Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/modules/aioseop_opengraph.php on line 825
Sa faci tot ce poti sa faci | EU SUNT DIVIN
Sa faci tot ce poti sa faci

Sa faci tot ce poti sa faci

Feb 26
Apreciaza postarea si da mai departe...

Toti vrem sa traim intr-o lume mai buna. Dar ce facem noi ca sa imbunatatim realitatea cotidiana?

Cati dintre noi privim atent in jur ca sa vedem ceea ce trebuie intr-adevar imbunatatit sau indreptat?

Cati dintre noi recunoastem lucrurile ca fiind morale/imorale, sau binele/raul, spiritualul/nonspiritualul, daca este organizare/anarhie, cunoastere autentica/dezinformare, dreptate/falsitate, constructie/reconstructie etc.?

Uneori linia de demarcatie este atat de subtire, astfel incat nici nu ne mai dam seama daca am incalcat principiul binelui. Suntem indecisi daca sa spunem sau sa nu spunem adevarul, daca sa opunem rezistenta sau sa nu opunem rezistenta raului si negativitatii.

Aproape ca ne-am impus  o “protectie” printr-un nivel propriu de adaptabilitate si suportabilitate care ne asigura o stare de bine si o liniste aparenta, o zona de confort interior, in care ramanem impasibili, apatici la tot ceea ce se intampla in exterior.

Consideram ca numai asa putem sa ne protejam de relele si tensiunile acestei lumi. Cu alte cuvinte, ne retragem in lumea noastra, intr-o lume imaginara in care, credem noi, nu vom putea fi afectati de nimeni si nimic.

Insa, nu am venit in viata aceasta ca sa ne retragem intr-o carapace; nu asta e menirea noastra. Trebuie sa ne aducem propria contributie la vindecarea acestei lumi.

Suntem unici si avem multe daruri, aptitudini, abilitati pe care le putem pune in slujba altora. Toti avem dreptul la exprimarea propriilor opinii, fara a intra in conflict cu ceilalti.

Dar, desi suntem diferiti, impreuna putem sa transformam raul in bine, intunericul in lumina, minciuna in adevar; putem construi o lume in care toti sa ne simtim bine, eliminand pesimismul, fricile, patimile de orice fel si emotiile negative.

Asta presupune efort, dar, cu rabdare, putem ajunge la aceste deziderate schimbandu-ne lumea interioara, modul de a gandi, modul de a relationa, de a iubi si de a pretui aproapele, natura si toate celelalte lucruri.

Timpul ne preseaza sa iesim din zona de confort si sa facem tot ce ne sta in putinta pentru instaurarea unei noi paradigme a vietii; fara ostilitate si agresivitate, avand un sistem de gandire neconflictual.

Multi suntem blocati, poate, din punct de vedere, fizic, material, spiritual, emotional, si tocmai de aceea, ca intr-un organism colectiv, este necesar sa ne ajutam unii pe altii pentru eliminarea acestor blocaje.

Atunci cand suntem blocati, nu mai vedem clar realitatea, nu mai gasim solutii la problemele noastre si nu mai suntem interesati de spiritualitate, pentru ca nu mai avem nici chef, timp si nici resurse ca sa facem fata situatiilor prin care trecem.

In blocaje oamenii sunt usor de manipulat si tocmai de aceea trebuie ajutati in redescoperirea fiintei lor, a sensului vietii si a cailor spirituale.

Mai intai de toate trebuie sa ne folosim inteligenta emotionala, sa ne curatim sufletul si sa aspiram catre adevar.

Trebuie sa vedem lucrurile la nivel mare si sa credem ca prin schimbarea fiecaruia dintre noi, civilizatia, mentalitatea colectiva se poate schimba.

Important este sa imi pun intrebarea: Ce pot sa fac de la nivelul meu?

Iluminarea vine numai dupa ce mi-am curatat casa sufletului, dupa ce mi-am rezolvat problema patimilor, am eliminat gandurile si emotiile negative si am imbratisat lumina si adevarul in viata mea.

Materialitatea nu mai are nici o importanta, conturile sau alte posesiuni nu mai primeaza, pentru ca am inteles ca doar sufletul e important si evolueaza pentru eternitate.

Asa se pot echilibra lucrurile si se poate instaura noua paradigma.

Este necesar sa “gandesc cu inima’, mai putin cu ratiunea.

Este in folosul nostru ca sa ne deschidem mintea si inima, sa citim, sa intelegem niste lucruri, sa trecem rapid peste etape, tocmai pentru a ajunge mai repede la reabilitare.

Sa gandim la un nivel de constiinta foarte inalt.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *