Sminteala vremurilor

Sminteala vremurilor

Mar 04
Apreciaza postarea si da mai departe...

De la inceputul Pamantului au existat sminteli ale oamenilor care au fost sanctionate de Legile Divine.

Am auzit despre disparitia continentelor Atlantida si Lemuria, prin scufundare, din cauza cutremurilor puternice si a valurilor uriase ce au patruns pana in mijlocul lor. Majoritatea oamenilor si-au gasit atunci sfarsitul, foarte putini reusind sa scape de destinul necrutator.

Edgar Cayce, prin intermediul clarviziunii sale, a oferit informatii care s-au dovedit ulterior extrem de exacte despre disparitia acestor continente.

Aceste civilizatii vechi din Atlantida si Lemuria erau foarte avansate din punct de vedere tehnologic. Foloseau aparate de zbor performante, energie laser, energie atomica, dar si puterea generata de cristale uriase.

Insa, aceste energii au fost folosite in scopuri razboinice, ceea ce a dus la disparitia civilizatiei lor, in jurul anului 10.500 I.hr.

Astfel, stiinta a fost inteleasa gresit si folosita in contradictie cu Legile spirituale.

De asemenea, stim cu totii ce s-a intamplat cu Sodoma si Gomora si despre potopul biblic. Acestea au fost alte doua evenimente reale, care amintesc de stadiul avansat de sminteala in care se aflau oamenii acelor vremuri.

Intr-un final, deducem ca totul are o limita, iar dupa fapta vine intotdeauna si o “rasplata”. Legile Divine nu pot fi incalcate la infinit. Intr-un final, totul se plateste.

Si acum, ca si atunci, raul cu fortele sale demonice se afla la conducerea acestei lumi. Problemele lumii acesteia sunt intretinute si amplificate in mod intentionat.

In societatea mileniului 3, negrul devine alb, intunericul devine lumina, raul devine bine, iar ceea ce este gresit este considerat corect.

Un aspect definitoriu al epocii in care traim este: INVERSAREA VALORILOR.

In aceste conditii, oamenii zilelor noastre au TREI optiuni:

-fie sunt resemnati si primesc tot ceea ce vine spre ei (sub toate aspectele), in sensul ca se aliniaza vremurilor acestea, neopunandu-se in nici un fel ( “se dau dupa situatie”);

-fie se opun anumitor reguli si principii, care contravin Legii Iubirii si armoniei, adevarului si echitatii morale si spirituale, folosind discernamantul spiritual si constiinta;

-fie sunt neutri, sau mai bine zis sunt prezenti cumva in ambele tabere, dupa cum bate vantul, ceea ce este total neindicat, caci acest fariseism al lor incalca Legile morale si spirituale.

In Biblie se spune clar ca nu trebuie sa slujesti la doi stapani ( Bine si Rau/Dumnezeu sau Mamona), iar raspunsul tau trebuie sa fie ori un DA! hotarat, ori un Nu! hotarat asupra unor stari de lucruri.

Nu poti fi neutru sau nehotarat pe vecie! Ori esti de partea Binelui ori esti de partea Raului, neinversate!

Oamenii au capacitatea de a discerne de partea cui sa fie, sunt inzestrati cu Vointa si Discernamant si deci au tot ce le trebuie ca sa hotarasca in dreptul lor ce sa faca cu viata lor si a semenilor care depind de ei.

Astazi multa lume este confuza in privinta binelui si a raului, caci nu mai stie sa le deosebeasca. Multi pierd calea dreapta si numai dupa moarte isi vor cunoaste cu adevarat locul ce le va fi rezervat conform faptelor si alegerilor lor.

Potrivit New Age nu exista Iad, caci Dumnezeu este Iubire. Si, daca este Iubire, nu se poate razbuna pe creatura Sa.

Nu Dumnezeu il condamna pe om, ci omul se condamna singur prin faptele si alegerile sale. Justitia Divina nu poate fi incalcata, chiar daca Dumnezeu este bun.

Daca aici jos, pe Pamant, exista un fel de justitie omeneasca, cu atat mai mult exista Justitie si in Ceruri.

Va dau un exemplu concret cu ce i s-a intamplat unei cunostinte, care a avut posibilitatea sa constientizeze ce este Iadul prin doua vise pe care le-a avut, la distanta de 3 zile unul de celalalt.

Faptul ca au fost la 3 zile unul de altul, l-a determinat sa inteleaga ca acele 2 vise sunt legate intre ele si prin ambele i s-au transmis acelasi mesaj.

Ambele vise au fost ca urmare a unor fapte urate savarsite de aceasta cunostinta, prima fapta in copilarie, a doua fapta acum vreo 7 ani.

In vis a trait un puternic sentiment de rusine, ca “rasplata” a sentimentului de rusine pe care el l-a provocat aidoma in trecut, in copilarie, unei alte persoane.

El considera ca prin aceste trairi urate din vis i s-a revelat chiar Iadul, ca plata pentru faptele urate provocate, cu stiinta sau fara stiinta, de-a lungul vietii lui.

Deducem de aici ca, in functie de gravitatea faptelor savarsite, Iadul reprezinta trairi, dureri si suferinte (intrucat toate simturile se pastreaza asa cum au fost pe Pamant), in aceleasi intensitati cu cele pe care le-a provocat omul in timpul vietii sale altor fiinte umane, animale, plante, Creatiei in general.

Asta nu inseamna ca toti oamenii ajung in Iad, ci doar aceia care au ales deliberat sa savarseasca fapte reprobabile, datorita pastrarii raului in ei insisi, smintindu-se si la randul lor smintind pe altii, fara sa se caiasca de faptele lor.

Sunt mai multe cauze care conduc la caderea si lipsa de veghere a oamenilor:

1.Robotizarea omului de catre el insusi

Timpul majoritatii oamenilor este ocupat cu supravietuirea si cu lucrurile materiale.

Daca omul munceste prea mult sau daca este preocupat sa stranga lucruri fiind stapanit de un materialism excesiv, poate functiona asemeni unui robot sau asemeni unei masini de facut bani sau lucruri. In aceste conditii, obosit si stresat, uita de sine, de familie, de parinti, de prieteni, chiar de proprii copii.

Fiind acaparat de lumea lucrurilor de facut, devine stapanit de ele. Isi uita esenta si nu mai pastreaza in el nici o doza de spiritualitate.

Lucrurile sunt un fel de idoli la care se inchina societatea actuala. Oamenii alearga dupa confort, dar uita sa traiasca in pace, echilibru si iubire cu alti semeni ai lor si cu ei insisi.

Dimpotriva, belsugul, comfortul exagerat izoleaza si conduce la separare, oamenii departajandu-se in functie de statut si pozitie sociala.

Pentru ca isi ocupa timpul cu lucruri materiale sau muncind exagerat, omul uita ca are nevoie si de hrana spirituala.

2.Narcisism si hedonism

In timpurile acestea, omul se ingrijeste mai mult de trup, decat de sufletul sau spiritul sau. De multe ori in goana lui prin viata, nici nu constientizeaza ca e mai mult decat trup.

De multe ori devine narcisist si se iubeste pe sine si corpul sau. Auzim la stirile TV despre persoane, sa le zicem vedete, care petrec ore intregi in sala de sport ca sa isi tonifieze muschii, coapsele, sau sa aiba un “dos” bine lucrat, doar ca sa se remarce prin frumusete si senzualitate in fata altor”vedete” sau fani.

Insa, nu doar vedetele cad in pacatul hedonismului, ci tot omul de rand. Facebookul este plin de selfiuri si de postari cu poze provenite chiar din intimitatea casei lui.

3.Folosirea exagerata a noilor tehnologii, indeosebi a calculatoarelor si telefonului mobil.

Omul modern pierde ore intregi in fata calculatorului, internetului si a telefonului mobil. Mai nou, sunt creati roboti care vor concura cu omul.

In viitorul apropiat nu se va mai sti care este robot adevarat si care este om.

Modelul omului modern este cel cu smartphone-ul in mana, cel cu privirea in tableta sau laptop sau cu castile pe urechi; aceste instrumente dau aceleasi simptome si anume dezinteres fata de tot ce este in jur, dependenta de lucruri, izolare de oameni, de alte fiinte si de natura, dezinteres total pentru spiritualitate.

Desi Dumnezeu ne-a facut liberi, robotizarea omului va duce la o noua forma de sclavagism, datorita dependentelor si impatimirii noastre fata de lucruri.

4.Stapanit de patimi

Cum sa mai fie un astfel de om preocupat sa se dezvolte personal si spiritual daca este stapanit de patimi si care din cauza aceasta nu mai vede nimic in jurul sau?

Practic acest om nu mai traieste, nu se mai bucura de viata, nu mai zambeste, nu mai iubeste, nu mai socializeaza, este doar el si patima lui. Atat. Demonul l-a luat in primire prin patima de care nu mai poate sa scape. Este “mort”, desi inca mai traieste in trup.

Si multi nu sunt in stare sa constientizeze aceasta.

5.Violenta exacerbata

Din cauza frustrarilor acumulate, oamenii fara Dumnezeu isi manifesta agresivitatea fata de alte fiinte lipsite de putere din jurul lor. Nu de putine ori, am auzit de romani care au omorat sau au produs suferinta unor biete animale, pasari, altor oameni, naturii inconjuratoare samd.

Este un fel de disperare mocnita care ascunde sentimente de suferinta interioara intensa si constituie masca depresiei. Astfel de oameni sunt distrusi in interior, goi si goliti de orice sentimente nobile si de sens.

Acest tip de comportament nu poate fi tratat decat cu iubire si afectiune. Este ca un strigat de ajutor al unei persoane care nu se mai simte iubit de oameni si de Dumnezeu.

6.Religia mascata

Religia este necesara ca sa impuna oamenilor un comportament moral. Insa, traim intr-o lume pluralista, atat din punct de vedere cultural cat si religios.

Au aparut atatea secte si religii, iar oamenii pot fi smintiti, fiind incapabili sa mai recunoasca dreapta credinta.

Nu mai exista interes nici din partea statului si nici din partea bisericii ca sa impuna oamenilor un comportament moral.

Oamenii sunt lasati sa se comporte dupa bunul lor plac. Nici parintii nu se mai ostenesc sa le transmita copiilor principii si invataturi spirituale, care ar putea sa-i ajute mai tarziu in viata ca sa se orienteze din punct de vedere moral si spiritual.

Intr-o lume tot mai secularizata ca cea de azi, au cam disparut virtutile si oamenii virtuosi, oameni cu o credinta identitara puternica.

Slujbele din biserici, cultele in ansamblul sau, sunt rutinate, repetitive, uneori plicitsitoare si nu mai ajung la sufletului omului crestin, asa cum ajungea odinioara.

Pe vremuri, oamenii de la sate se duceau la biserica de placere, erau uniti si se considerau o mare familie. Preotul satului era asemeni unui tatuc care se ingrijea de sufletele enoriasilor lui, cunoscandu-i pe fiecare in parte.

Preotii chiar erau considerati doctori de suflete. El aducea pacea in inima lor si randuiala morala in sanul micii sale comunitati.

Datorita slabirii fortei bisericii, au aparut religii, sau mai bine zis curente New Age, care nu fac altceva decat sa atraga cat mai multi adepti si sa ii intoarca pe oameni de la adevarata credinta.

Datorita acestui fapt se impune o reintoarcere in trecut, spre adevaratele valori religioase si morale uitate, dar atat de actuale si astazi.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *