Schimbarea in constiinta

Schimbarea in constiinta

Oct 09
Apreciaza postarea si da mai departe...

Ce este omul? Este spirit, trup, intelect, emotii, sentimente. El are un strat spiritual, mult mai subtil, dar si un strat material. Atat corpul cat si spiritul sunt parti ale sufletului.

Pentru ca este un suflet care are un corp dar si un spirit, el nu apartine vesnic lumii acesteia.

Ar trebui sa dobandeasca mai multa iubire pentru CEEA CE ESTE EL CU ADEVARAT  si nu pentru ceea ce nu este.

Pentru ca lumea in care traieste este temporara, omul nu ar trebui sa se identifice cu regulile si valorile ei ( bani, prestigiu, pozitie sociala, comfort, bunuri materiale, etc); sa nu se deprime cand sperantele, planurile, idealurile sau toate acestea se naruie.

El nu trebuie sa isi piarda cumpatul, pacea interioara sau iubirea daca a pierdut bani, daca i s-au distrus sperantele, daca i-au fost jignite sau umilite sentimentele sau i-au fost inselate asteptarile.

Daca nazuieste spre Divin (pentru ca este divin) niciodata nu trebuie sa isi piarda iubirea, orice lucru s-ar intampla in efemeritatea vietii lui.

Trecand prin viata, oamenii uita CEEA CE SUNT SI DE UNDE VIN si obisnuiesc sa se supere, sa se certe, sa regrete trecutul, sa se teama de viitor, ba chiar sa urasca.

De ce ? Pentru ca omul crede ca fericirea vine prin intermediul corpului fizic si prin intermediul celorlalti oameni, acordand amandurora prea multa importanta.

Numai cei ce au inteles ca nu trebuie sa se lege de ceva sau cineva in aceasta viata, ci doar de a trai cu bucurie si onoare avand respect pentru tot CEEA CE ESTE si acceptare pentru tot ce vine inspre ei, reusesc sa se dezbare de trasaturile sau obiceiurile mai putin placute pe care le au, isi creeaza o obisnuinta in a ierta, de a nu cauta sa se razbune, de a nu avea regrete , de a nu se teme si de a trai pentru Iubire.

Cand il ai pe Dumnezeu in viata ta si ii oferi locul principal asa cum merita, nu exista cale de mijloc si nici jumatati de masura.

Schimbari majore si reale se produc la cei care isi spun: ” De acum inainte voi fi cu totul altul/alta. Nimic nu va mai fi ca inainte. Fericirea mea si desfatarea mea suprema va fi mereu nazuinta spre Dumnezeu, acumularea Iubirii fata de El.”

Oricat de mult s-ar narui fericirea mea umana in aceasta viata, Iubirea fata de Tatal Ceresc va spori mereu. Zdruncinarea Eu-lui meu uman va fi o posibilitate de a-mi simti mai bine Eul Divin.

Sufletul omului include urmatoarele notiuni: viata, dorintele si constiinta.

La nivel profund are 3 puncte de sprijin: fericirea ca traieste (ca este viu); fericirea ca are dorinte pe care le poate satisface; fericirea ca poate iubi o alta fiinta (sau alte fiinte umane).

Faptul ca apartine unei entitati colective ii da sentimentul ca nu e singur daca apartine unui grup.

Insa, toate aceste puncte de sprijin sau fericiri nu ar putea sa existe fara iubire.

In masura in care pastreaza sentimentul iubirii cand ii sunt umilite dorintele si sentimentele, viata sau ideile sale, atunci in aceeasi masura, i se intensifica relatia cu Divinitatea si infloreste si se dezvolta umanul.

De abia din acest punct incepe sa isi pretuiasca cu adevarat viata, neprinzandu-se de viata. Cel ce isi iubeste viata in lumea aceasta o va pierde, iar cel ce o va pierde de fapt o va castiga.(  este scris in ev.Ioan 12:25)

Daca vedem in toate pierderile si umilintele noastre Vointa Divina si ne pastram Iubirea de Dumnezeu, iubindu-L in fiecare persoana si in noi insine, acest fapt ne permite sa reducem dependenta fata de tot ce e omenesc si sa ne simtim propriul Eu divin, pentru a fi sanatosi si a avea o viata fericita.

Nu mai vedem siguranta si stabilitate in bani sau in alti oameni, ci doar in Dumnezeu, daruitorul tuturor lucrurilor.

Pana acum am crezut ca daca avem talent si aptitudini avem si bani. Ne dezvoltam aptitudinile si intelectul pentru a dobandi cat mai multi bani.

Insa, pe neasteptate, avem esecuri si ne dam seama ca exista oameni mult mai buni decat noi si ca avem competitie.

In acest caz, ne orientam spre scopuri mult mai nobile in viata si care stau la baza tuturor aptitudinilor noastre precum: spiritualitatea, nobletea sufleteasca, idealuri inalte, altruism, etc.

Trecem intr-un plan evolutiv superior daca facem numai si numai Voia Divina.

Tot ceea ce se intampla cu un om este doar pentru a-i intari Iubirea sa fata de Dumnezeu.

Cand v-a intelege acest lucru, omului i se va da numai ceea ce ii trebuie ca sa fie fericit.

Omul nu are dreptul sa spuna ca e vinovat; el doar greseste cand are o viziune incorecta asupra lumii, asupra caracterului sau, cand este ignorant sau are o atitudine gresita fata de informatiile primite.

Daca omul evolueaza, isi schimba constiinta, devine lucid iar totul incepe sa prinda contur in mintea lui.

Nu va mai avea o viziune deformata asupra lumii si asupra sa, va lua atitudine si va incepe ” munca ” cu sine insusi.

Aceasta munca va determina o schimbare radicala a caracterului si destinului sau.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *