“Va veni vremea cand vor dori sa se intoarca in tara si nu vor mai putea!”Pr.Arsenie Boca

“Va veni vremea cand vor dori sa se intoarca in tara si nu vor mai putea!”Pr.Arsenie Boca

Nov 02
Apreciaza postarea si da mai departe...

Spiritualitatea ortodoxă română are o mare bogăţie duhovnicească, deoarece oferă un sens precis existenţei omului, de a se afla în permanenţă într-un dialog de iubire cu Dumnezeu şi aproapele său în baza virtuţilor creştine.

De când există viaţă pe Pământ şi mai cu seamă de la căderea din Raiul Ceresc, este dovedit faptul că oamenilor fireşti în majoritatea lor covârşitoare le este foarte greu (chiar imposibil) să dobândească cele 7 virtuţi creştine -curăţenia interioară, cumpătarea, milostenia, hărnicia, răbdarea, bunătatea, modestia (smerenia), atâta timp cât nu îl au pe Dumnezeu în inima lor şi nu sunt conectaţi la Divin 24 de ore din 24.

Aş mai adăuga la acestea şi alte virtuţi (care decurg din cele 7) Iubirea faţă de sine, de ţară şi de semeni, Cinstea, Respectul, Curajul, Integritatea şi verticalitatea omului în orice împrejurare.

Oamenii deconectaţi de la Divinitate sunt preocupaţi cu slava deşartă, adică sunt în căutarea slavei omeneşti, a renumelui sau prestigiului lumesc, mândriei de sine, a iubirii pentru haine frumoase şi bogăţii materiale, confort în case şi maşini luxoase, dau atenţie excesivă frumuseţii propriului chip şi corp, au tupeu şi neobrăzare şi sfidează tot ce e moral şi de bun simţ, au patimi şi reacţii nefireşti, agresivitate, transformă binele în rău, minciuna în adevăr şi întunericul în lumină.

Deconectaţii de la sursa divină au o gândire deşartă şi pervertită. Nu văd limpede, nu gândesc limpede, nu discern corect lucrurile, nu sunt buni observatori ai vremurilor anarhice pe care le trăim, nu acţionează corect ci doar reacţionează căutând doar vinovaţi în exteriorul lor, nu au principii sănătoase de viaţă, cu alte cuvinte nu ei au frâiele vieţii lor în mâini ci alţii.

În contextul actual când nimic nu mai funcţionează bine, mulţi aleg să îşi ia efectiv “lumea în cap” la propriu şi preferă să dea bir cu fugiţii decât să caute rezolvări la propriile probleme şi să întrevadă soluţii în ţara lor.

A stat, oare, cineva, să se întrebe de ce noi o ţară creştină, ortodoxă, avem anarhie în ţară în toate structurile societăţii şi în toate componentele vieţii?

Pentru că  noi, ca şi comunitate de oameni, luând fiecare individ în parte, ne-am pierdut credinţa, umanitatea, simţul moral sau bunul simţ, am devenit comozi şi toleranţi la rău, nu am smuls când a trebuit răul din rădăcină, am acceptat toate mizeriile Occidentului sub toate formele (obiceiuri, cultură, sărbători păgâne, produse toxice, maşini poluante, libertinaj în toate formele oribile,etc), chiar le-am înglobat în cultura noastră şi aproape că valorile noastre nu se mai văd pentru că au fost anihilate de tot acest GUNOI AL VESTULUI, după care mulţi tânjesc foarte mult.

Populaţia României se reduce considerabil pentru că majoritatea românilor care pleacă din ţară nu judecă cu inima, ci cu mintea lor pervertită.

Suntem în secolul 21, care chipurile ar trebui să fie un secol al trezirii şi al evoluţiei omului din punct de vedere spiritual, iar omul firesc din acest secol nu a evoluat deloc, ci a rămas tot la nivelul cel mai de jos al piramidei lui Maslow, adică cel al nevoilor fiziologice (hrană, locuinţă, transport-maşină) care au legătură cu supravieţuirea, nedeosebindu-se în nici un fel de omul preistoric, care trăia în peşteri şi care era interesat de aceleaşi lucruri.

Noi, cei care trăim aceste timpuri, ar fi trebuit să ne poziţionăm la al cincilea nivel al piramidei lui Maslow, care este destinat dezvoltării personale, spirituale şi autorealizării, al cunoaşterii de sine, a cunoaşterii esenţei noastre, a misiunii noastre ca răspuns la căutările noastre interioare.

Dar ce face majoritatea? Alege să se vândă ieftin în cele mai josnice meserii, ca o marfă în ţările “aşa zis dezvoltate” pentru dobândire de lucruri materiale şi îşi consumă viaţa spetindu-se muncind pentru alţii până la epuizare pentru nişte bani (care oricât de mulţi ar fi în comparaţie cu ce ar câştiga în ţară tot nu le sunt de ajuns) sau lucruri, înfruntând ironiile şi dezgustul străinilor, după care îşi distrug propria sănătate, iar avere tot nu au făcut, sau dacă au făcut, bucurie sufletească tot nu au, căci sufletul lor este gol, printre străini, dar cu lucruri materiale, care pentru suflet sau în faţa lui Dumnezeu nu au nici o valoare.

În acest context, profeţia părintelui Arsenie Boca, care este un mare duhovnic român, iluminat al vremurilor noastre şi sfânt, se adevereşte pe zi ce trece, iar românii stau impasibili şi în continuare iau cu asalt porţile Occidentului (Anglia, Germania, Franţa, Italia, Canada, America de nord îndeosebi);ei judecă în continuare lucrurile doar în termeni de bani şi de supraviţuire, în loc să ia aminte la profeţiile sfinţilor părinţi, ca reprezentanţii Divinităţii pe Pământ, fără să vadă lucrurile ÎNTR-O IMAGINE DE ANSAMBLU MAI MARE, GLOBAL SI GENERALIZAT, având la bază tot ce începe să se petreacă negativ în lume, în Europa, America şi pe tot Pământul (tensiuni politice, conflicte armate, migraţii străine, crize economice şi de tot felul, ameninţări între state cu război sau înarmări, etc).

Şi totuşi românii stau liniştiţi, îşi duc viaţa zilnică în stilul firesc, alergând într-o parte şi în alta, preocupaţi de grijile cotidiene legate de supravieţuire, aşteptând să le treacă viaţa în zona lor de confort, în letargie, totul reducându-se la A AVEA şi A FACE.

Deşi suntem o ţară eminamente ortodoxă, românii nu au înţeles că logica lui Dumnezeu diferă de logica noastră umană, limitată.

Oricând situaţia se poate răsturna: Marele să devină Mic, Micul să devină Mare; Dominantul să devină Dominat; Slabul să devină puternic, iar puternicul să fie slab.

Deocamdată suntem o ţară prăduită din toate părţile de mai marii lumii din ţările “aşa zis dezvoltate”. De ce îngăduie Dumnezeu acest lucru? Pentru că ne-am pierdut credinţa, contactul cu Dumnezeu în rugăciune şi ne-am îndeletnicit de 30 de ani numai cu lucruri stricăcioase şi pieritoare.

E momentul să ne revenim în fire şi să dobândim cele 7 virtuţi creştine fiecare în parte, iar ţara îşi va reveni, căci vom fi ajutaţi de Divinitate şi de sfinţi.

În istorie, putem observa că ţările fără credinţă, aşa zis dezvoltate, au fost scăzute în puterea lor datorită forţelor de echilibrare cereşti: Orice agresiune făcută de o ţară sau de un popor altui popor mai slab va fi taxată de Dumnezeu potrivit legii Bumerangului. Răul pricinuit se va întoarce împotriva celui care l-a emis înzecit.

Cu siguranţă, aşa se va petrece şi în aceste timpuri cu ţările dominante. Lucrurile acum par fără logică, dar ele vor avea logică la momentul potrivit. E imposibil ca cei puternici să nu se lupte între ei pentru putere. Istoria se repetă. Nu e nimic nou sub soare.

Şi atunci, voi cei plecaţi, de ce să nu vă întoarceţi în ţara voastră şi să munciţi pentru voi şi să propăşiţi România?

Faptul că v-aţi născut aici, înseamnă că AVEŢI CEVA DE FĂCUT AICI. MISIUNEA VOASTRĂ ESTE AICI, NU ÎN ALTĂ PARTE.

Dacă Divinitatea ar fi considerat că misiunea voastră şi evoluţia voastră ar fi fost bine să se împlinească în Spania, sau Italia, Franţa, Anglia sau America, atunci, cu siguranţă, la momentul venirii voastre în această lume, v-ar fi hărăzit nişte părinţi spanioli, italieni, francezi, englezi sau americani.

Dar nu, voia lui Dumezeu este ROMÂNIA, iar legătura voastră cu acest Pământ şi cu această ţară este foarte puternică.

Dacă faceţi altfel, sufletul vostru nu ar putea fi împăcat, în ciuda tuturor realizărilor voastre materiale pe alte meleaguri. Aşa că, veniţi acasă, căci aparţineţi acestor meleaguri şi nicăieri nu e mai dulce traiul ca ACASĂ.

Aţi acumulat experienţe şi v-aţi călit, acum vă puteţi folosi de toată cunoşterea voastră pentru a reaşeza Romania drept locul preferat în inima voastră.

Acum în ultimul ceas să ne punem întrebări ca să căpătăm răspunsuri: Cine suntem ? De unde venim? Încotro mergem? De ce m-am născut în România? Ce misiune am eu în această ţară? Care sunt talentele şi abilităţile mele din naştere? Cum pot să ajut pe ceilalţi oameni dezinteresat,sau mediul ori animăluţele?

Să luăm aminte la profeţia părintelui Arsenie Boca şi să ne repliem cât mai este timp:

“Măi să ştiţi că mulţi vor pleca din ţară, dar puţini se vor întoarce. Va veni vremea când ar dori să se întoarcă şi n-or mai putea, căci România va fi înconjurată de flăcări!”

G.S.

www.eusuntdivin.ro

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *