Puterea de a merge mai departe

Puterea de a merge mai departe

Jun 04
Apreciaza postarea si da mai departe...

Ce faci cand apar obstacole in diferite etape ale vietii tale? Te lasi doborat de ele sau gasesti in tine puterea interioara de a le infrunta rand pe rand, unul cate unul, spre victoria finala?

Intr-adevar este nevoie sa gasesti in tine acea forta interioara care sa te ridice deasupra problemelor si blocajelor de tot felul prin care treci la un moment dat.

Un om matur psihic si emotional cauta solutii pentru iesirea din crizele pe care le traverseaza, ca de exemplu: crizele din relatii, cele profesionale, de sanatate, de identitate.

Un om cu un psihic puternic si stabil din punct de vedere emotional nu sta cu mainile incrucisate si blocat in frici si neputinte, mai mult de o zi, doua, cel mult o saptamana.

El se centreaza, se aduna precum piesele unui puzzle si iese repede din starea prin care isi plange de mila si nici nu accepta la infinit “atentia” plina de compasiune din partea familiei, prietenilor, sau colegilor.

El actioneaza si nu reactioneaza; nu insista prea mult in intrebarea: De ce eu? De ce numai mie mi se intampla astfel de lucruri?

Cum e posibil sa imi faca tocmai mie asa ceva? Cum e posibil sa-mi raspunda la iubire cu ranchiuna si nepasare? De ce nu sunt apreciat in munca si stimulat asa cum este X, Y, Z? De ce? De ce ? De ce?

Un om matur cu un psihic puternic deja lasa la spate momentele neplacute si incepe sa actioneze, la inceput cu pasi mici, apoi prinzand avant, cu pasi mari, pentru iesirea din criza sau crizele sale existentiale.

Daca este o problema de munca, isi cauta un alt job, intreband in stanga si in dreapta prieteni si cunostinte daca au cunostinta de vreun job potrivit pentru sine, sau depunad cv-uri la diferite companii.

Daca este o problema de relatie, solicita de la partener o reconciliere, sau daca nu mai este cazul, uita de aceasta relatie si se pregateste in mod optimist si cu entuziasm pentru o noua relatie; ce a fost vechi a trecut, e cazul sa faca loc noului in viata sa!

Pana aici a rezonat cu lucrurile care acum inseamna trecut pentru el; de acum incolo, il asteapta un viitor fericit si luminos precum ii sunt gandurile si simtirea.

Daca este o problema de sanatate, se indreapta in primul rand spre dobandirea pacii si armoniei interioare, dupa care alege metode alternative sau complementare de vindecare, in special pe cele care au dat roade in cazul altor persoane.

Aceasta e varianta optimista pe care o poate alege un om ca sa treaca peste obstacolele si crizele vietii.

Din nefericire, exista un procent considerabil de oameni care aleg sa treaca si sa se comporte infantil prin viata, fiind imaturi si iresponsabili.

Prin reducerea sentimentului responsabilitatii isi slabesc capacitatea de perceptie si de abordare a vietii, tratand cu usurinta aspecte importante din viata si fiind lipsiti total de curaj si demotivati sa infrunte provocarile prezente dar si pe cele viitoare.

Acestia nu isi mai revin din sentimentele lor negative si devin o prada usoara pentru manipulatori din diferite domenii, intrucat ei au renuntat de mult sa mai lucreze sau sa gandeasca pentru binele lor.

Sunt oameni care nu isi gasesc puterea de a si pastra integritatea psihica si sufleteasca, de a ramane integri si sanatosi din toate punctele de vedere.

Ei trebuie sa lupte ca sa opreasca procesul de decadere in care se afla.

Cateva sugestii pentru iesirea din acest proces sunt urmatoarele:

-credinta si increderea in Dumnezeu;

-viata traita in iubire, pace si armonie;

-iertarea;

-uitarea necazurilor provocate de altii, fara a rememora aspectele negative ale acestora;

-iertare de sine pentru greselile facute, pentru slabiciuni, lipsuri, patimi, suferinte;

-respect pentru legile divine si pentru cei din jur;

-constiinta curata, suflet candid;

-rabdare, curaj, calm, smerenie;

-rugaciuni spuse din inima si pastrarea legaturii cu Divinitatea;

-distragerea de la gandurile negative, prin practicarea unor activitati pasionante, preocupari culturale;

-autoeducare continua;

-atentia la regimul alimentar si la sanatatea psihicului si a trupului;

-pastrarea echilibrului si armoniei in relatii;

-stare de relaxare si detasare permanenta, lasand ca lucrurile sa vina de la sine, lucrurile sa isi urmeze natural cursul.

-alegerea unor parteneri de viata din sentiment, potrivire dupa voia lui Dumnezeu.

-alegerea unui mediu social, profesional cu nivel educational si respect ridicat.

Acestea sunt cateva solutii la care putem adauga si altele, dar in principal, ideea este ca cea mai buna decizie pentru a iesi din procesul degenerator este de a o lua de la capat, incepand o viata noua si avand o viziune din ce in ce mai optimista asupra vietii.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *