O primavara regeneratoare!

O primavara regeneratoare!

Mar 22
Apreciaza postarea si da mai departe...

Alaltăieri, în 20.03.2020, a fost echinocţiul de primăvară, eveniment care marchează faptul că, din punct de vedere calendaristic, am păşit în anotimpul primăverii.

Este minunat să vezi cum natura renaşte, florile înfloresc, pomii înverzesc, păsările ciripesc, animăluţele se joacă vesele, soarele străluceşte şi totul în jur te invită să fii plin de bucurie.

Din această bucurie generalizată, lipseşte din peisaj OMUL, care continuă cu înverşunare să rămână preocupat de problemele lui, de spaimele şi fricile lui legate de coronavirus sau de alte boli şi suferinţe, care continuă să se menţină în depresie sau în atacuri de panică, preferând mai degrabă să rămână blocat din cauza ştirilor şi evenimentelor negative, în loc să admire natura şi să se bucure de vremea frumoasă de afară.

Oamenii preferă mai degrabă să privească în jos, decât să-şi ridice semeţi privirea şi să observe că natura parcă doreşte să le comunice ceva, doar în 3 cuvinte şi anume, REÎNVIERE, REGENERARE, RESETARE, să le transmită că ceea ce este lege divină pentru natură este şi lege divină valabilă pentru ei.

Omule, PRIVEŞTE CERUL, PRIVEŞTE NATURA şi resetează-ţi complet modul de gândire!

Poate nu întâmplător acest coronavirus şi-a făcut apariţia primăvara; precis el vrea să te înveţe ceva, să faci ceva ce tu ai neglijat de mult să faci sau să gândeşti.

Întoarceţi faţa către Dumnezeu şi te rog să ai credinţă! El domneşte peste tot ce vezi şi ce nu vezi şi se află în control peste tot ceea ce tu pricepi sau nu pricepi cu ochii fizici ori cu ochii minţii tale.

Oare, cât mai ai de gând să te panichezi, să te îngrijorezi, pentru nişte lucruri pe care le preiei pe toate din mass media ca fiind bune, fără să le treci prin filtrul minţii tale?

Omule, chiar nu vezi că îţi faci singur(ă) rău prin mentalitate şi prin frica perpetuă, care îţi reduce sistemul imunitar la jumătate?

Stai liniştit că nu mori de coronavirus, dacă sistemul tău imunitar este puternic, nu gândeşti negativ şi nu ai frică.

Apropo, v-aţi gândit vreodată de ce omul este atacat de animale? De exemplu, un câine, de ce latră şi vrea să muşte o persoană?

Aţi ghicit, pentru că animalul a simţit că omului îi este frică, iar agitaţia acestuia îl provoacă să îl muşte.

Animalele nu sunt interesate de persoanele liniştite şi care stau nemişcate. Doar agitaţia îi determină să devină agresivi.

De ce n-ar fi valabil şi în cazul coronavirus? Dacă tot te agiţi şi îţi este frică, nu consideri că poţi să agravezi situaţia în propriul corp, iar acest virus să provoace o reacţie anormală în tine?

Săptămâna trecută am ascultat pe youtube o predică a părintelui Calistrat de la Mânăstirea Vladiceni, iar titlul predicii era:

Cine ne va salva? Medicina sau Credinţa?

Între minutul 28 şi 29, părintele Calistrat a povestit cum o bunică simpatică de 94 de ani, din zona Iaşului, a venit ca să o spovedească.

Conversaţia părintelui cu această bunică o redau aici, întrucât avem toţi de învăţat de la această bunicuţă, care şi-a păstrat neîntinată credinţa în Dumnezeu.

Părintele o întreabă: Bunică, te temi de virus?

Bunica răspunde: Ei, da ce virusul are treabă cu mine? Eu sunt o femeie săracă, care trăiesc cu o banană, un ceai şi o felie de pâine pe zi. Crezi că are treabă virusul cu mine? El caută lume bogată şi bună, nu se uită la mine.

Părintele Calistrat: Dar te doare ceva?

Bunica de 94 de ani: Nimic nu mă doare.

Părintele Calistrat: Dar, eşti lucidă, eşti în regulă?

Bunica de 94 de ani: Părinte, ţine minte de la mine! Mama mea era bolnavă şi eu stăteam în Tătăraşi şi ea stătea la gară.

Şi curgeau bombele ca fasolele, iar eu mă duceam cu mâncare la ea, căci era paralizată la pat. Şi nu m-a lovit nici o bombă.

Că dacă nu era scris de la Cel de Sus, crezi că dacă Cel de Sus i-a spus bombei să mă ocolească, nu o să treacă virusul de mine?

Părintele Calistrat: Asta da credinţă. Dar totuşi, ai venit să te împărtăşeşti?

Bunica de 94 ani: Da, dacă ştiu că Hristos este în casa mea, n-am a mă teme.

Am ascultat şi reascultat acest pasaj din conversaţie, pentru că noi toţi avem nevoie să avem această credinţă simplă, precum credinţa acestei bunicuţe.

Nu fanatismul rezolvă problema, nici pietatea exagerată sau comportamentul isteric. Viaţa şi moartea stă în mâinile lui Dumnezeu.

Cel mai mare inamic pentru toată isteria de acum pentru om este televizorul! Mass media, în general.

Cel puţin de 30 de ani , de la revoluţia din 1989, suntem bombardaţi non stop cu ştiri negative în orice domeniu, reclame cu mesaje subliminale, care te face să cumperi compulsiv (chiar dacă nu ai neapărat nevoie), emisiuni de prost gust, care imbecilizează, etc.

Desigur, în 30 de ani s-au întâmplat şi numeroase lucruri bune, însă acestea sunt neinteresante pentru magnaţii din massmedia şi nu le dau pe post. Pe ei nu îi interesează sănătatea mentală a populaţiei, ci Breaking news-urile.

Mă bucur să aud că tot mai multă lume renunţă la televizoare şi trăiesc mai conectaţi cu natura lor interioară şi cu cea exterioară.

Am deja 4 cunoştinţe care au renunţat la televizor. Eu am un televizor mic, pe care l-am cumpărat din primul meu salariu, funcţionează şi acum foarte bine şi îl deschid numai pentru anumite emisiuni de la televiziunea publică şi de la o televiziune cu tematică spirituală. Fără ştiri şi cancanuri.

Dacă sunt ştiri importante pentru ţară, acestea le preiau din mediul exterior, ori citesc sau ascult succint despre ele.

Nu este important doar ce alimente introduci în gură, ci este extrem de important cu ce te hrăneşti mental şi spiritual.

Aşadar, oameni buni, pentru că tot avem acum la dispoziţie timp liber, cu ocazia stării de urgenţă în toată ţara, vă rog să folosiţi acest timp pentru interiorizare, pentru relaxare prin citit, prin rugăciuni, meditaţii, adică prin tot ceea ce vă pune în contact cu natura voastră divină şi umană.

Petreceţi timp preţios cu copiii dvs, cu animăluţele dvs şi restabiliţi armonia şi pacea în căminul dvs. acolo unde acestea au fost deteriorate.

Să aveţi o primăvară regeneratoare din toate punctele de vedere şi porniţi butonul RESTART pentru o nouă viaţă, mai bună şi mai frumoasă.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *