Unde iti vei petrece vesnicia?

Unde iti vei petrece vesnicia?

Feb 02
Apreciaza postarea si da mai departe...

Unde iti vei petrece vesnicia?

Am decis să scriu acest articol pentru că fenomenul dezvoltării personale ia amploare şi totuşi situaţia este îngrijorătoare.

De ce spun asta? Pentru că “dezvoltarea personală” este înţeleasă limitativ, în genul filmului ” The Secret” sau în felul cum este redată actualmente în majoritatea scrierilor cu profil motivaţional.

Atât filmul, cât şi cărţile, ne învaţă lucruri bune, despre:

-cum să devenim prosperi materializând prosperitatea mai întâi în minte, prin scop, motivare, concentrare, vizualizare;

-cum să avem o sănătate mai bună renunţând la mâncarea de tip fast food, practicând exerciţii fizice sau adoptând o alimentaţie echilibrată pentru a avea un corp suplu şi o postură excelentă, pentru a face o bună impresie şi a dobândi simpatia oamenilor;

-cum să renunţăm la victimizare, prin eliminarea programelor la care am fost expuşi zeci de ani şi a convingerilor limitative;

-cum să reuşim în afaceri şi în carieră, pentru a ajunge, de ce nu,  chiar multi milionari, în timp ce acumulăm bogăţii (case, maşini de lux, yahturi, bijuterii, haine de lux sau alte articole de acest gen) şi ne petrecem vacanţele în cele mai frumoase locuri exotice;

– cum să avem relaţii armonioase cu alţi oameni, căutând, în special, compania celor pozitivi şi eliminând pe cât posibil compania celor negativi;

-cum să ne instruim continuu, devenind ” gestionari” de informaţii, prin care căpătăm cunoştinţe noi despre cum să ne amplificăm afacerea, veniturile, prestigiul, amplificând “amplificarea” ( adică ce să facem ca să accesăm realmente, la modul serios, acumularea de mai multă bogăţie).

-cum să aplicăm legile universale care guvernează prosperitatea după care să trăim, pentru a materializa şi mai multă abundenţă.

Cred că am sintetizat destul ca să înţelegeţi care sunt temele abordate în domeniul actual al dezvoltării personale.  Sunt lucruri bune, pentru că nu există nici o persoană în  deplinătatea facultăţilor mintale care să îşi dorească exact contrariul la cele menţionate  mai sus.

Dacă presupunem că îndeplinim în viaţă toate aceste deziderate rezultă că vom avea O VIAŢĂ SUPER, NU-I AŞA?

În condiţiile date, putem trăi după bunul plac în orice loc al planetei , oriunde, oricât, cu oricine dorim. Putem spune că de la momentul A al vieţii, când am reuşit să împlinim toate acestea şi până la momentul B de final, am trăit tot ce se putea trăi şi în condiţiile cele mai perfecte de trai.

Acum apare momentul de îngrijorare.

CE URMEAZĂ DUPĂ CE AM TRĂIT ÎN ACEASTĂ VIAŢĂ, ÎN ACEASTĂ LUME CU TOATE ACESTE BOGĂŢII?

ACOLO UNDE MERG, MAI POT SĂ CONTROLEZ LUCRURILE AŞA CUM AM FĂCUT AICI?

MAI POT SĂ AM PARTE DE STANDARDUL DE VIAŢĂ PE CARE L-AM DOBÂNDIT AICI CU EFORTURI MARI?

De fapt, apare un mare gol, o pauză adâncă, pentru că ţi s-a oferit în viaţă şansa să cunoşti mai multe despre tine, Tu cel adevărat, în timp ce erai preocupat cum să faci mai mulţi bani, cum să ai succes în carieră şi în afaceri, cum să îţi sporeşti vânzările, cum să cucereşti lumea şi să dobândeşti prestigiul cuvenit, pentru un foarte scurt timp.

Aici e marea capacană ! Ne consumăm timpul preţios al vieţii noastre efemere în sensul lucrurilor mai sus amintite, bune de altfel şi ele, doar până la un punct; aceste dorinţe sunt specifice LUMII de aici , care te îmbie cu tot ce poate ca să te sustragă de la adevăratele comori pe care ar trebui să le dobândeşti pentru a-ţi putea trăi VEŞNICIA, dincolo de această lume pieritoare.

De fapt, Raiul tău începe de aici! Sau, putem spune şi invers: Iadul tău începe de aici!

Viaţa ta se continuă mai departe în funcţie de alegerile pe care le faci şi în funcţie de ceea ce semeni .

Dacă faci toate lucrurile pentru a trăi o viaţă mai bună doar în conformitate cu standardele acestei lumi şi nu în ceea ce priveşte standardele VEŞNICIEI TALE, la ce îţi folosesc toate acestea?

A te dezvolta înseamnă a evolua, a fi într-un progres continuu, a te cunoaşte pe tine însuţi ca fiinţa eternă care eşti şi care ai venit în această viaţă având un scop sau o menire spirituală.

Ai venit să te cunoşti pe tine şi pe Dumnezeu sursa ta orginară; ai venit să te cunoşti pe tine ca parte integrantă din TOT CEEA CE EXISTĂ; ai venit să te cunoşti şi să trăieşti în armonie cu tine, cu natura şi ceilalţi oameni; ai venit să cunoşti adevăratele învăţături şi legi spirituale ale lui Dumnezeu şi să strângi în inima ta adevăratele comori care pot să te conducă spre veşnicie.

Dacă nu ai evoluat astfel, înseamnă că viaţa se termină odată cu această lume şi lucrurile ei pieritoare.  Adevărata dezvoltare personală este să te cunoşti pe tine trecând peste barierele acestei lumi trecătoare. La tot pasul ai de trecut peste “capcanele “ei nevăzute, subtile.

În ţările bogate ale lumii, oamenii ( cei mai mulţi dintre ei), au un trai îmbelsugat, pentru că s-au ocupat şi se ocupă să trăiască potrivit standardelor acestei lumi. Ei nu se cunosc pe ei, cei adevăraţi şi nici nu îşi pun problema veşniciei, atâta timp, cât au bani mulţi în bancă, maşini, o casă, sau mai multe, alte posesii. Sunt ca nişte roboţi care trăiesc doar satisfăcându-şi propriul lor ego. Mai mult nici nu îi înteresează. Pentru că nu se cunosc pe ei, pot fi cu uşurinţă manipulaţi din exterior: de societate sau de ceilalţi oameni.

În aceste ţări, majoritatea oamenilor l-au exclus pe Dumnezeu şi chiar dacă au bogăţii materiale, starea lor morală şi interioară este critică.

Să nu fim asemeni lor. Majoritatea speakerilor vin din lumea bogată ca să ne înveţe despre cum să dobândim bogăţia materială temporară a lumii acesteia, sporindu-ne Ego-ul.

Este bine să facem o selecţie clară a speakerilor şi în acest domeniu, altfel vom deveni o ţară de oameni aşa zis bogaţi material, dar rataţi spiritual, ratând esenţa vieţii şi menirea noastră cea adevărată.

În Biblie se spune clar: nu poţi sluji la doi stăpâni în acelaşi timp, adică Lumii ( Mamona-Banul) sau lui Dumnezeu! Trebuie sa faci în cele din urmă o alegere care va fi crucială pentru tine.  Spre veşnicie sau non veşnicie? Deci? Unde îţi vei petrece veşnicia?

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *