Mini-Curs APA-Hidratare | Ziua 7 | Proprietatile Apei – Partea a 2-a

Apreciaza postarea si da mai departe...

MiniCurs-Hidratare-banner-ziua7

 

Alte insusiri ale apei

 

1.Potentialul de oxido-reducere exprima capacitatea apei de a lupta contra radicalilor liberi.

El se masoara in milivolti. Scara de masurare a acestui indicator este de la -800 la 0, pentru un POR foarte bun;  pana la 1200 mv e un POR rau.

Valorile pozitive arata lipsa electronilor si ca procesul de oxidare este in desfasurare, iar valorile negative arata prezenta electronilor si desfasurarea proceselor de reglare a oxidarii.

 

POR TREBUIE SA AIBA NUMAI VALORI NEGATIVE DE LA -800 MV LA 0.

 

Apa din reteaua publica de apa potabila are un POR de +185 mv, ceea ce nu realizeaza o buna protectie a organismului nostru.

 

2.Tensiunea superficiala

 

Cu cat tensiunea este mai joasa, cu atat apa este mai uda.

Toate celulele corpului nostru necesita o apa cu o tensiune superficiala de aproximativ 45 dyne/cm2.

Fara o tensiune scazuta, apa nu poate sa treaca prin membrane celulei, toxinele nu pot parasi celula, iar hrana nu poate patrunde in aceasta.

Apa de la robinet are o tensiune de 73 dyne/cm2 ceea ce nu este bine pentru corp.

In acest caz, apa trece prin corp fara sa hidrateze suficient celulele iar noi credem ca daca am baut 2.5 litri de apa pe zi, suntem hidratati.

Celulele, astfel, raman deshidratate si apar bolile autoimune.

Daca celula nu primeste nutrientii de care are nevoie, se poate bea tone de apa, dar corpul ramane totusi deshidratat.

Deshidratarea se produce la nivel celular.

Tensiunea recomandata pentru lichidele biologice este de 45 dyne/cm2.

Sucurile din legume si fructe au o astfel de tensiune superficiala, fiind un motiv in plus sa leconsumam zilnic.

 

3.Conductibilitatea electrica sau rezistenta apei

 

Celulele fac schimb de informatii intre ele. Aceste schimburi se realizeaza cu ajutorul fluxului deelectroni. Insa, ei nu pot sa se deplaseze in organism, fara ajutorul hidrogenului.

Acest parametru da informatii si despre continutul in minerale al apei.

 

4.Structura apei

 

Structura apei poate fi cristalina sau hexagonala, atunci cand apa creeaza cristale frumoase (veziexperimentele lui Masaru Emoto) sau poate fi haotica, cand apa nu creeaza astfel de cristale.

Acestea sunt cele mai importante proprietati ale apei.

 

La minicursul urmator vom vorbi despre PRODUSE pentru APA care imbunatatesc calitatea, structura, alcalinitatea si tensiunea superficial a apei si o fac antioxidanta.

minicurs-sageata-inainteminicurs-sageata-inapoi

 

0 comments