Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/modules/aioseop_opengraph.php on line 825
Trainer de dezvoltare personala? Menire sau pur si simplu la moda? | EU SUNT DIVIN
Trainer de dezvoltare personala? Menire sau pur si simplu la moda?

Trainer de dezvoltare personala? Menire sau pur si simplu la moda?

Jan 09
Apreciaza postarea si da mai departe...

Am intitulat acest articol in acest fel pentru ca eu consider ca spun un mare adevar!

Sunt foarte multi care imbratiseaza acest domeniu al dezvoltarii personale, cu sau fara cunostinte elevate, dar se numesc foarte pompos TRAINERI SAU COACH SAU ANTRENORI DE VIATA, NLP, etc si spun ei ca pot schimba vieti din temelii.
Totodata librariile abunda de asa zisa ” literatura motivationala” de diversi autori, majoritatea americani, care practic folosesc idei si ofera solutii asemanatoare, mai precis variatiuni pe aceeasi tema.

Si la noi in tara au aparut astfel de autori si ” traineri” motivationali, care in general au cam acelasi fel de discurs: despre gandire pozitiva, atitudine pozitiva, actiune, motivatie, disciplina, bani multi, minimum de efort cu efect maxim, legea atractiei, legea cauza efect, daruind vei dobandi, fi propriul stapan,samd si lista poate continua.

Acum de la nivelul meu de constiinta constat ca sunt doar niste cuvinte mari, seci, spuse
la seminarii sau conferinte de gen de catre “traineri” mai mult sau mai putin “motivati” sa faca gestul suprem de a schimba vietile romanilor in bine, de a trezi constiinta acestora si indirect de a schimba felul lor de vietuire in toate domenile de activitate: in societate, economie, invatamant, sanatate, politica,etc.

Am intrat in al 25-lea an de la revolutia din 1989, de la asa zisa libertate in democratie, iar oamenii ( cu toata oferta motivationala de pe piata si de psihologie) nu s-au schimbat deloc; ba mai rau, ca cei mai multi continua sa fie adanciti in saracie, ignoranta si analfabetizare, stari depresive, uneori chiar de suicid, dedati la fapte reprobabile in societate sau cu apropiatii lor, oameni profund lipsiti de constiinta fata de aproapele lor, prea egoisti si prea preocupati de ce se intampla in ograda lor ca sa mai vada si sa mai fie preocupati de starea generala din tara.

Ce e foarte ingrijorator este faptul ca oamenii continua sa se uite la emisiuni de televiziune care nu aduc nici un fel de aport educational, cu nici un fel de modele veritabile de oameni si destine reusite, ci din contra sunt atrasi in emisiuni gen pamflet sau tabloid in care anumite asa zis “vedete de carton” sunt luate la “disecat” si pe o parte si pe alta, lor insele facundu-le placere sa se vorbeasca despre ele, indiferent ce, dar numai sa se vorbeasca cumva.

Asadar, ce facem cu acest domeniu al dezvoltarii personale, pe care eu il vad aparut deja intr-o mare amploare, cu multi specialisti din diverse domenii, public speakeri care fac aceasta activitate doar ca o simpla “meserie” nu si ca o menire sau pentru pasiunea de a “creste si indruma oameni” in adevaratul sens al cuvantului?
Atunci la ce bun atata informatie motivationala daca nimic nu se schimba?

Din toti acesti specialisti si speakeri motivationali trebuie sa ramana cei adevarati, profund interesati de oameni si care sunt chemati sa faca aceasta activitate ele fiind adevarate exemple prin propria lor viata si adevarati lideri.

Si apoi, un profesionist adevarat din domeniul dezvoltarii personale e cu adevarat satisfacut, doar daca are CAPACITATEA SA SCHIMBE VIETI DIN TEMELII si sa aiba cunostinta de acestea.
Altfel e doar un simplu vorbitor caruia ii place sa se auda.

Am constatat, ca te schimba cu adevarat, doar acei oameni care in fata audientei ADUC EMOTIE, PATRUND LA NIVELUL SUFLETULUI auditorului sau TRAIESC CU INTENSITATE ceea ce spun si SUNT MODELE DEMNE DE URMAT intrucat pot demonstra aceasta prin insasi viata lor.

Pentru ca am vorbit de Emotie pana la nivelul sufletului, unde este Dumnezeu in aceasta ecuatie?

Am vazut de curand un material despre un australian pe nume Nick Vujicic, un om care s-a nascut fara maini si fara picioare, avand doar, nici nu stiu cum sa ii spun, o forma de copan cu un deget mai proeminent de care se foloseste la scris, la mers, sau alte mici activitati si care nu s-a dat batut in fata sortii si a ajuns un speaker motivational credibil si demn de ascultat prin exemplul sau de curaj, vointa si crednta.
Cautati materiale pe youtube cu el si va veti convinge ca el intrece prin prezenta si viata lui orice speaker motivational cunoscut vreodata.

De puterea si exemplul lui este nevoie pentru o schimbare RADICALA in randul copiilor, adolescentilor, tinerilor si adultilor.
Altfel, la ce bun atata informatie motivationala?
Citesti sau o asculti si apoi viata continua in acelasi fel, pentru ca impactul nu s-a produs cu adevarat in strafundul inimii tale. Suntem fiinte emotionale si nu ne pot convinge doar discutiile filozofice sau rationale; SUNTEM SPIRIT, SUFLET si doar la urma mintea/corpul nostru.

www.eusuntdivin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *