Mini-Curs APA-Hidratare | Ziua 6 | Proprietatile Apei

Apreciaza postarea si da mai departe...

MiniCurs-Hidratare-banner-ziua6

PH-UL APEI SI SANATATEA

 

Pentru a pastra corpul in bune conditii, este foarte importanta CALITATEA APEI pe care o bem, nu numai cantitatea.

Apa potabila trebuie sa fie lipsita de impuritati-metale grele, clor, nitriti, nitrati, uleiuri, fenoli, paraziti, virusuri, etc.

In reteaua publica de apa potabila, sunt premise anumite concentratii mici de diferite substante care sunt periculoase pentru sanatate.

De exemplu: tratarea apei cu clor si filtrarea cu straturi succesive de nisip si carbune active, metode care nu reusesc sa duca la obtinerea unei ape curate si sanatoase.

Datorita folosirii clorului, PH-ul permis este peste 6.5, adica este permis sa bem apa acida.

PH-ul reprezinta concentratia ionilor pozitivi de hidrogen dintr-o solutie oarecare.

Scala de masurare a PH-ului merge de la 0 la 14.  Cifra 7 este neutra si reflecta echilibrul dintre acizi si baze, deci un PH neutru.

Cu cat  potentialul de eliberare de ioni de hidrogen este mai mare, cu atat cifra ph-ului devine mai mica, de la 6 la 0, ceea ce inseamna si aciditate absoluta.

Invers, cu cat PH-ul este mai bazic, cifra este mai mare, de la 8 la 14, cifra 14 reprezentand alcalinitatea absoluta.

 

Deci, sub 7, avem PH ACID;  la 7 este neutru; peste 7 este alcalin.

 

Cu cat gradul de aciditate este mai mare, cu atat cifra PH-ului este mai mica.

Sa luam 2 exemple de alimente acide: lamaia si otetul.

Gustul acid este mai agresiv si are o putere coroziva mai mare.

Insa lamaia, desi este acida, in corp,  ea devine alcalina.

Daca punem o bucata de carne intr-un recipient in care s-a pus Cola, vom observa ca ,  dupa cateva zile,  bucata de carne se dizolva si nu mai e vizibila.

Din punct de vedere chimic, acizii sunt substante ce elibereaza ioni de hidrogen cand sunt in apa.

Unii elibereaza mai multi ioni decat altii, deci va exista procente diferite de aciditate.

De exemplu, lamaia si rubarba sunt mai acide decat capsunile si rosiile, care si ele sunt alimente acide.

Principalele minerale acide sunt: clorul, sulful, fosforul, fluorul, iodul si siliciul.

Atunci cand un corp contine mai multe minerale acide decat bazice, el se va numi un corp acid.

Sunt minerale acide si minerale bazice.  Cele bazice sunt calciu, magneziul, potasiul, sodiul, fierul, manganul, cobaltul. Daca acestea din urma predomina, avem un corp alcalin.

Bazele nu elibereaza sau elibereaza putini ioni de hidrogen, iar substantele in acest caz, sunt mai putin acide, altfel spus, sunt mai bazice.

Spre deosebire de acizi, bazele nu sunt agresive. Ele sunt substante dulci.

 

Substantele alcaline lupta impotriva stricaciunilor provocate de cele acide.

 

De exemplu, cartoful, este o substanta alcalina.

Lichidele din organismul nostru ( sangele, saliva, limfa) au un ph alcalin.

Astfel, PH-ul unei persoane sanatoase este de 7.35-7.40 dar daca scade la7.2 persoana intra in coma, iar la 7.1 moare.

Sangele este lichidul care transporta hrana la celule si alimenteaza organelenoastre si de aceea este foarte important ca el sa isi mentina PH-ul alcalin.

Apa  este, de fapt, hrana pentru sange.

 

Daca apa nu este de calitate, atunci nici sangele nu este de calitate si nici sistemul circulator, respirator, etc nu vor fi in conditii optime de sanatate.

Microorganismele niciodata nu se vor dezvolta in lichidele cu PH alcalin, de aceea lichidele alcaline sunt o protectie impotriva germenilor patogeni.

 

Astazi, aproape tot ce mancam ne acidifiaza.  Tocmai de aceea, este bine  sa bem apa alcalina si sa mancam alimente alcaline, cu preponderenta.

PH-ul trebuie sa se mentina alcalin. Daca scade Ph-ul, atunci vom avea tulburari de imunitate in corp.

Mentinerea organismului intr-o stare de sanatate optima, este o cerinta primordiala.  De asemenea, predominarea alcalinitatii in corp este necesara, intrucat aceasta activeaza limfocitele care sunt responsabile cu intarirea imunitatii organismului.

 

Asadar, beti apa alcalina si pastrati-va corpul in echilibru alcalin-acid.

 

minicurs-sageata-inainteminicurs-sageata-inapoi

0 comments