Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/wwweusd/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/modules/aioseop_opengraph.php on line 825
Ziua mamelor | EU SUNT DIVIN
Ziua mamelor

Ziua mamelor

Mar 09
Apreciaza postarea si da mai departe...

Ziua mamelor

A fost 8 Martie, ziua dedicată mamelor. Când vorbeşti despre mama, e greu să nu izbucneşti în plâns, mai ales când ştii că nu mai este aproape de tine, ci într-o altă dimensiune.

Mama este fiinţa care ne este aproape încă din prima secundă a vieţii noastre. Suntem una cu ea, pentru că în pântecele ei, ne-am zămislit.

Ea este cea care ne iubeşte, ne creşte, ne alintă, ne dojeneşte, ne îndrumă primii paşi în viaţă.

De multe ori se întâmplă să nu aibă „şcoală”, poate nici cele 4 clase primare, dar are înţelepciunea şi înzestrarea dată de Dumnezeu de a-şi iubi şi ocroti copilul cu toată fiinţa ei, chiar dacă noi, atunci când suntem copii considerăm că prea exagerează cu iubirea şi ocrotirea ei desăvârşită şi ne cocoloşeşte.

Pentru orice copil, mama sa este ca o icoană sfântă, la care priveşti cu sfinţenie. Deşi nu este o femeie perfectă (doar Dumnezeu este perfect), având şi ea păcatele ei, nu putem trece cu vederea grija ce ne-o poartă atunci când, pentru binele nostru, îşi sacrifică propria viaţă şi nu trăieşte pentru a-şi aduce sieşi bucurie.

De multe ori, poate îi lipseşte iubirea, consideraţia şi ajutorul unui bărbat, poate o copleşesc grijile legate de existenţă şi supravieţuire, poate se luptă cu suferinţa, deznădejdea şi boala, poate mai poartă în suflet răni şi amintiri care vin dintr-un trecut dureros, poate poartă cu sine iubiri neîmpărtăşite, poate visul ei de a face ceea ce îi place în viaţă şi de a fi fericită s-a spulberat; toate acestea însă, nu au făcut-o să înceteze să se sacrifice de dragul şi pentru binele copilului (copiilor) săi.

Mama trebuie respectată şi adorată pentru că însăşi viaţa ei este dedicată copilului (copiilor), familiei, în general. Ea nu trăieşte pentru sine, ci prin familia ei: copiii, soţul şi părinţii săi.

A cincea poruncă a lui Dumnezeu este cu privire la cinstirea şi respectul pe care noi trebuie să îl acordăm părinţilor noştri, indiferent cum sunt aceştia; aminteşte-ţi de fiecare dată că nici ei nu sunt perfecţi, şi ei s-au luptat poate, în viaţa lor cu sărăcia, boala şi depresia, şi ei poate au trebuit să ia decizii uneori dureroase care i-au marcat pentru toată viaţa; şi ei se luptă să reziste în această lume dură şi neprietenoasă; la rândul lor n-au primit educaţie nici pe sfert pe cât am primit noi în zilele noastre.

„ Să cinsteşti pe tatăl tău şi pe mama ta”-este cea dintâi poruncă însoţită de o făgăduinţă-  ca să fii fericit şi să trăieşti multă vreme pe pământ. Şi voi, părinţilor, nu întărâtaţi pe copiii voştri, ci creşteţi-i, în mustrarea şi învăţătura Domnului.”( Efeseni 6:2-4)

Observăm din acest verset că, prima condiţie ca să fii fericit, este să îţi cinsteşti şi să îţi respecţi părinţii, aşa cum sunt ei, cu bune şi cu rele; sunt părinţii tăi, Dumnezeu ţi i-a dat ca o primă „autoritate” asupra ta, pe care trebuie să o respecţi. Nu poţi să fii fericit dacă nu împlineşti această poruncă divină.

Oricât de multe lucruri ai deţine pe acest pământ ( posesiuni, bani, orice), acestea nu pot suplini dragostea şi iubirea părinţilor pentru tine.

Între atitudinea noastră faţă de părinţii noştri şi o viaţă lungă este o legătură directă.

Peste cel care îşi respectă mama şi pe tatăl său, Dumnezeu revarsă nenumărate binecuvântări. Altfel, ce folos ai avea, dacă sufletul tău este greu împovărat şi nu poate fi cu nimic uşurat decât de iubirea părinţilor tăi pentru tine?

Să nu uităm nicicând, aşadar, că avem o datorie morală faţă de părinţii noştri şi în special faţă de mamele noastre cărora trebuie să le acordăm tot respectul, consideraţia şi iubirea de care suntem capabili.

Cu mama este începutul şi sfârşitul.Cand ai mama lângă tine, nu eşti niciodată singur.

Pur şi simplu, mângâierea şi încurajarea ei îţi sunt îndeajuns ca să te motiveze să mergi mai departe pe calea cea anevoioasă a vieţii.

O mamă care se implică total în viaţa copilului ei, îi este acestuia model de trăire şi decenţă morală, pentru care, copilul îi va fi recunoscător într-o zi.

Aşadar, nu lăsaţi copiii să fie crescuţi de societate (televizor, massmedia, anturaj, cunoştinţe, rude, prieteni, etc), fiţi voi primul exemplu al copilului vostru şi fiţi mândre de ce „ aţi semănat” ca şi valori în el. Binecuvântări tuturor mamelor care îşi cresc cu iubire, credinţă şi înţelepciune copiii.

G.S.

www.eusuntdivin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *