1.1.Fragment din cartea Banii in Ordinea Divina: Introducere

INTRODUCERE

Dintotdeauna mi-am dorit să am o concepție echilibrată despre bani și abundență. Tocmai de aceea, am citit foarte multe cărți pe această temă, dar nu pot spune că m-au ajutat să devin o persoană împlinită.

Mulți autori, care scriu despre cum să devenim bogaţi, sunt de părere că putem controla tot ce ni se întâmplă, dacă reuşim să ne controlăm mintea.

Mai spun că teama, care este soră cu îndoiala, este cel mai mare duşman al omului şi poate fi contracarată prin autosugestie. De asemenea, o altă însemnătate în obţinerea banilor o are focalizarea pe câştigul dorit, puterea dorinţei, starea de spirit şi natura convingerilor cele mai lăuntrice. Şi nu în cele din urmă, încrederea că vei putea obţine, rapid şi simplu, o anumită sumă de bani, este cheia care te conduce spre bogăţia mult visată. Şi apoi…aştepţi.

Aştepţi ca “viaţa” sau “Zeiţa Fortuna” să se milostivească de tine şi să răspundă favorabil cererilor tale.

Aceste aşteptări conduc la epuizare prin hiper concentrare şi focalizare, prin repetarea de cuvinte sugestive. Se consumă o mare cantitate de energie şi nu există nici o garanţie că vei deveni “milionar” peste noapte.

Simplul fapt de a pune pe hârtie diferite sume şi termene, nu înseamnă că va transforma dorinţa mentală în echivalentul ei material.

Toate aceste învăţături nu fac decât să îl îmbie pe om să îşi dorească cât mai multă bogăţie, îi dau iluzia că totul e atât de simplu şi uşor dacă aplică “secretul” în puterea minţii subconştiente şi a cuvintelor şi îi sporeşte tot mai mult POFTA DE CÂŞTIG, DORINŢA.

Nu contează dacă aceste învăţături sunt valide sau nu, ceea ce este important este faptul că ele pun accent foarte mult, pe partea mentală, raţional-logică, accentuează dorinţa pe motive EGO-iste şi nu au deloc substrat spiritual.

Potrivit acestor învăţături, banii mulţi se dobândesc pentru nevoia de a demonstra “că eşti cineva”, că eşti destul de capabil în competiţii, cu tine însuţi şi cu alţii; îţi gâdilă Egoul, mândria, vanitatea şi ai impresia că abilitatea sau talentul de a face bani îţi conferă o anumită superioritate şi o idee vagă de libertate; însă, mulţimea banilor nu pot să îţi uşureze rănile din suflet.

“Semnul independenţei liber-raţionale este faptul că raţiunea este întotdeauna premergătoare dorinţei, iar la omul păcătos dorinţa conduce raţiunea.” (Sfântul Teofan Zăvorâtul).

E firesc să ne dorim să avem sănătate, fericire, libertate şi prosperitate. Dar nu în sensul “lumii” din aceste vremuri.

Un stareţ a spus odată că lumea este împrăştiere păcătoasă; înseamnă a munci peste puteri pentru câştig şi satisfacerea dorinţelor materiale, trupeşti; mai înseamnă a gândi că vei

trăi veşnic şi a avea grijă mai mult de trup decât de suflet.

Scopul vieţii omului pe Pământ constă în lupta cu patimile; iar dorinţele exagerate devin patimi pentru bogăţii materiale; datorită acestora apar mândria, slava deşartă, lăcomia, iubirea de plăceri şi tot hazardul.

Ţelul suprem este să trăim în Ordine Divină.

Calea spre Ordine, conduce pe oameni înapoi la Dumnezeu. El ne-a dăruit Viaţa şi tot El a creat principii financiare a căror aplicare este vitală în viaţa noastră.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Eu sunt divin-Gabriela Stochian