Marele CIRC cu papusari si marionete

Marele CIRC cu papusari si marionete

Mar 12
Apreciaza postarea si da mai departe...

Dragi români, de la mijlocul lunii februarie 2020 până în prezent, asistăm în ţara noastră la un MARE CIRC, la un spectacol cu păpuşari (cei  care trag sforile) şi marionete (cei care execută mişcările impuse de păpuşari).

De fapt, circ avem tot timpul, însă, parcă acum s-a întrecut măsura.

Nimeni nu ştie care-i treaba cu acest Corona Virus, dar toată lumea se execută.

Niciodată nu i-am văzut pe români atât de alertaţi, speriaţi şi preocupaţi de dezinfectarea mâinilor şi protecţia feţelor lor, ca în această perioadă.

Este chiar amuzant să vezi cum cei mai mulţi, fără să înţeleagă motivul exact, dau iama în farmacii şi supermarketuri, doar pentru că li s-a spus că în foarte scurt timp, ţara, economia, şcolile, toate înstituţiile, guvernul, parlamentul, absolut totul intră în carantină.

Nimeni nu ştie exact ce este acest virus şi totuşi medicii constată că există persoane infectate cu acest virus care nu “are simptome”. Este asemănat cu o gripă şi din această cauză, se impun măsuri de respectat ca pentru un virus gripal.

Ai putea avea un virus gripal, dar să ţi se spună că ai corona virus. Nu e prima oară când mass media, păpuşarii, induc spaima în populaţie şi creează isterie printre cei ignoranţi şi fricoşi.

Cred că mai degrabă ai putea muri de panica care se face, decât de virusul însuşi.

Dacă ai un sistem imunitar slăbit şi nu îţi îngrijeşti corpul de fel, frica nu face altceva decât să cronicizeze şi mai mult bolile pe care le ai deja, să îţi slăbească sistemul imunitar la maxim şi în acest fel să îţi prejudiciezi viaţa.

Însă, era nevoie de “un motiv mai puternic” pentru a isteriza o lume întreagă şi a fost găsit acest corona virus.

Am fost azi la bancă şi mi s-a părut extrem de amuzant să văd cum o funcţionară machiată şi aranjată purta mănuşi chirurgicale pe mâini şi scria un ordin de plată, iar la Mega Image casieriţa purta mască din hârtie creponată (aşa îi spun eu acelei măşti de nulă folosinţă).

Am mai trecut noi prin alte circuri cu virusuri de la vaca nebună, Sars, gripa aviară, porcină, ebola, toate regizate de aceiaşi păpuşari, însă “măsurile” luate nu au fost la fel de caraghioase ca la acest virus Corona.

Ideea este că trebuie neapărat să credem că nu “este doar o banală coincidenţă” ca şi toate celelalte şi că, dacă nu luăm măsuri de “suprafaţă” gen dezinfectare, spălat pe mâini, tuşit sau strănutat în batistă, etc., eşti izolat de societate, amendat şi poate chiar te îmbolnăveşti grav şi îi îmbolnăveşti şi pe alţii, dacă nu faci lucrurile care ţi se spun.

Nu cumva, ne dezinfectăm şi ne protejăm sănătatea, tuşind şi strănutând în batistă, la orice răceală, gripă sau infecţie normală?

Ştim cu toţii să facem aceste lucruri, nu-i aşa? Aceste lucruri sunt într-adevăr de bun simţ.

Dar, ca să se exagereze şi să se spună că acest virus este foarte grav, astfel încât să avem nevoie, ca la o răceală banală, să ne spălăm pe mâini, să ne dezinfectăm şi să ne punem măşti şi combinezoane, este de-a dreptul hilar.

Pentru aceasta s-au gândit autorităţile că este necesar să pună pe butuci toată economia, doar ca să nu stăm unii lângă alţii, să nu cumva să tuşim unii în faţa celorlalţi, să ne îmbrăţişăm, să ne pupăm, sau mai ştiu eu ce altceva, chiar dacă nu avem nimic de-a face cu răceala sau cu acest “virus corona”.

Am ajuns să văd cum naţiunea asta se prăbuşeşte pe zi ce trece, numai din cauza faptului că peste 90% din oameni nu îşi folosesc materia cenuşie, adică creierul, ca fiinţe cugetătoare ce sunt de fapt, pentru că au ales să acţioneze doar pe bază de instincte, aşa cum fac animalele.

Dacă au ce să mănânce şi să bea, dacă au un acoperiş deasupra capului (sau mai multe posesiuni) şi dacă li se asigură un trai decent, pâine şi circ, acestei majoritaţi nici nu îi mai trebuie altceva.

Această majoritate doreşte:

Să se cunoască pe ea înşişi? NUUU! Ce rost are?

Să îşi pună întrebări mai multe şi să cerceteze un fapt înainte să acţioneze? NUUU! De ce să o facă? Doar gândesc alţii pentru ei, aşa că şi de această dată, de ce să îşi pună capul la contribuţie?

Această majoritate funcţionează pe baza efectului de turmă şi are:

Lenevie în gândire şi acţiune? Da.

Reacţiune şi critică ? Da, din plin.

Tăcere şi pesimism? Da.

Lipsă de încredere şi lipsă de credinţă? Da.

Frică, indolenţă, neimplicare? Da.

Astfel, românii au dezvoltat un adevărat spirit de turmă. Psihologic, această tendinţă de a urma un grup (turma), fără a trece prin filtrul gândirii posibilele consecinţe, se explică prin programările mentale la care au fost supuşi.

Atunci când urmează turma, individul este mai puţin conştient sau deloc. Merge laolaltă cu turma şi se lasă condus de ea. Individul nu mai analizează ce are de gând să facă turma şi nu mai trece prin filtrul gândirii sale acţiunile grupului sau majorităţii din care face parte.

Din cauza spiritului de turmă, majoritatea indivizilor devin marionete pentru o minoritate numită păpuşari ( mass media, instituţii, autorităţi politice, de stat,comunitate, etc). Indivizii acţionează în coformitate cu fricile, gândurile şi emoţiile lor, cel mai adesea negative.

Nu mai fiţi marionete şi nu mai acţionaţi în spiritul de turmă. Doar desprinşi din turmă puteţi percepe tot ce se întâmplă şi puteţi avea o viziune de ansamblu asupra tuturor lucrurilor, situaţiilor şi evenimentelor.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *