Viata noastra condusa de legi spirituale

Viata noastra condusa de legi spirituale

Oct 30
Apreciaza postarea si da mai departe...

Viata noastra este guvernata de legi spirituale, aceleasi legi care guverneaza sistemul nostru planetar sau alte formatiuni stelare sau astrale.

Daca ne-am propune sa cunoastem si sa descifram aceste legi, ne-ar fi tot mai simplu sa ne intelegem destinul.

Daca intreg Cosmosul are legi, atunci si universul material functioneaza pe baza acelorasi legi.

Deci punctul lor comun sunt LEGILE!

Legile aduc ORDINE SI DISCIPLINA in universul spiritual si sunt menite sa aduca aceeasi ORDINE SI DISCIPLINA  in universul material.

Peste tot in universul imaterial domneste armonia.

Inseamna ca si in fiinta umana, in corpul, mintea si sufletul acesteia trebuie sa existe aceasta armonie.

Este necesar ca omul sa evolueze mereu, cunoscand legile care il determina sa se dezvolte continuu, transformandu-si mintea si constiinta.

Prin trairile sale omul isi influenteaza corpul si implicit viitorul cat si pe cel al urmasilor sai.

Suntem alcatuiti dintr-un sistem informational energetic din care doar cateva procente inseamna corpul fizic, restul de 95-98% fiind straturile subconstientului.

Prima lege de care trebuie sa tinem cont este LEGEA EVOLUTIEI.

In universul spiritual totul este in miscare, in plina evolutie, toate formele de viata fiind inscrise pe o curba ascendenta in ceea ce priveste acumularea de energie.

In univers nu exista stagnare, ci doar ENERGIE IN MISCARE; nu exista involutie ci doar EVOLUTIE; nu e nimic descendent, ci ASCENDENT.

Din punct de vedere biologic, omul a ajuns la capatul evolutiei sale, intrucat structura organismului sau este complexa si echilibrata.

Daca a mai ramas ceva care sa evolueze, acesta este INTELECTUL, MENTALUL sau partea psiho-mentala.

El este menit sa ajunga o fiinta superiora, daca parcurge treptele mentalului, de la mentalul inferior si mediu la cel superior, cand va putea accesa 100% din puterile psiho-mentale ale creierului sau.

Faptul ca foarte putini oameni folosesc cel mult 5% – 10% din capacitatea psiho-mentala chiar si dupa ani buni (secole, milenii) de progres si evolutie, inseamna ca inca ne aflam intr-o perioada de stagnare din acest punct de vedere.

De ce suntem in stagnare? Pentru ca ne-am poticnit in Egoism si materialism; am persistat in necunoastere si ignoranta; nu am devenit adeptii unei gandiri ordonate si disciplinate; nu am gandit realist si lucid in abordarea problemei existentei unei lumi divine; nu am cautat si nu am privit “dincolo” de conditiile materiale; la cei multi “a crede” a insemnat doar “a presupune” si nu “increderea totala” care intrece stadiul de indoiala si de plasmuire.

Nu am dat importanta intuitiei noastre, care este o forma de manifestare a spiritului nostru si care vine din constiinta.

Ne-am lasat condusi de diferite dogme si idei pe care le-am acceptat intru totul, fara sa le fi analizat cu mintea si sufletul nostru.

Nu ne-am gandit la o DIVINITATE care actioneaza prin legi si nu am recunoscut ca toate fenomenele sunt practic conduse de legi si aceste fenomene se manifesta doar datorita legilor.

Ordinea si Legile au existat dintotdeauna. Prin activitate si disciplina, respectand legile, depunand efort si fara grave abateri de la acestea, puteam evolua catre stadiul de fiinte superioare.

Fiecare si-a creat propriul stadiu evolutiv, unii evoluand incet, putin cate putin, iar altii complacandu-se in inactivitate, care mai tarziu a dus la suferinta si pacate.

A doua lege care reise din cele scrise mai sus este LEGEA EFORTULUI SPIRITUAL.

Potrivit legii efortului nu este posibila evolutia mentalului de la sine! Accesul la mentalul superior necesita efort, stradanie asidua.

Asa cum spunea Hristos: “Imparatia cerurilor este a acelora care se straduiesc si numai cei ce depun efort ajung sa o cucereasca”; mai spunea in evanghelie, ca “Imparatia cerurilor este inlauntru vostru”.

Mentalul superior e in noi insine si trebuie sa il cultivam prin efort sau prin stradanie sistematica ca sa ajungem la el.

Pentru aceasta este necesara PURIFICAREA.

Purificarea-este prima sarcina care inseamna iesirea din starea de pacat ( stagnarea, lenea, inactivitatea mintii in sfera valorilor spirituale si preocuparea excesiva pentru lucrurile materiale, hrana, adapost, excesiva odihna si inactivitate).

Renuntarea la excesul de bunuri materiale, multumirea cu putin, cu strictul necesar intretinerii trupului, este conditia fundamentala ca orice pamantean sa traiasca in armonie cu cei din jur si de a nu ravni la bunurile altora.

Pacatul mai poate fi definit ca o stare de confuzie, de intuneric in care intra mintea si constiinta dupa ce un om a staruit intr-o greseala, repetand-o de nenumarate ori; mai inseamna abatere de la legile armoniei si ale bunei convietuiri sub toate formele. Starea de pacat este echivalenta cu starea de dezordine spirituala launtrica in care glasul constiintei nu mai poate fi auzit, intrucat omul nu mai este capabil sa deosebeasca binele de rau.

Sensul unei fiinte este sa sprijine si sa slujeasca pe cei care au nevoie de ajutor, pentru ca la randul lor si acestia sa se poata ridica pe o treapta superioara de evolutie; altfel spus, LEGEA IUBIRII PRIN EFORT SI MUNCA.

Cand te curatesti, urci treapta cu treapta spre cer. In acest sens, iti purifici gandurile, iti imbunatatesti relatiile cu semenii, scapi de invidie, egoism, orgoliu, dispret cat si de alte meschinarii care iti degradau candva sufletul.

LEGEA ECHILIBRULUI 

Atunci cand te mentii in echilibru nu esti nevoit sa oscilezi cand spre “mai mult” sau “mai putin”, nici spre foarte multa bogatie, nici spre saracie lucie. Stare de echilibru este cea mai potrivita pentru omul care vrea sa evolueze din punct de vedere spiritual.

LEGEA KARMEI-SAU  LEGEA CAUZA- EFECT

Un om cand se imbolnaveste grav sau are probleme mari in destinul sau, nu realizeaza in mod direct ca boala sa sau problemele sale au directa legatura cu gandurile, trairile si actiunile sale. Uita un adevar important : ca nu Dumnezeu il pedepseste, ci LEGEA DIVINA, care vine acum si “ii plateste” pentru faptul ca a fost incalcata.

Incalcarea legii se pedepseste intotdeauna, indiferent ca realizezi sau nu acest lucru.

De aceea, atunci cand ti se intampla ceva grav (o boala, sau o crunta suferinta) in primul rand este necesar sa faci o introspectie ca sa vezi ce rau a declansat aceea boala sau suferinta, iar in al doilea rand, sa schimbi complet comportamentul, gandurile sau trairile din vechea ta viata, incepand o viata noua.

Boala este mai degraba o avertizare ca te afli pe un drum gresit si ti se da acum posibilitatea sa schimbi ceva in tine, unindu-te cu Dumnezeu prin iubire.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *