Nu vreau o tara “ca afara”!

Nu vreau o tara “ca afara”!

Dec 01
Apreciaza postarea si da mai departe...

La multi ani iubitori de Romania! La multi ani tuturor celor care sunt si simt cu adevarat romaneste si care nu isi doresc “o tara ca afara”!
Nu stiu de ce, dar in ultimii ani se tot vehiculeaza lozinca ” vreau o tara ca afara” care apartine unei trupe rock romanesti si preluata de mass media in mod incorect ca lait motiv pentru toti cetatenii Romaniei.
Este absurd sa se foloseasca o astfel de afirmatie ca fiind valabila pentru toti romanii.
Eu personal nu imi doresc ” o tara ca afara” ( din Occident, Orient, lumea a treia, samd) oricare ar fi aceasta, ci imi doresc sa traiesc intr-o Romanie autentica, speciala, in Romania frumoasa si bogata lasata noua drept mostenire de catre strabunii nostri.
In primul rand, datoria noastra este sa ne iubim tara, cu istoria ei, cu valorile ei, cu resursele ei materiale, culturale, spirituale, umane; sa acceptam trecutul asa cum a fost el, cu bune si cu rele, sa traim prezentul in mod responsabil schimbandu-ne in primul rand pe noi si sa pregatim de pe acum viitorul nostru si al urmatoarelor generatii facand fapte bune, avand mai multa iubire de semeni, neam si tara, mai multa generozitate, mai mult simt civic, demnitate si verticalitate.
In timp ce unii romani pleaca (din considerente materiale) ” in afara”, ┬ásunt tot mai multi straini care se indragostesc de Romania si chiar se stabilesc aici, devenind mai romani decat multi romani.
In tot acest timp, romanii care nici nu se mai intorc in tara (doar din considerente materiale) pierd simplitatea unei vieti traite cu mai putin, dar cu mai multa bogatie sufleteasca, pierd caldura si ospitalitatea unui popor care inca nu si-a pierdut puritatea ( mai ales la sate), pierd frumusetea locurilor si natura “de vis” a Romaniei; de asemenea, gustul mancarurilor traditionale nu il vor gasi nicaieri ca la mama acasa, iar petrecerile si sarbatorile nu vor avea acel iz ” rustic” , special, ca si cele de pe meleagurile unde s-au nascut si au crescut.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *