Magia atingerii

Magia atingerii

Nov 20
Apreciaza postarea si da mai departe...

Magia atingerii

Atat oamenii, cat si animalele simt nevoia unei atingeri blande, iubitoare.

In studiile stiintifice facute pe maimute, s-a constatat ca puii de maimuta care sunt stransi in brate si mangaiati cu dragoste de catre mama lor, se transforma in adulti mai fericiti, mai sanatosi si mai sociabili.

Ei cresc mai mari decat ceilalti si rezista mai bine la boli-si, de asemenea, se vindeca mai repede, atunci cand sunt raniti.

Aceleasi rezultate uimitoare s-au obtinut si in urma unor experimente facute in crese. Copiii pe care asistentele ii rasfatau, cu care vorbeau mereu si ii tineau mai mult in brate, plangeau mai putin si aveau mai putine probleme de crestere.

Poti fi sigur ca magia unei atingeri tandre are acelasi efect asupra adultilor ca si asupra copiilor mici.

Crezi ca esti mangaiat suficient?

Este bine pntru parinti sa isi mangaie si sa isi alinte copiii, chiar si cand acestia sunt adolescenti. Acestea le da o stare de siguranta ca parintii lor ii iubesc si ii apreciaza.

De ce este mangaierea atat de eficienta?

Raspunsul se afla partial pe pielea noastra, pentru ca ea este cel mai sensibil organ pe care il avem, pe langa faptul ca este cel mai extins.

Pielea noastra este incarcata cu nervi de sensibilitate ridicata.

Reteaua vasta de nervi trimite semnale electrice fiecarei celule a trupului.

Mesajul primit este la fel cu cel trimis: placere sau durere.

Nu numai pisicilor, cainilor le place sa fie mangaiati sau dezmierdati cu blandete. Si, noua, oamenilor, ne place foarte mult sa fim mangaiati, in special cand mesajul transmis este un semnal al dragostei si al aprecierii sincere pentru cine sau ce suntem!

Atingerea umana este o binecuvantare si e ceva ce trebuie incurajat, nu dispretuit si descurajat sau retinut-de teama ca transmitem mesaje sexuale.

Atingerea nu este o crima! Este cea mai puternica senzatie naturala pamanteasca si biologica, e sentimentul iubirii, pe care trupurile noastre omenesti sensibile o vor cunoaste vreodata-mai ales atunci cand este daruita neconditionat.

Iti daruiesti atingerea sacra, pentru ca iti pasa-nu pentru ceea ce poti obtine!

Nota autor: Din pacate, societatea occidentala ne -a cam distorsionat valorile. Ei vad in orice atingere ceva obscen.

Toti oamenii au nevoie din cand in cand de imbratisari rezultate din iubire neconditionata.

Este timpul sa nu mai fim separati de doctrine si culturi care au trunchiat valoarea unei adevarate imbratisari umane si ne-au distantat de noi insine si de ceilalti prin separare, ura, manie, frica, dispret.

Russ Michael

Extras din cartea” Sufletul pereche te chiama”

www.eusuntdivin.ro

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *