenea, intrucat traim intr-o tara crestina, este de bun simt sa cunoastem si sa punem in aplicare invataturile lui Iisus Cristos.

Din cate am observat, cei care si-au exprimat opiniile despre referendum sunt de 3 categorii:

1.persoane care au o baza crestina, traiesc conform preceptelor crestine si pentru care familia este sfanta, iar casatoria indubitabil are loc numai intre un barbat si o femeie. E o gandire constienta, asumata, pozitiva.

2.persoane mai liberale, care nu gandesc neaparat in termeni spirituali sau religiosi. Poate sunt atei, dar chiar si ei au o credinta a lor. Probabil ca au ajuns la aceasta credinta dupa o analiza critica indelungata. Acestia isi asuma credinta lor prin gandire constienta si nu prea e nimic de comentat aici.

3.Persoane care au ajuns la un anumit gen de credinte, insa nu prin gandire constienta, acceptand pur si simplu programarea din partea familiei, prietenilor, a diferitelor institutii, sau acceptand manipularea altora din mass media sau de pe retelele de socializare.

Aici se incadreaza cei care au spus ca boicoteaza referendumul si nu participa la vot.

Cei din cea de-a treia categorie in marea majoritate nu au invatat sa isi controleze mintea, sentimentele, emotiile, egoul negativ bazat pe frica, separare, dualitate, iluzie si nu au atins acea stare de claritate psihologica, asta insemnand ca ei se afla” la interferenta cu subconstientul”. Aceste persoane vad paharul cu apa mai degraba pe jumatate gol decat pe jumatate plin.

Ei vad prin anumite prisme; ei cred ca ceea ce vad ei este real, dar este doar constiinta lor focalizata pe un anumit aspect.

Pur si simplu am fost uluita de gandirea ambigua si intortocheata a unora din aceasta categorie, unii din ei ajungand la niste scenarii, pe care numai in cartile politiste le intalnesti.

De ce toata aceasta gandire intortocheata? De ce atatea scenarii care mai de care mai ciudate si lipsite de esenta si adevar?

Cei mai multi gandesc asa datorita faptului ca nu au reusit sa isi stapaneasca emotiile si resentimentele acumulate in subconstient din experientele si trairile anterioare. Orgoliul lor ranit nu poate concepe ca trecutul trebuie sters cu buretele. Persoana retraieste trecutul, chiar fara sa fie constienta de asta.

Am auzit ceva de genul: “Nu ma duc la vot pentru ca s-au cheltuit inutil bani pe acest referendum! Nu ma duc la vot pentru ca vreau sa ni se dea inapoi votul de la referendumul precedent! Nu ma duc la vot pentru ca e cu substrat politic ! Multe, zeci de motive fara sens.

Acesti oameni se dau batuti si isi pierd vointa de a trai in prezent. Isi pierd atitudinea de Razboinic spiritual, isi pierd credinta, increderea si rabdarea. Cedeaza grijilor, manipularilor si fricii. Se lasa pacaliti de detalii in loc sa aiba o vedere de ansamblu.

Majoritatea nu gandesc constient: “Sunt AICI si ACUM! In fata mea ( a noastra) a intervenit o provocare (referendumul). Am posibilitatea de a infrunta aceasta provocare (prin vot): Da! sau Nu! potrivit constiintei mele. Este dreptul meu de a ma exprima liber si de a fi pe cont propriu, doar eu si gandurile mele, doar eu si constiinta mea! In acest fel imi fac datoria fata mine ( nu sunt las) si fata de viitorul natiunii mele ( copiii nostri). Ii dau Cezarului ce e al Cezarului si lui Dumnezeu ce e al lui Dumnezeu!

Refuz sa vad ceea ce vor altii sa ma faca sa vad, ma identific cu idealul ceresc si ma gasesc in echilibru corespunzator!”

Gandurile si constiinta sunt numai ale noastre. Nimeni nu ne poate manipula fara voia noastra. Tocmai pentru ca suntem manipulati cu atata vehementa, sa alegem sa avem o gandire constienta, neinfluentata de emotii sau resentimente. Suntem prezenti aici si acum si nici o provocare nu poate fi prea mare pentru noi. Sta in puterea noastra sa actionam potrivit constiintei noastre.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *