Suplimente nutritive-ce sunt, ce fac si de ce nu mai putem trai fara ele

Suplimente nutritive-ce sunt, ce fac si de ce nu mai putem trai fara ele

Nov 25
Apreciaza postarea si da mai departe...

 

Suplimente nutritive-ce sunt, ce fac si de ce nu mai putem trai fara ele

Organismul are nevoie de nutrienti suficienti pentru a-si asigura supravietuirea si pentru ca omul sa isi poata indeplini sarcinile de zi cu zi.

Avem nevoie sa ne imbogatim dieta cu nutrienti esentiali precum vitaminele, sarurile minerale, acizii grasi esentiali, altele, care intaresc sistemul imunitar, produc regenerare celulara, combat excesul de radicali liberi ( cauzati de stresul oxidativ din viata de zi cu zi, de exercitiile fizice intense, poluare, contraceptive, etc).

Aceste suplimente sunt tot mai importante intrucat alimentele pe care le consumam contin doze din ce in ce mai mici de nutrienti, din varii motive, in special datorita saracirii solului prin agricultura intensiva, strangerea recoltelor inainte ca acestea sa fie pe deplin coapte, timpul indelungat de depozitare, procesele de fabricatie care distrug multi din nutrientii din alimente, alti factori precum genetica individuala.

De exemplu, astazi o simpla ROSIE, mai contine doar o cantitate infima de vitamine de cca 8% fata de timpurile de odinioara cand proportia de vitamine era peste 80%.

Date fiind conditiile de mai sus, este foarte greu sa mai consideram ca putem sa ne luam dozele necesare de vitamine, minerale, acizi grasi esentiali, etc numai din hrana de zi cu zi, pentru ca organismul, ca sa supravietuiasca fara boli si afectiuni, are nevoie de toata gama de nutrienti, pe care nu si le poate procura din alimente, ci mai mult din suplimentele nutritive.

Intr-un cuvant, necesitatile noastre de nutrienti sunt mai mari, iar necesitatile calorice sunt mai mici ( avem o viata mai sedentara ca oricand) si alimentele pe care le ingeram au din ce in ce mai putini nutrienti, ceea ce explica existenta atator studii epidemiologice care stabilesc legatura intre carentele de vitamine si minerale si diferitele patologii ( cancer, boli cardiovasculare, cataracte, osteoporoza, etc).

De aceea este necesar sa ne completam dieta cu suplimente care sa faca parte dintr-un plan personalizat.

Obiectivul suplimentelor nu este doar prevenirea unor boli, ci sa obtinem mai multa energie de la organismul nostru, sa ne prelungim viata si sa evitam multe din bolile cronice.

Va prezint un scurt rezumat cu cei mai deficitari nutrienti din dieta noastra.

Aceasta identificare este relativ usor de facut prin analize de sange sau biorezonanta.

1.VITAMINA D

O mare parte a populatiei prezinta niveluri scazute de vitamina D in sange, in special pe timpul iernii.Este foarte greu de mentinut niveluri bune pe timpul iernii doar prin alimentatie.

Importanta acestei vitamine pentru urmatoarele boli si afectiuni:

Pentru bolile autoimune-vitamina D reduce riscul de scleroza multipla.

Pentru cancer de colon- vitamina D reduce cancerul colo rectal.

Pentru cancer mamar-daca se mentin niveluri tot mai ridicate de vitamina D, se reduce mult riscul de cancer mamar si un risc mai mic al bolii Alzheimer.

In declin cognitiv-administrarea necorespunzatoare de vitamina D este asociata cu un declin mai mare al activitatii cognitive.

In boli cardiovasculare

Infarct miocardic-nivelurile scazute de vitamina D sunt asociate cu cresterea  riscului de infarct miocardic, in special la femei. La fel si un risc marit pentru boala cardiaca ischemica.

In diabetul de tip II-administrarea de 500unit/zi de vitamina D este asociata cu o reducere de 13% a riscului de diabet de tip II. Deficienta de vitamina D la adulti poate agrava boli precum osteoporoza, osteopenia, slabiciunea musculara, fracturile, cancerul, bolile autoimune si cardiovasculare.

De asemenea, aceasta vitamina poate reduce si riscul de diabet de tip I ( dependent de insulina).

2.VITAMINA K

Deficientele de aceasta vitamina, care pot fi rezultatul terapeuticii anti-coagulante, datorat polimorfismelor genetice sau unei administrari necorespunzatoare, contribuie la cresterea fragilitatii osoase si la sporirea calcifierii arteriale care duce la boala cardiovasculara.

3.MAGNEZIU

Suplimentele de magneziu pot ameliora sensibiltatea celulelor la insulina si pot contribui la reducerea riscului de diabet la persoanele cu exces de greutate; mai are importanta deosebita pentru zona cerebrala. Crescand concentratia de magneziu la creier, se imbunatatesc capacitatea de invatare si functiile de relationare cu memoria.

4.Omega 3/60

Acizii grasi Omega 3/60 se obtin din pestii grasi si sunt considerati esentiali pentru ca trebuie sa ii obtinem din dieta.

Sunt foarte importanti in special pentru zona cardiovasculara, in lupta impotriva inflamatiilor cronice, in graviditate si pentru copiii hiperactivi sau cu dificultati de concentrare, printre multe alte beneficii.

Dat fiind faptul ca azi o mare parte din pestii grasi ( exceptand sardinele) au un nivel foarte mare de contaminare cu metale grele si dioxine, este mai important ca in dieta noastra sa includem OMEGA 3/60 pure, obtinute prin distilare moleculara.

Omega 3 este esential si pentru mama si pentru dezvoltarea cerebrala a fatului.

Omega 3 este foarte bun pentru femeile la varsta a III-a pentru a le creste forta musculara.

Suplimentele de Omega 3 reduc nivelurile de trigliceride in sange si pot reduce riscul de boli cardiace.

Omega 3 are efecte benefice pe termen lung in tratarea obezitatii.

5.Zincul

Administrat in 24 h dupa aparitia simptomelor , reduce durata si gravitatea constipatiei la persoanele sanatoase.

Atunci cand se administreaza timp de cel putin 5 luni, reduce incidenta de raceala comuna, absenteismul scolar si prescriptia de antibiotice la copii.

6.Seleniul 

Suplimentarea cu Seleniu este foarte buna in cancerul de prostata.

Acestea sunt doar o parte din nutrientii de care organismul uman are nevoie.

Intr-o postare ulterioara revin cu o caracterizare a unor produse naturare, imbogatite cu vitamine, minerale, acizi grasi esentiali, plante,etc , cu doze specifice, si efectele lor benefice asupra diferitelor boli si afectiuni.

Aceste produse si caracterizarea lor sunt postate pe site-ul www.eusuntdivin.ro la sectiunea Sanatate/ Produse naturale.

 

Produsele le puteti comanda pe siteul: www.coralorder.com

Va puteti inscrie on line si puteti comanda orice supliment nutritiv doriti prin telefon sau on line ( se trimit prin curier ) cu mentiunea ca la sectiunea Sponsor sa treceti Id: 3301782.

 

www.eusuntdivin.ro-sectiunea Sanatate

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *