Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300
Inca o reusita "bifata" la capitolul schimbare! | EU SUNT DIVIN
Inca o reusita „bifata” la capitolul schimbare!

Inca o reusita „bifata” la capitolul schimbare!

sept. 29

Ştiaţi că cel mai constant lucru în viaţă este schimbarea?

Nu am spus-o eu, ci Francois de Rochefoucauld, un mare filozof şi moralist francez care a trăit în secolul 16 şi care a fost un fin observator al moravurilor şi caracterelor specifice vremii în care a trăit.

El avea perfectă dreptate! Dacă nu ar exista schimbare, nu ar mai fi evoluţie; dacă nimic nu s-ar schimba în lumea aceasta, speranţele şi visele noastre ar fi inutile!

Viaţa este o curgere, un fluviu în mişcare continuă. Viaţa este într-o continuă schimbare.

Şi noi ne schimbăm deşi aparent nu ne dăm seama; e mai vizibilă schimbarea noastră la oameni care nu ne-au văzut de ceva vreme.

Cu siguranţă vi s-a întâmplat să întâlniţi pe cineva cu care nu v-aţi văzut de mai mult timp şi care să exclame cu admiraţie ( la schimbarea pozitivă):

” Dragă, ce te-ai schimbat! Arăţi  minunat! Ai o expresie a feţei care emană pace şi seninătate! Eşti numai zâmbet! Ce s-a schimbat în viaţa ta? Spune-mi şi mie cum ai făcut de arăţi aşa de bine? Ştii vreun truc anume?

Există o explicaţie: oamenii sunt senini, luminoşi la exterior pentru că au schimbat ceva în interior; au devenit frumoşi, în primul rând, în fiinţa lor interioară.

Din lăuntrul omului izvorăşte fericirea. Pe măsură ce omul ajunge la esenţa sa divină şi o conştientizează, stare lui de fericire şi împlinire va fi perpetuă.

Dar până la a trăi efectiv starea de pace şi beatitudine este bine ca înainte să scormonim în interiorul nostru şi să scoatem afară tot ce nu mai dorim să avem, tot ce nu ne aduce mulţumire.

Trebuie să scoatem la suprafaţă toate acele trăsături negative care nu ne fac cinste şi să ne debarasăm de ele.

Aceasta debarasare presupune mai multe etape:

-o conştientizare a trăsăturilor de caracter nedorite;

– dorinţa de schimbare;

-voinţa de implementare a schimbării în vederea obţinerii rezultatelor dorite.

Nu mă refer în special la transformarea corpului fizic ( prin exerciţii fizice, regim alimentar, somn şi relaxare) ci la schimbarea stării interioare prin renunţarea la obiceiurile negative ( unele inconştiente), la nivel de comportament şi atitudine.

Schimbarea este un proces care presupune multă muncă interioară, care este o muncă CONŞTIENTĂ. Schimbarea interioară nu se petrece instant.

De multe ori se întâmplă să revii la un anumit obicei, comportament sau atitudine, datorită rezistenţelor exterioare şi interioare.

Dar, pentru că dorinţa de schimbare lăuntrică este mai puternică în faţa rezistenţelor de tot felul, nimic şi nimeni nu mai poate stăvili această schimbare.

Dacă vrei să ştii exact care sunt acele trăsături de schimbat, priveşte în jur la oameni, în diferite circumstanţe: acasă, la servici, în autobuz, magazin, etc.

Când urmăreşti alţi oameni care au trăsături de caracter sau un comportament pe care nu îl accepţi ca benefic, atunci te întorci spre tine însuţi să observi dacă acele trăsături sau comportamente se regăsesc şi în tine.

În acest fel realizezi ce este de schimbat la propria persoană; acest exerciţiu nu presupune judecarea celor din jur, ci te ajută să descoperi acele părţi din tine mai puţin bune, pentru a le elimina şi pentru a ajunge cât mai aproape de esenţa ta.

De exemplu, în prezent, sunt foarte hotărâtă să elimin definitiv câteva practici negative pe care realizez uneori că le fac, cum ar fi: bârfa şi critica.

Ce îmi reproşez este că până acum nu am fost destul de intransigentă cu persoanele care veneau la mine să bârfească ( chipurile să-mi povestească ce au făcut X şi Y şi Z ) şi pentru faptul că le-am ascultat, chiar dacă nu am emis o opinie personală vizavi de „povestea lor”.

De multe ori atrăgeam atenţia bârfitoarei (lui) spunându-i acesteia (acestuia):

– Ştii, ce faci tu este bârfă şi nu este deloc bine ce faci!

Iar aceasta( acesta) răspundea: A, dar nu e decât o observaţie, nicidecum bârfă! ( Un bârfitor, cel mai adesea nu recunoaşte că bârfeşte).

La fel şi cu critica !

Critica poate fi constructivă când o spui prieteneşte, în particular, persoanei în cauză, fără jigniri şi conotaţii negative, indicând şi soluţii la problemele sale; sau, poate fi distructivă, atunci când e sinonimă cu bârfa şi clevetirea.

Dumnezeu încurajează mustrarea cu bune intenţii, dar nu bârfa sau clevetirea.

Pentru unii este o plăcere să bârfească şi să vorbească de rău pe alţi oameni.

Tocmai de aceea, am renunţat să mai ascult „poveşti” atunci când subiectul principal sunt persoane care nu sunt de faţă.

De obicei cine bârfeşte scoate în relief ce este mai negativ despre persoana criticată.

Mi-am făcut un obicei ca atunci când cineva începe „o poveste” despre altă persoană, cunoscută sau necunoscută, să închid discuţia ( chiar înainte de a începe, dacă este cazul), invocând un motiv plauzibil şi evitând legătura pe viitor cu această persoană.

De asemenea, în ceea ce priveşte critica ( chiar dacă este constructivă), am început să fiu mai atentă la tonul pe care îl folosesc în discuţia cu persoana în cauză.

Pentru a avea linişte şi pentru a nu fi afectată de vibraţiile negative ale unor persoane nu tocmai armonioase,  am început să evit şi să elimin „persoanele văicăroase” (vampirii energetici) din anturajul meu, renunţând să mai „fiu amabilă” cu acestea şi refuzând să le mai ascult văicărelile.

Aceste persoane au o plăcere nesănătoasă în a prezenta orice situaţie şi aspect al vieţii în culori sumbre şi chiar se simt confortabil atunci când „se jelesc” în timp ce pe tine te secătuiesc de energie.

Fericirea este proprie şi personală ( accentuez acest lucru).  Fericirea este o alegere.

Pentru a ne trăi idealul de fericire, trebuie să fim conştienţi, cu toţii, că fericirea trebuie să depindă doar de noi înşine, nicidecum de cei din jurul nostru.

Noi ca fiinţe umane nu trăim pentru a primi şi a căuta continuu aprobarea celor din jur.

Ca să fii fericit trebuie să construieşti, în primul rând, o relaţie solidă cu tine însuţi.

Te motivezi spre excelenţă, sănătate, armonie, conştienţă?

Sau tinzi să fii negativ cu tine însuţi, repetând în mintea ta lucrurile negative pe care alţii le-au spus despre tine?

Nu uita! Cu tine însuţi (însăţi) petreci cel mai mult timp decât cu altcineva.

De aceea trebuie să te dezvolţi şi să te şlefuieşti pentru a deveni „stălucitor” ca un diamant. Tu eşti singura persoană de care nu te poţi îndepărta niciodată.

Cu fiecare reuşită „bifată” la capitolul schimbare, devii cea mai bună versiune a ta!

G.S.

www.eusuntdivin.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *