“Imi pare rau de voi ca sunteti slabiti in credinta.Veti cadea din cauza fricii.” Pr.Arsenie Boca

“Imi pare rau de voi ca sunteti slabiti in credinta.Veti cadea din cauza fricii.” Pr.Arsenie Boca

Oct 24
Apreciaza postarea si da mai departe...

De când a apărut acest covid, frica oamenilor a ajuns la cote maxime. Ceea ce mă uimeşte şi mai mult, este faptul că FRICA A PUS STĂPÂNIRE ŞI PE ACEI CREŞTINI CARE SE AUTOINTITULEAZĂ CREŞTINI ORTODOXI PRACTICANŢI, DREPT CREDINCIOŞI.

Nu mă aşteptam ca să văd atât de puţină credinţă la poporul român, care a avut parte de-a lungul vremurilor de mari oameni, puternic ancoraţi în credinţa în Dumnezeu, fie că au fost oameni de cultură, voievozi, poeţi, scriitori, oameni revoluţionari, patrioţi, preoţi şi oameni credincioşi martiri, preoţi, monahi şi monahii cu har sau trecuţi în rândul sfinţilor, etc.

Timp de 30 de ani, românii au fost aşa de simplu păcăliţi de aparenta libertate care li s-a dat (mai degrabă libertinaj), de aparentul confort material (case, maşini, alte posesiuni pentru care s-au îndatorat atât de uşor la bănci), de o aparentă putere, întrucât tot în slăbiciune şi dependenţi de alţii sunt, de o aparentă independenţă financiară şi de un aparent progres, deşi tot la coada Europei au ajuns şi aş putea enumera la nesfârşit eşecurile pe toate planurile înregistrate de acest popor, care s-a dovedit a fi un popor de creduli, fricoşi şi fără coloană vertebrală.

Există o vorbă din popor: Ce a fost şi ce a ajuns! La fel se poate spune şi de noi ca popor şi anume: Ce am fost şi unde am ajuns!

Nu este vina conducătorilor, ci este vina noastră, a tuturor, că nu am realizat la timp ce ni se pregăteşte, deşi am fost avertizaţi de nenumărate ori, de oamenii oneşti, de analiştii politici şi economici, prin profeţi, prin sfinţi, sau preoţi cu har, persoane cu diferite harisme şi clarvedere cu privire la timpurile ce vor veni.

E clar că nu avem nici o scuză pentru căderea noastră josnică, însă, o şansă tot mai avem, acum în al unsprezecelea ceas.

Acest COVID arată lipsa de discernământ al oamenilor, mai arată cât de jos au căzut aceştia în credinţă şi atitudinea lor în faţa acestui virus.

Uitaţi-vă în jur şi veţi vedea câţi oameni au intrat în panică, câţi au făcut depresii, câţi tremură doar la auzul cifrelor şi statisticilor trâmbiţate de mass media aservită politicului.

Am auzit de oameni care nu au ieşit din casă, chiar şi după ce starea de urgenţă a fost încheiată.

Ce impresie vă face când auziţi despre asemenea oameni? Cum pot fi caracterizaţi, dacă numai la auzul unor zvonuri alarmiste, fără probe şi dovezi ştiinţifice veritabile, au intrat în panică?

Sau oameni, care trăiesc cu panica asta de 8 luni şi încă nu şi-au revenit, ca şi cum moartea îi pândeşte după colţ, deşi şi-au pus şi mască, şi-au pus şi mănuşi, s-au spălat cu detergent şi şi-au pus şi vizieră?

Oameni buni, există viruşi şi bacterii de când lumea şi pământul, de ce ar fi acest virus diferit şi de ce ne-ar putea da acesta vieţile peste cap, când am auzit şi avem chiar rude, prieteni, cunoştinţe cu boli şi mai crunte decât acesta şi nu ne mai panicăm atât?

Ce fel de om este acela care îi este frică şi de umbra lui, sau de exemplu de un gândăcel sau o insectă, sau de o chestie cât de mică?

Ce fel de viaţă mai au aceştia? Mai cred oamenii aceştia în ceva? Dacă da, în ce mai cred, dacă le e aşa de frică de orice?

Unde este CREDINŢA ÎN DUMEZEU? Unde a dispărut?

Am văzut şi preoţi purtători de mască şi oameni aşa zişi credincioşi cu mască. Cum e posibil? Nu cumva Credinţa trebuie să fie mai puternică decât Frica?

Dacă porţi mască în biserică, în cazul acesta, nu-i aşa că frica a ajuns mai puternică decât credinţa?

Acum ajungem la cuvintele Părintelui Arsenie Boca, căci a anticipat ce va urma:

„Îmi pare rău de voi că sunteţi slăbiţi în credinţă. Veţi cădea din cauza fricii. Frica-i de la diavol; nu vă fie frică pentru a va salva sufletele. Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt îngăduite de Dumnezeu, Care este tovarăşul de drum al fiecăruia, de la naştere până la moarte. Vor cădea si cei aleşi. Îmi pare rău că sunteţi cei de pe urmă. Vă vor cerne. Vor pune impozite, taxe si alte ingrădiri. Vor lua totul!”

Acest Covid ne testează credinţa. Acum se vor vedea cei care Îl iubesc pe Dumnezeu şi stau aproape de El. Aceştia nu se tem, sunt optimişti, sunt liniştiţi, nu au mintea îmbâcsită de gânduri sumbre şi inima plină de emoţii negative, ei au puterea să zâmbească, să îşi păstreze inocenţa şi frumuseţea sufletească.

Tot acum apar diferenţierile între oameni, iar prieteniile se rup. Cei care sunt în energia fricii, în această formă de energie a întunericului, au ales să rămână de partea Forţelor întunecate.

Cei care îmbrăţişează energia iubirii, care se roagă, care au credinţă şi curaj şi sunt liniştiţi, au ales să rămână de partea Divinităţii, iar aceştia vor fi protejaţi de El.

Este din ce în ce mai alarmant faptul că oamenii se dezumanizează din ce în ce mai mult, în sensul că nu-şi mai zâmbesc, nu se mai complimentează, nu mai glumesc şi nu mai râd la glume (deşi râsul e o armă puternică împotriva fricii), nu se mai vizitează, nu se mai sprinjină, de îmbrăţişat sau de strâns mâna nici nu poate fi vorba.

Asta se întâmplă atunci când Credinţa nu mai există şi a fost depăşită de frică. Evaluaţi-vă acum fiecare şi vedeţi de partea cui sunteţi: De partea Fricii sau a Iubirii? Nu puteţi fi şi cu una şi cu cealaltă.

Este timpul să luaţi hotărârea cea bună, dacă vreţi să fim salvaţi în acest al unsprezecelea ceas.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *