Intimitatea cu tine si intr-o relatie

Intimitatea cu tine si intr-o relatie

Oct 15
Apreciaza postarea si da mai departe...

Pe zi ce trece constat ca avem din ce in ce mai putina intimitate, cu noi insine sau intr-o relatie de cuplu.

Tind sa cred ca renuntam la a fi intimi in cele doua aspecte in mod voit, pentru ca ne place sa ne expunem tot mai mult la exterior in loc sa fim fideli noua insine si sa petrecem mai mult timp in interiorul nostru, acolo unde, in liniste, se afla si intelepciunea noastra.

Intimitatea inseamna profunzime, presupune legaturi stranse si restranse, personale.

Consider ca, motivul principal pentru care oamenii din aceste vremuri sunt nefericiti este tocmai faptul ca si-au pierdut intimitatea. Si-au dezgolit prea mult sinele, sau la propriu, s-au oferit cu usurinta lumii de afara, atat din punct de vedere fizic cat si sufletesc, renuntand astfel la tot ce tine de forul sacru si interior.

Pericolul renuntatii la intimitate apare ori de cate ori ne lasam prinsi in plasa (mrejele) celorlati fara sa ne punem intrebarea cine sunt sau ce gandesc ei cu adevarat, crezand ca pentru moment acestia ne fac sa ne simtim bine si nu intrevedem vreun pericol viitor, neavand imaginea de ansamblu.

Desi suntem specia care dispune de capacitatea de a rationa si judeca totul, paradoxul este ca nu folosim discernamantul ci mai degraba alegem sa ne luam dupa instincte.
Gandurile, dorintele si simtamintele pe care le avem nu intotdeauna sunt indreptate spre iubire si adevar si ne determina sa ne consumam viata doar spre satisfacerea unor nevoi marunte si egoiste. Ele nu fac altceva decat sa hraneasca Egoul sau “umbra” din noi.

Am fost creati pentru a avea intimitate, pentru a dispune de un timp si spatiu in care fiecare sa se poata intalni si comunica cu el insusi si cu Dumnezeu.
Da, ati inteles bine, cu Dumnezeu! Cand ai fost creat, la inceput a fost SCANTEIA DIVINA si dupa aceea au aparut toate celelalte invelisuri, trupul cu functiile sale.
In intimitate, in forul tau interior, se afla esenta ta, gradina ta secreta. Bucura-te de ea si ingrijeste-o cu iubire, caci aceasta este sursa energiei si creativitatii tale.

Nu te lasa descoperit, protejeaza-te si nu lasa pe nimeni sa intre in intimitatea ta, in afara de Dumnezeu. El e singurul si adevaratul tau prieten, care sigur nu te va dezamagi niciodata. Cu iubire te-a creat si a pus in tine atatea valori prin gandul si potentialul Sau creator.
Spre exemplu, incerc sa ma gandesc cum ne-a binecuvantat pe fiecare (bineinteles cu particularitati unice) dupa ce am iesit, duh din duhul sau: ” Tu, copile X, te binecuvantez sa fii un spirit frumos,curajos si compasiv, inteligent, creativ, cu aptitudini in domeniul X si Y, un adevarat leader pentru familia ta si semenii tai, inclinat spre cunoastere si evolutie spirituala continua”….puteti continua si cu alte particularitati.

Spiritul astfel format, e liber sa evolueze cum doreste. De cele mai multe ori evolueaza prin intermediul experientelor care ii produc suferinta.
Se pare ca suferinta este principala modalitate de evolutie umana. Nu toti avem acelasi parcurs. Pentru unii e mai simplu, pentru altii mai anevoios, insa telul principal pentru fiecare, pana la urma, este EVOLUTIA.

Intimitatea te ajuta sa evoluezi. In intimitate nu te mai dispersezi in materie si in maruntisurile inutile ale lumii, ci dimpotriva, te centrezi in tine si accezi la intelepciunea esentei tale divine.

O relatie cu tine sau cu perechea ta este una de IUBIRE. Dumnezeu a creat speciile in perechi, masculin si feminin.
O relatie fericita de cuplu este relatia trinitara: FEMEIE-DUMNEZEU-BARBAT. Acolo unde nu este prezent Dumnezeu, este prezent adversarul omului.
Dumnezeu a spus ca cei doi (barbatul si femeia) prin casatorie devin o singura persoana. Aceasta inseamna ca prin iubire,respect reciproc si in ascultare de Dumnezeu, prin legamantul casatoriei, ei sunt si vor fi mereu protejati.

Din nefericire, cupluri armonioase care sa beneficieze de protectia lui Dumnezeu in vremurile acestea moderne sunt din ce in ce mai rare, pentru ca cele mai multe nu-l includ pe Dumnezeu in casnicia lor, intrucat au alte viziuni “mai moderne” asupra casatoriei.
Pentru acestia casatoria este invechita, nu tine de un petec de hartie sau de un “ritual” aiurea la biserica, sau auzeam intr-o emisiune la TV, parerea unui ViP de carton, ca este birocratie.
Sau chiar daca aplica acel ritual la biserica, acestia nu tin cont de juramant si nici de Dumnezeu si, desi “chipurile” cei doi ar trebui sa fie “o singura persoana”, in realitate, se intampla ca sunt mai multi, caci fiecare ( prin inselari si adulter) traiesc fiecare separat cu altcineva.

Oare cum sa fie acestia protejati si pentru ce ? Nu e nimic sfant in asa zisele “casnicii” ale lor, deci Dumnezeu nu are cum sa protejeze astfel de cupluri, foarte multe in concubinaj.
Chiar daca nu este adulter, nu exista IUBIRE adevarata. A existat poate la inceput o atractie reciproca, care la un moment dat s-a stins si acum isi scot mastile, cautand sa incerce sa se subordoneze unul pe celalalt.
Acest lucru nu il face IUBIREA adevarata ci Egoul, adversarul iubirii.

Un cuplu nu are nevoie de intrusi in casnicia lor, intrucat daca ii accepta, acestia le vor devora casnicia ( chiar si parintii pot fi intrusi care sa le strice casatoria).
De aceea, cand nu stiu ce sa mai faca, ideal este sa nu amestece familiile lor, prietenii sau alte rude, intrucat acestia intotdeauna vor fi partinitori.
Daca vor sa isi salveze totusi casnicia, cel mai bine sa revina in intimitatea cuplului lor si sa-si regandeasca in alti termeni casatoria.
La inceput, cand nu au suficienta cunoastere si intelepciune, pot apela la un duhovnic, preot batran, care sa ii invete valorile invataturii crestine si moralitatea.
Bucura-te de intimitate, in particular si in relatia de cuplu, intrucat numai asa iti apartii tie si nu lumii in care traiesti!

G.S.

www.eusuntdivin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *