Realizarea starii perfecte de pace interioara

Realizarea starii perfecte de pace interioara

Nov 13
Apreciaza postarea si da mai departe...

In universul exterior exista o agitatie si o schimbare continua.

Insa, in interiorul tuturor lucrurilor exista cea mai desavarsita pace.

In aceasta profunda tacere salasuieste Dumnezeu.

Noi oamenii, ne comportam dual: la suprafata ne schimbam si cadem prada nelinistii, dar in profunzime ascundem o Pace Absoluta  venita din Spiritul nostru.

In inima omului exista profunzimi sacre in care domneste o liniste desavarsita pe care furtunile pacatului si tristetii nu o pot tulbura.

Atingerea acestei linisti si viata traita in mod constient la acest nivel echivaleaza cu pacea spirituala.

Sufletul uman sfasiat de pasiuni si durere aspira inconstient catre armonia acestei stari impecabile, iar cand o atinge isi gaseste pacea.

Ura conduce la conflicte, ucidere, persecutii si razboaie intre natiuni, dar orice om pastreaza in inima sa o credinta intr-o iubire perfecta, care poate vindeca totul. Cine descopera aceasta iubire si invata sa traiasca in mod constient la nivelul ei se afla in pace.

Aceasta pace interioara, aceasta tacere, acesta armonie si aceasta iubire reprezinta Imparatia lui Dumnezeu, care pare dificil de atins numai pentru ca foarte putini oameni sunt dispusi sa renunte la egoul si personalitatea lor, devenind precum copiii.

Poarta raiului este extrem de ingusta si nu poate fi trecuta de muritorii stupizi, orbiti de iluziile desarte ale lumii.

Chiar si cei cu vederea limpede, care descopera calea si incearca sa intre pe poarta, descopera ca aceasta este incuiata si greu de deschis.

Lacatele sale masive sunt orgoliul, pasiunea, avaritia si desfraul.

Adevarata pace nu poate fi gasita decat in intelepciunea care este sinonima cu renuntarea la propriul ego.

Asta inseamna pacea:

Sa invingi mintea si iubirea egotica si patimile vietii;

Sa smulgi pasiunile adanc inradacinate din inima;

Sa iti potolesti agitatia interioara.

Tot ce trebuie sa faci in acest scop este sa renunti la pacate, la durere, la anxietate si sa supui fiecare gand, fiecare impuls si fiecare dorinta puterii divine din interioarul tau.

Aceasta este singura cale care conduce catre pace.

Renunta pentru o vreme la placerile simturilor, la argumentele intelectului, la zgomotele si atractiile lumii exterioare si retrage-te in incaperea cea mai intima a inimii tale.

Eliberat de agresiunea dorintelor tale egoiste, vei gasi aici o tacere profunda, o pace sacra si odihna.

Daca vei ramane in acest loc sfant ochiul adevarului se va deschide in interiorul tau si vei incepe sa vezi lucrurile exact asa cum sunt.

Acest loc sfant din interiorul tau este Sinele tau real si etern , este Divinitatea dinlauntrul tau.

Tu nu vei gasi echilibrul si armonia decat atunci cand te vei identifica complet cu acest Sine al tau.

In afara lui nu poate exista o pace reala sau o cunoastere a Divinului.

Toate pacatele si durerile tale, toate temerile si anxietatile iti apartin.

Tu te poti agata de ele, dar la fel de bine te poti elibera de ele.

Tu esti singurul creator al tulburarii si al pacii tale.

Nimeni nu poate renunta la pacat in locul tau. Tu esti singurul care poate face acest lucru. Un invatator iti poate indica calea adevarului, dar pacea si libertatea nu le poti obtine decat prin propriile eforturi, prin renuntarea la catusele sufletului tau, pe care ti le-ai confectionat singur si care te impiedica sa te bucuri de starea de pace.

Ingerii pacii si bucuriei divine sunt alaturi de tine tot timpul, iar daca nu ii poti vedea si auzi, bucurandu-te de prezenta lor, acest lucru se datoreaza faptului ca le-ai inchis usa in nas, preferand compania spiritelor malefice din interioarul tau.

Tu esti intotdeauna ceea ce doresti sa fii. Daca doresti sa te bucuri de pace, va trebui sa incepi sa te purifici. Daca nu doresti, poti refuza sa faci acest lucru, continuand sa suferi ca si pana acum.

Iesi din furtuna pacatului si a angoasei. Nimeni nu te obliga sa suferi si sa iti faci griji, in conditiile in care raiul pacii se afla atat de aproape

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *